Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Ruladă de porc umplută cu mere, prune și cușcuș

Ruladă de porc umplută cu mere, prune și cușcuș

Pentru ca sarbatorile se apropie cu pasi repezi, astazi ti-am pregatit un preparat pe care sa il servesti impreuna cu cei dragi la masa de sarbatori, este deosebit de gustos si cu siguranta ii vei surprinde pe toti cei dragi.  Ai nevoie de: 2 kg carne de porc dezosată, 1 lingură de ulei de măsline, 2 lingurițe de semințe de fenicul, 2 lingurite de sare de mare,  6 mere, 1/4 cană (60ml) sirop de arțar

Pentru umplutură: 1 lingură de ulei de măsline, 1 ceapa, tocat marunt, 1 cană (250ml) apă sau zeamă de pui, 1 cană (190g) cușcuș, 1 cană (180g) prune prăjite, tocate marunt, 1/2 ceasca (75g) fistic, tocat marunt, 1 lingură de salvie tocată

Mod de preparare:

  • Ceaiul natural care reduce acidul uric și detoxifică articulațiile în doar trei zile – vezi cum se prepară!
  • Tragedie aviatică în Italia! Niciun pasager nu a supraviețuit prăbușirii avionului
  • Noua regulă pentru pensionarii care primesc pensia pe card – ce trebuie făcut lunar pentru a evita reducerea sumei
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Așezați carnea de porc, cu fața in sus, pe o suprafață de lucru curată. Utilizați un cuțit ascuțit pentru a marca suprafata la intervale de 1 cm, tăind adânc în stratul de grăsime. Întoarceți carnea de porc și efectuați o tăietură adâncă de 5 cm sub grasimea cărnii, pentru a crea o cavitate pentru umplutură. Adaugati umplutura în cavitate. Rolați carnea de porc pentru a închide umplutura și utilizați ața de bucătărie pentru a lega la intervale de 2 cm pentru a fi siguri ca rulada este bine stransa.

Așezați carnea de porc într-o tavă mare. Se unge cu ulei și se presară cu semințe de fenicul și sare. Folosiți-vă mâinile pentru a asezona carnea cu condimente și ulei. Preparati în cuptor sau gratar timp de 30 de minute la 220 de grade. Reduceți temperatura la 190 ° C și lasati la cuptor încă 45 de minute.

Așezați merele în jurul carnii de porc și înmuiați cu sirop de arțar. Se frige pentru încă 15 minute sau până când carnea de porc este gătită și merele sunt coapte. Scoateți din cuptor. Se acoperă cu folie și se lasă 15 minute pentru a se odihni. Așezați-o pe o tăviță de servire și tăiați în felii pentru a servi. Cu acest preparat, in caa va mirosi cu siguranta a sarbatori fericite!
Pofta buna alaturi de cei dragi!

  • Fetiță de 2 ani moartă în urma anesteziei la o clinică dentară din București: autopsia ridică semne de întrebare
  • Fetiță de 2 ani, moartă după o anestezie la o clinică dentară din Sectorul 3. Noi detalii ies la iveală în cazul care a cutremurat România
  • Noi dezvăluiri în cazul fetiței de 2 ani care a murit la o clinică stomatologică din București. Părinții acuză: „Ne-au anunțat după o oră. Ambulanța a venit după o oră și jumătate”
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Vezi si reteta pentru muschi de porc invelit in bacon si umplut cu ciuperci:

Aceasta reteta am gasit-o pe blogul ”Caietul cu retete”. Am urmat pasii pe care trebuia sa ii respect, dar am adaugat si alte ingrediente in compozitia de umplutura. Aceasta reteta se potriveste perfect pe masa de Craciun/Revelion. Se poate preparara si in orice luna a anului. Noi am servit acest preparat cu un amestec de legume mexicane. Este foarte gustos!

Ingrediente:8 fire de ceapa verde, 200 gr bacon, 3 bucati potrivite muschi de porc, umplutura de la 2 carnati de casa, 280 g ciuperci la conserva/borcan, sare/piper, 2 cubulete cu gust de afumatura, boia/praf de usturoi, 2 catei de usturoi.

Tocam ceapa verde marunt. Intr-o tigaie, punem 2 linguri de ulei. Dupa ce se inmoaie usor ceapa, adaugam ciupercile scurse bine de zeama. Adaugam sare si piper dupa gust. Lasam 5-10 minute. Adaugam carnea tocata din umplutura de carnati. Amestecam bine. Lasam aproximativ 5-10 minute.

Batem muschiuletul de porc cu un ciocan special pentru bucatarie. Procedam exact ca la snitel. Condimentam cu boia si praf de usturoi. Strivim cuburile cu o furculita, iar apoi le presaram pe toata suprafata muschiului. Intindem o folie de prospetime de dimensiunea muschiului pe masa. Asezam 5 felii de bacon. Adaugam muschiul de porc peste feliile de bacon. Adaugam 3 linguri din amestecul pentru umplutura. Indoim la capete si marginea muschiului, iar apoi rulam. Fixam cu scobitori sau il legam cu ata de bucatarie. Asa procedam si cu celalalte doua bucati. Tapetam tava cu hartie de copt sau folie de aluminiu. Asezam cele 3 bucati de muschi umplut si il coacem la 200 grade C, pentru 40-50 de minute. Adaugam si cei 2 catei de usturoi in tava. Cand sunt gata, le scoatem pe hartie absorbanta. Taiem feliile cu un cutit ascutit.

Sursa text si foto:www.bucataras.ro

Vezi si reteta pentru rulada de cascaval cu carne tocata:

Rulada de cașcaval umplută cu carne tocată” este un adevărat răsfăț culinar în zilele de sărbătoare. Aspectuoasă, gustoasă și ușor de preparat, rulada de cașcaval îi va surprinde pe toți prin savoarea sa. Este un aperitiv perfect din toate punctele de vedere: aspect impecabil, gust fenomenal și aromă ademenitoare. Vă recomandăm cu încredere această ruladă extraordinară!

Ingrediente pentru ruladă: 200 g de parmezan sau alt cașcaval tare, 3 ouă, 3 linguri de griș, 150 g de maioneză

Ingrediente pentru umplutură: 500 g de carne tocată, 2 ouă, 1 ceapă, sare și piper după gust

MOD DE PREPARARE

Blatul. Încălziți cuptorul la 180 de grade.
Bateți ouăle într-un bol, dați cașcavalul prin răzătoare mare și amestecați-l cu ouă.
Adăugați grișul și maioneza și amestecați toate ingredientele. Vă recomandăm să nu sărați compoziția, deoarece cașcavalul și maioneza conțin sare.
Tapetați tava cu hârtie de copt (puteți folosi o foaie de silicon).
Așezați aluatul de cașcaval pe foaia de hârtie și distribuiți-o uniform. Dacă veți folosi o foaie de silicon, atunci puteți așeza aluatul direct pe foaie și să puneți apoi foaia de silicon în tavă. Coaceți blatul timp de 20 de minute.
Umplutura. Adăugați în carnea tocată: ceapa tocată mărunt, ouăle și condimentele, amestecați bine cu mâinile.
Scoateți blatul din cuptor, lăsați să se răcească un pic și puneți deasupra umplutura, nivelați-o uniform.
Rulați blatul sub formă de ruladă și puneți-o la cuptor să se coacă timp de 30-40 de minute. Acoperiți rulada cu folie de aluminiu sau de hârtie, dacă veți observa că rulada începe să se ardă.
Rulada de cașcaval poate fi servită atât caldă, cât și rece.

Sursa: bucatarul.tv

 

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Marinade delicioase pentru a prepara carnea de pui CocoRico

Marinade delicioase pentru a prepara carnea de pui CocoRico

Marinade delicioase pentru a prepara carnea de pui CocoRico

Negresă de post după rețeta bunicii, nu degeaba bunicii sunt atât de lăudați!

Fetiță de 2 ani moartă în urma anesteziei la o clinică dentară din București: autopsia ridică semne de întrebare
Actualitate

Fetiță de 2 ani moartă în urma anesteziei la o clinică dentară din București: autopsia ridică semne de întrebare

Citeste mai multDetails
Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni
Actualitate

Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni

Citeste mai multDetails
Actualitate

Horoscop Financiar: Două Zodii care Vor Avea o Ascensiune Financiară Spectaculoasă Până în 2030

Citeste mai multDetails
Fetiță de 2 ani, moartă după o anestezie la o clinică dentară din Sectorul 3. Noi detalii ies la iveală în cazul care a cutremurat România
Actualitate

Fetiță de 2 ani, moartă după o anestezie la o clinică dentară din Sectorul 3. Noi detalii ies la iveală în cazul care a cutremurat România

Citeste mai multDetails
3 zodii binecuvântate în perioada următoare: Noroc, belșug și protecție divină le schimbă destinul
Actualitate

3 zodii binecuvântate în perioada următoare: Noroc, belșug și protecție divină le schimbă destinul

Citeste mai multDetails
Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate
Actualitate

Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate

Citeste mai multDetails
9 semne vizibile la nivelul picioarelor care pot indica probleme ale ficatului
Actualitate

9 semne vizibile la nivelul picioarelor care pot indica probleme ale ficatului

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact