Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Plăcinta dobrogeană, atât de bună și fragedă că nu-i poți rezista!

Tochitură dobrogeană autentică, un preparat tradițional delicios

Daca intrebi orice roman, care e cea mai cunoscuta placinta de pe la noi, iti va raspunde cu siguranta,
Placinta Dobrogeana. Pe vreamea raposatului, stateam in gasca cu orele la cozi interminabile, in Satul de Vacanta din Mamaia, sa apucam o portie. Daca faceai prostia sa te asezi la rand deja cu foamea in prasele, pana ajungeai sa-ti iei portia, erai impregnat de aroma ei, toate celulele tale o doreau, o venerai, calculai banii sa-ti iei cat mai multa, ii priveai cu jind pe cei ce o infulecau gemand cu ochii inchisi, tropaiai la rand de nerabdare, topit de soare si deshidratat, dar ca Spartacus, erai in stare sa faci un scandal monstru daca ti-o lua altul inainte. Si la ce priviri aveam, nu indraznea nimeni.
iata de ce ai neovie ca sa o prepari:
INGREDIENTE:
1 pachet de foi de placinta de 400 g,500 g de branza telemea nu prea sarata,(puteti combina telemea cu branzica de casa),500 g smantana,5 oua,unt topit

Mod de preparare:
Branza rasa se amesteca cu 300 g de smantana. Se ung cu unt topit, una cate una, doua sau trei foi de placinta, care se suprapun si deasupra se pune o parte din amestecul de branza si se intinde uniform pe toata foaia. Faci la fel de 5 ori.Se ruleaza, cam ca o Havana bine crescuta si se strange usor. Infige cu furculita in placinte ca sa rasufle in timpul coacerii. Amesteca smantana cu ouale si toarna in tava peste placinte.Se vâră „inundatia” in cuptorul incins la 180 de grade Celsius
si se coace, pana se bronzeaza ca la solar.

 

  • Elevii nu vor mai merge la cursuri vineri. Anunț important pentru toate școlile
  • Gestul neașteptat făcut de Theo Rose după anunțul despărțirii! Mărturisirea care i-a lăsat pe toți fără cuvinte
  • COVID-19: O descoperire neașteptată zguduie înțelegerea medicală a virusului
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Sursa: gabrielacara.blogspot.ro

Vezi si reteta pentru Suberek dobrogean:

  • Tot mai multe persoane aleg să poarte părul cărunt natural. Psihologii explică ce transmite această opțiune
  • Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului
  • CCR a respins Legea! Guvernul primeste lovitura finala?
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

De când n-ai mai mâncat șuberek? Dar de când n-ai mai mâncat un șuberek bun, așa cum se face în Dobrogea? Vezi rețeta originală:

INGREDIENTE:piper, unt topit, 2 oua plus un galbenus, 100 g cascaval ras, 400 g branza feta, 1 legatura patrunjel, 1 pachet foi de placinta, un pic de lapte

Mod de preparare:

1. Într-un vas se fărâmiţează brânza, se adaugă pătrunjel tocat mărunt, caşcaval şi cele două ouă bătute cu piper.
2. Din câte două foi de aluat se decupează cercuri care se ung cu unt topit între ele şi se suprapun, apoi se ung cu unt topit în partea în care va veni umplutura.
3. Se pune umplutura de brânză pe o jumătate de cerc, cu cealaltă jumătate se acoperă, şi marginile se plisează pentru ca brânza să nu curgă.
4. Se aşază în tava de copt, se ung cu gălbenuşul amestecat cu un pic de lapte şi se dau la cuptor 15 minute până devin aurii.

Sursa:retete.unica.ro

Vezi si reteta pentru tochitura doblogeana:

O mancare romaneasaca traditionala specifica zonei aride a Dobrogei cu preparate gustoase in care se folosesc deopotriva branzeturi, oua, peste, vanat, carnea de oaie,vita, porc si pasare, insotite de garnituri variate de legume, salate si nelipsitele muraturi.
Ingrediente: 1 kg carne de porc, de preferat pulpa sau fleica, 50 ml ulei, 2 foi de dafin, 10 – 15 boabe de piper, 2 cani de apa, 1 pahar de vin rosu, 3 linguri de pasta de rosii, 1 capatana de usturoi, sare, boia de ardei, piper macinat, 250 g telemea de oaie, 4 oua, malai pentru mamaliguta.

Mod de preparare
1.Se taie carne cubulete, ca pentru masina de tocat.
2.Se pune uleiul in tigaie si se incinge. Cand este fierbinte se adauga carnea cubulete. Se lasa pana se albeste, iar apoi se adauga cele doua cani de apa, foile de dafin si piperul boabe.
3.Se fierbe totul la foc mic timp de 30 minute. Apoi se adauga vinul,pasta de tomate, usturoiul curatat si taiat feliute subtiri, se potriveste de sare, piper, boia si cimbru, dupa gustul fiecaruia. Se mai lasa pe foc inca 5-10 minute.
Se serveste fierbinte alaturi de mamaliguta calda, ou ochi, branza rasa si muraturi. Eu am servit-o alaturi de dovlecei murati.
Pofta buna!

Sursa:gustos.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Cheesecake de dovleac, fără coacere. Se prepară rapid în 4 pași și este delicios!

Cheesecake de dovleac, fără coacere. Se prepară rapid în 4 pași și este delicios!

Pancakes cu afine și banane, un mic dejun pe care l-ai mânca în fiecare zi!

Pancakes cu afine și banane, un mic dejun pe care l-ai mânca în fiecare zi!

CCR a respins Legea! Guvernul primeste lovitura finala?
Actualitate

CCR a respins Legea! Guvernul primeste lovitura finala?

Citeste mai multDetails
ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial
Actualitate

ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial

Citeste mai multDetails
Actualitate

Noi drepturi pentru angajații care lucrează în ture și pe timp de noapte – proiect de lege în dezbatere la Senat

Citeste mai multDetails
Mama mea nu a privit niciodată cu ochi buni relația mea cu Sera. În ziua nunții, în loc să se bucure, a izbucnit în lacrimi și mi-a spus cu voce stinsă
Actualitate

Mama mea nu a privit niciodată cu ochi buni relația mea cu Sera. În ziua nunții, în loc să se bucure, a izbucnit în lacrimi și mi-a spus cu voce stinsă

Citeste mai multDetails
Actualitate

Ghid Complet: Pensiile de Handicap în România – 3 Grade Diferite și Beneficiile Exacte (Transport, Indemnizație Însoțitor)

Citeste mai multDetails
Alertă Sanitară în Constanța: Doi Soți, Urgență la Spital După ce au Consumat Apă Plată
Actualitate

Alertă Sanitară în Constanța: Doi Soți, Urgență la Spital După ce au Consumat Apă Plată

Citeste mai multDetails
Justiție pentru Sara: Părinții, Audiați Timp de 7 Ore. Acuzații Dure la Adresa Clinicii Fără Autorizație
Actualitate

Justiție pentru Sara: Părinții, Audiați Timp de 7 Ore. Acuzații Dure la Adresa Clinicii Fără Autorizație

Citeste mai multDetails
Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate
Actualitate

Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact