Mexicanii iubesc mâncarea, mai ales cea care le aparține. Fă o vizită în Mexic și vei întelege rapid cât de importantă este mâncarea în viețile acestor oameni: întreabă unde poti găsi cea mai buna ‘carnitas’ (friptură de porc) in Mexico City, sau cel mai bun ‘mole’ (un fel de sos chilli) în Oaxaca si vei asista la o lunga dezbatere, plina de pasiune si foarte bine documentata. (Oricum, daca intrebi care e cel mai bun bucatar pe care il cunosc, mexicanii vor da acelasi raspuns: ‘mi madre’ – mama mea)
Dacă iubești gusturile mexicane, te asigur de la început că vei adora tacos cu pui la grătar!
Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a realiza îndrăgitul preparat:
- 1 lingură de semințe de chimen
- 1 linguriță de sare
- piper
- 3 lime
- 2 căței de usturoi mărunțiți
- 1 caserolă de piept de pui CocoRico
- 1 pachet de lipii tortilla
- 2 roșii
- pătrunjel
- iar ca și dressing poți să folosești smântână (cu usturoi)
Mod de preparare:
Amestecă chimenul cu ulei, sucul a două lime, usturoiul mărunțit într-un bol, adaugă și pieptul de pui și pune la frigider timp de o oră. Pune carnea la grătar pe ambele părți, iar după ce se se răcește taie pieptul de pui în bucăți. Încălzește lipiile de tortilla la grătar, umple-le cu bucăți de pui, roșii, stropește cu suc de lime, decorează cu pătrunjel și servește împreună cu smântână.
Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut această rețetă, te invit să o recomanzi și prietenilor!