Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cât a ajuns un kilogram de varză în piețe

Cât a ajuns un kilogram de varză în piețe

În fiecare toamnă, gospodinele se pregătesc să pună varza la murat. Acest obicei este respectat cu sfințenie în România, fiind transmis din generație în generație.

În fiecare toamnă, gospodinele din România se pregătesc să pună varza la murat. Acest obicei este respectat cusfințenie, fiind transmis din generație în generație și simbolizând adevărata pregătire pentru sezonul rece. Astfel, prețurile la varză din piețe variază.

Când se pune varza la murat. Cât costă un kilogram în piețele din România
Punerea verzei la murat este una dintre cele mai respectate tradiții culinare, de sute de ani. Această practică este transmisă din generație în generație și, conform obiceiului, această activitate are loc imediat după data de 26 octombrie, când este sărbătorit Sfântul Dumitru. În tradiția românească, punerea verzei la murat este un semn că gospodăriile se apropie de terminarea pregătirilor proviziilor pentru iarnă. Majoritatea gospodinelor consideră că varza murată trebuie pusă la finalul lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie, temperaturile din această perioadă fiind perfecte pentru fermentarea naturală a verzei. Astfel, ea va fi gata până la Crăciun, când poate fi utilizată pentru sarmale, un fel de mâncare nelipsit de pe mesele românilor de sărbători.

  • Adio permis de conducere! Noua lege adoptată schimbă radical regulile pentru șoferii din România – află dacă te numeri printre cei afectați
  • Două bancnote vor fi scoase din circulație: până când mai pot fi folosite și ce pași trebuie să urmeze românii
  • Gestul neașteptat al măcelarului față de o pensionară de 70 de ani care cumpăra zilnic 40 kg de carne
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

În piețele din România, prețurile la varză cresc semnificativ, pentru că este la mare căutare. Totuși, acestea diferă în funcție de regiune și de recolta din anul în curs.

În piețele din principalele orașe, prețul unui kilogram de varză variază între 5 -7 lei, în funcție de calitatea și mărimea verze. Pe de altă parte, în piețele din zonele rurale sau din orașele mici, prețurile se situează între 3- 5 lei pe kilogram, potrivit Playtech.

Totodată, aceste prețuri sunt influențare și de cererea crescută din această perioadă, pentru că mulți români își fac provizii pentru iarnă. Mai mult, un alt factor important este transportul, care poate crește costurile pentru cei care locuiesc la distanță de zonele agricole.

  • Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
  • Tragedie lângă Miercurea Ciuc: Doi Tineri Iubiți, Găsiți Decedați Într-o Mașină
  • Impactul Păsărilor cu Fereastra: Interpretări și Superstiții în Tradiția Românească
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Rețetă pentru varza murată. Tot ce trebuie să știi
Pentru o varză murată gustoasă, ai nevoie de următoarele ingrediente:

Varză albă (preferabil căpățâni mari și dense);
Sare grunjoasă, neiodată (aproximativ 40g de sare la 1 litru de apă);
Cimbru uscat și mărar uscat,
Boabe de piper,
Hrean, foi de dafin și, opțional, boabe de muștar.
Mod de preparare:

Se spală bine căpățânile și se scoate cotorul. Se poate face o mică incizie în partea de jos pentru ca saramura să pătrundă mai bine. Saramura trebuie pregătită fierbând apă cu sare, porția fiind de 40g de sare la 1 litru de apă. Se așează într-un butoi sau borcan mare, intercalând cu crenguțe de mărar și cimbru, căței de usturoi, boabe de piper, hrean și foi de dafin. Se toarnă saramura răcită peste varză, asigurându-vă că varza este complet acoperită. Apoi, se acoperă și recipientul cu un capac și se lasă într-un loc răcoros și ferit de razele soarelui pentru aproximativ 4-6 săptămâni.

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Prietena Anei Maria Vasiliu rupe tăcerea, la trei săptămâni de la moartea acesteia

Prietena Anei Maria Vasiliu rupe tăcerea, la trei săptămâni de la moartea acesteia

Karmen, în lacrimi după divorț!

Karmen, în lacrimi după divorț!

Explozia din Rahova: Tragedia a Izbucnit în Apartamentul unei Avocate Pensionate, Femeie Decedată în Deflagrație
Actualitate

Explozia din Rahova: Tragedia a Izbucnit în Apartamentul unei Avocate Pensionate, Femeie Decedată în Deflagrație

Citeste mai multDetails
Tragedie în Rahova: Printre victime, o tanara insarcinata
Actualitate

Noaptea de Coșmar în Rahova: Locatarii Evacuați Primesc Cazările Primăriei; Se Vorbește Despre O A Doua Explozie

Citeste mai multDetails
Noi Detalii în Cazul Exploziei din Rahova: Suspect de Pornire Neautorizată a Gazului După Oprirea sa de Către Furnizor
Actualitate

Noi Detalii în Cazul Exploziei din Rahova: Suspect de Pornire Neautorizată a Gazului După Oprirea sa de Către Furnizor

Citeste mai multDetails
Viktor Orban, declarație controversată: „Ucraina va fi împărțită în trei”
Actualitate

Viktor Orban, declarație controversată: „Ucraina va fi împărțită în trei”

Citeste mai multDetails
Explozia din Rahova: Distrigaz Confirmă Sigiliul Rupt Prin Intervenție Neautorizată; Parchetul Deschide Dosar pentru Distrugere din Culpă Soldată cu Dezastru
Actualitate

Explozia din Rahova: Distrigaz Confirmă Sigiliul Rupt Prin Intervenție Neautorizată; Parchetul Deschide Dosar pentru Distrugere din Culpă Soldată cu Dezastru

Citeste mai multDetails
Medicul Pneumolog Flavia Groșan, Cunoscută pentru Pozițiile Sale Anti-COVID, Internată în Comă la Oradea
Actualitate

Medicul Pneumolog Flavia Groșan, Cunoscută pentru Pozițiile Sale Anti-COVID, Internată în Comă la Oradea

Citeste mai multDetails
Zvonuri și panică pe rețelele sociale: medicul Flavia Groșan este în viață, dar se află în stare gravă la spital
Actualitate

Zvonuri și panică pe rețelele sociale: medicul Flavia Groșan este în viață, dar se află în stare gravă la spital

Citeste mai multDetails
Cât te costă fiecare grad în plus la termostat: diferența reală între 19°C, 21°C și 23°C
Actualitate

Cât te costă fiecare grad în plus la termostat: diferența reală între 19°C, 21°C și 23°C

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact