Gogosile turnare sau cu lingura sunt preferatele mele de cand eram mica. Eu eram mica, ele erau mici, mi se parea relatia perfecta, ca sa nu spun ca aveau un gust divin, fraged, aromat incat mi se topeau in gura. Mamaia ni le dadea cu portia, dar acum parca nu mai am limite cand ma apuc de mancat! Astazi va fac si voua un bine, sper, si va ofer aceasta retetea geniala de gogosele traditionale in lingura.Iata de ce aveti nevoie: Ingrediente:2 oua, 1 cana lapte, 2 cani faina alba sau integrala (ies demential de bune cu faina integrala), 4-5 linguri de zahar, 100 grame de iaurt d evaca sau branza de vaci (optional), 1 lingurita de praf de copt, arome (vanilie, coaja de lamaie, scortisoara, rom), 1 praf de sare
Mod de preparare:
Cel mai simplu de preparat desert: se pun toate intr-un castron, se amesteca bine pana se omogenizeaza, iar apoi se toarna cu lingura in uleiul incins. Se coc la foc potrivit, sa nu se arda la exterior si sa ramana crude la interior. Se scot intr-o strecuratoare sa se elimine surplusul de ulei (sau se pot tampona cu servetele de bucatarie absorbante) si apoi se tavalesc prin zahar pudra vanilat.
Pana aici totul merge struna!
Ce trebuie sa stii: lingura se inmoaie in ulei inainte de fiecare gogosa si in acest fel aluatul nu se va mai lipi de lingura, iar gogosile vor avea forma frumoasa.
Un alt truc vechi: prajite in untura sunt si mai gustoase, asa ca ori le prajiti in untura, sau adaugati o lingura de untura in uleiul pentru prajit. Gustul va fi divin, dar si cele facute doar in ulei sunt extraordinare.
De asemeena, se pot coace in cuptor: se toarna in tava, pe hartie de copt si sunt la fel de pufoase.
Asa cum am mentionat la ingrediente, saca aveti ceva branza prin frigider, o puteti adauga si vor fi si mai bune.
Pofta Buna cu toti cei dragi!
Vezi si reteta pentru cornulete cu nuca de post:
Cornuletele cu nuca sunt desertul copilariei pe care nu le uitam nici la maturitate, pentru ca sunt prea bune pentru a fi ignorate! Iata cat de simplu se prepara! Nu trebuie sa iti lipseasca de pe masa la niciun eveniment!
Ingrediente:1 pachet margarina, 1 cana nuci macinate, faina cu praf de copt, sare, zahar pudra.
Daca folosim faina obisnuita, trebuie sa adaugam 1 praf de copt stins cu o lingura cu zeama de lamaie.
Mod de preparare:
Amestecam margarina cu nucile (este bine sa fie putin prajite inainte sa le macinam), punem un varf de sare si adaugam treptat faina cernuta, pana obtinem un aluat tare si omogen. Intindem o foaie nu prea groasa, pe care o taiem in patrate cu latura de circa 5 cm, pe care le rulam, pentru a forma cornuletele.
Asezam cornuletele intr-o tava unsa si tapetata cu faina, sau cu hartie pentru copt.
Le coacem la un foc potrivit timp de 30-40 minute
Dupa ce s-au copt, fierbinti trebuie sa le tavalim in zahar pudra, sa le lasam sa se raceasca putin si sa le servim cu placere.
Daca ti-a placut aceasta reteta, arata-le si prietenilor!
Sursa: crestinortodox.ro
Vezi si reteta pentru trufe cu avocado:
Trufe de ciocolată neagră cu avocado: desertul care nu numai că nu îngrașă, ci dimpotrivă – te ajută să slăbești! Învaţă să prepari chiar tu nişte trufe de ciocolată neagră cu un ingredient surpriză, care le va face mai sănătoase şi dietetice: avocado.
Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 10 min
Gata in: 20 min
INGREDIENTE:2 linguri pudra de cacao, 1 praf sare, 1/2 lingurita esenta de vanilie, 1 avocado copt, 170 g ciocolata amaruie
Mod de preparare:
Desertul ideal pentru momentele în care ții cură de slăbire și ai poftă de dulce, dar nu vrei să strici dieta pentru un moft de moment!
Mod de preparare:
Amestecă ciocolata, esenţa de vanilie şi un praf de sare într-o cratiţă pusă pe bain marie. Amestecă încet, până la topirea completă.
Alege avocado si taie-l in doua.
Pasează fructul de avocado cu furculiţa şi amestecă în ciocolata topită până la omogenizare.
Dă amestecul de ciocolată neagră şi avocado la frigider circa 20 de minute, sau până se întăreşte puţin.
Foloseşte o lingură pentru a forma circa 12 biluţe din amestec. Pune-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Rostogoleşte-le prin palmă dacă vrei să arate mai rotunde şi frumoase.
Pune câteva linguri de cacao într-un castronel şi rostogoleşte trufele prin pudra de cacao.
Trufele din ciocolată neagră şi avocado sunt delicioase, sanatoase si se păstrează la frigider. Se se servesc la temperatura camerei.
Iti recomandam cu drag acest desert delicios, pofta buna!
Sursa:retete.unica.ro
Vezi si reteta pentru placinta de dovleac cu foi facute in casa:
Am gasit aceasta reteta delicioasa pe internet, am preparat-o si mi-a iesit de minune, toata familia a fost incantata.Aceasta reteta este nemaipomenita, gustul dovleacului este transformat de scortisoara in cel al merelor, astfel ca este delicios.
Ingrediente 2 foi:400g faina, un praf de sare, 5 linguri ulei, 250ml apa calduta, ulei pentru uns foile
Ingrediente umplutura:700g dovleac placintar, 4-5 linguri zahar, 2-3, lingurite scortisoara
Mod de preparare:
1.Inainte de a face foile,trebuie sa ne ocupam de dovleac,pe care il curatam,il dam pe razatoare,il amestecam cu zaharul si scortisoara si il punem intr-o cratita pe foc,amestecand din cand in cand pana cand se inmoaie dovlecul si zeama se evapora.
2.In timp ce se gateste dovleacul ne apucam de foi.Se pune faina intr-un castron,se adauga sarea si uleiul dupa care se pune apa calduta putin cate putin pana cand rezulta un aluat moale dar nelipicios.In faza aceasta aluatul nu trebuie framantat pana la omogenizare perfecta.
3.Dupa ce l-am framantat il lasam pe masa tapetata in prealabil cu faina si il acoperim cu un castron sau un prosop.Il lasam asa timp de 15 minute.Nici mai mult nici mai putin.Timpul este foarte important la aceasta reteta.Dupa cele 15 minute,il descoperim si il framantam pana iese un aluat perfect omogen.Dupa aceea se imparte in 2 bile si se mai lasa acoperit timp de 10 minute.
4.Dupa cele 10 minute,cele 2 bile se intind cu facaletul cat sa ajunga la o grosime de circa 4-5 mm.Dupa ce ati intins aluatul,se ung cele 2 bucati cu ulei si se mai lasa sa stea asa 10 minute.
5.Dupa cele 10 minute,se intinde o fata de masa si se presara cu faina.Se ia o bucata de aluat si se pune pe centrul fetei de masa,dupa care se intinde usor cu mana incepand din centru bucatii de aluat si continuand spre margini.Aluatul astfel intins trebuie sa fie atat de subtire incat sa se vada fata de masa prin el.Atentie sa nu intindeti prea mult pentru ca se rupe foarte usor.
6.Dupa ce ati intins foaia suficient,se unge foaia cu ulei si se pune umplutura,dupa care se ruleaza cu ajutorul fetei de masa.
7.Dupa ce ati rulat-o,se taie in bucati de lungimea tavii,se pun in tava,se ung cu ulei deasupra si se pun la cuptor la 200 grade timp de circa 45 minute.
8.Cand este gata,se scoate din cuptor,se taie felii,se pudreaza cu zahar pudra si serveste.Este la fel de delicioasa,atat calda cat si rece.
Sursa: cemaimancam.ro