Pentru aceasta reteta ai nevoie de urmatoarele ingrediente
Ingrediente (pentru 25 carnati):
3 kg carne porc mai grasa
1,5 kg carne vita
3 capatani usturoi
1 lingura cimbru uscat
- Răzvan, sunt în coloană, aici, pe DN14. E un accident cu 3 mașini și se pare că sunt mai multe victime. Cred că acum 2-3 minute s-a produs. Ești în zonă? Poți să ajungi?
- Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului
- Confesiunea tulburătoare a medicului Ștefania Szabo, înainte de tragedie: „Toți cred că sunt puternică, dar în mine e un haos liniștit”
2 linguri boia dulce
1 lingura boia iute
1 lingurita piper
sare grunjoasa
½ lingurita ienibahar
mate de porc
Mod de preparare:
1. Cureti matele si le speli. Le razuiesti cu dosul unui cutit sau cu o lingura de lemn, dar ai grija sa nu le rupi. Separat, dizolvi o lingura cu varf de sare grunjoasa in 300 ml de apa.
2. Tai carnea de porc si de vita bucati mici, o toci si o pui intr-un vas. Pisezi usturoiul, il freci cu un praf de sare, torni putina apa si omogenizezi.
Adaugi mujdeiul peste carne si toate condimentele, mai putin sarea. Amesteci si pui treptat din saramura, framantand bine. Lasi sa se aromatizeze peste noapte.
3. Montezi palnia de carnati la masina de tocat si umpli matele. Ai grija sa nu fie prea indesati, pentru ca in momentul in care se usuca se pot sparge.
Cand termini, ii lasi atarnati cateva ore in bucatarie sa se usuce, apoi ii scoti pe balcon si ii insiri pe sarma, sa se zvante la rece.
















