Ingrediente:
1,5 l lapte
8 ouă
300 g zahăr
4 plicuri zahăr vanilat
110 g făină albă
100 g amidon
1 pachet foi
400 ml frișcă
Mod de preparare:
1. Pentru început, separăm gălbenușurile de albușuri. Într-un bol, batem gălbenușurile cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, zahărul vanilat, făina, amidonul și 500 ml de lapte. Amestecăm bine până la omogenizare.
- Schimbare importantă pentru șoferi: Cei cu două mașini vor plăti o nouă taxă obligatorie
- Elevii și profesorii primesc o zi liberă! Decizia oficială a Inspectoratului Școlar
- Ultima dorință a unui deținut a fost să-și revadă câinele. Ce s-a întâmplat când ciobănescul german a fugit spre el i-a lăsat pe toți fără cuvinte
2. Punem un 1l l de lapte la fiert. Adăugăm compoziția pregătită anterior și amestecăm foarte bine. Luăm vasul de pe foc și adăugăm albușurile bătute spumă. Mixăm bine până la omogenizare.
3. Tapetăm o foaie cu crema pregătită anterior. Pe deasupra așezăm a 2-a foaie iar la final decorăm cu frișca și zahăr pudră. Punem prăjitura la frigider pentru 3-4 ore.
Savurați cu drag! Poftă bună!
Surse: