Cheesecake este un desert special prin textura si gustul lui, dar si prin ingredientele fine pe care le contine. Este o prajitura valoroasa si scumpa atunci cand o servim in oras, dar mult mai economica si gustoasa cand o preparam la noi in bucatarie. Iata de ce avem nevoie pentru a prepara cheesecake:
Pentru crusta:
200 g biscuiti simpli, 100 g unt
Pentru umplutura:
500 g branza de vaci grasa, 150 g zahar, 200 ml smantana pentru frisca, 3 oua, coaja de portocala confiata
Mod de preparare:
Blat de biscuiti:
In functie de tipul de biscuiti si de preferinta voastra, adaugati si 1-2 linguri zahar, daca este necesar.
Biscuitii ii macinam la robot pana obtinem un pesmet fin. Adaugam untul topit si amestecam. Vom obtine o compozitie ca niste firimituri. Punem intr-o tava cu inel detasabil (24 cm diatemtru) si presam cu mana, apoi cu fundul unui pahar, pana obtinem un blat uniform. Dam la rece pana pregatim umplutura.
Umplutura:
Avand in vedere faptul ca vom servi prajitura cu dulceata de afine, am considerat ca zaharul este suficient. Puteti pune mai mult daca nevoia voastra de dulce o cere. 🙂
Punem intr-un castron toate ingredientele pentru umplutura si le mixam cu blenderul vertical, pana obtinem o crema fina de branza.
Turnam crema peste blatul de biscuiti si dam la cuptor la foc mediu, pentru 30-40 de minute, pana marginile incep sa se rumeneasca si compozitia este inchegata.
In cuptor vom pune un vas sau o tava cu apa (sub tava cu prajitura)
Lasam prajitura sa se raceasca in tava, apoi o dam la frigider pentru cateva ore.
Se portioneaza dupa dorinta si se serveste cu dulceata de visine sau orice alta dulceata va place voua.
Sursa: dulciurifeldefel.ro