sâmbătă, 25 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Desert ca la mama acasă » Poale-n brâu moldovenești, rețeta originală din Moldova! Un preparat tradițional cunoscut în toată lumea

Poale-n brâu moldovenești, rețeta originală din Moldova! Un preparat tradițional cunoscut în toată lumea

in Desert ca la mama acasă
Poale-n brâu moldovenești, rețeta originală din Moldova! Un preparat tradițional cunoscut în toată lumea

Poale-n brau moldovenesti, un desert moldovenesc apreciat de toti romanii, iata reteta!Ingrediente: Pentru aluat:500 de grame de făină, 240 de ml de lapte, 25 de grame de drojdie proaspătă, 2 ouă potrivite, 60 de grame de unt, 90 de grame de zahăr
1 vârf de cuțit de sare, Coaja de la 1 portocală

Pentru umplutură cu brânză dulce și stafide:

Vezi și...

Cum să pregătim fructele și legumele pentru o masă festivă

Chec de casă cu afine! Un desert perfect pentru orice moment al zile

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

350 de grame de brânză de vaci bine scursă, 150 de grame de zahăr, 2 ouă, coaja rasă de la o portocală, 2 linguri de griș, 60 de grame de stafide, 1 vârf de cuțit de sare, 1 plic de zahăr vanilat, 1 gălbenuș ou cu 2 linguri de lapte pentru uns

Mod de preparare Poale-n brâu cu brânză dulce și stafide:
Făina se cerne și se pune frumos într-un castron mare. Drojdia se desface cu puțin zahăr din cantitatea totala și se pune apoi în centrul castronului cu făină într-o gropiță. Laptele se pune la foc, doar atât cât să fie cald, apoi se toarnă peste compoziție. Se începe frământarea, apoi se adaugă treptat ouăle, sarea, coaja de portocală, zahărul și untul moale.

Toate acestea se pun încet după ce s-a format aluatul inițial. Aluatul se frământă până devine elastic, apoi se pune într-un vas, se acoperă cu un prosop de bucătărie și se lasă la dospit la loc cald, în jur de două ore. Trebuie să își dubleze volumul.

Brânza de vaci dulce se pune într-un vas, după ce a fost scursă bine. Se adaugă coaja de portocală, ouăle, grișul, zahărul vanilat, sarea și stafidele. Se amestecă cu un tel până devine o compoziție omogenă și se bagă la frigider.

Aluatul dospit se lucrează pe masa presărată cu făină. Se întinde în formă dreptunghiulară de grosime 7-8 mm și se taie în pătrățele de 7-8 cm. În fiecare pătrățel se pune câte o lingură de umplutură. Apoi, se leagă bine două câte două colțurile fiecărui pătrat.

Plăcintele poale-n brâu cu brânză dulce și stafide se așază în tava tapetată cu hârtie de copt și se mai lasă la dospit cca o oră acoperite cu o cârpă de bumbac. Apoi, se ung cu atenție cu gălbenuș și lapte și se pun la cuptorul preîncălzit la 200 de grade. Se țin 15-20 de minute până se rumenesc, se scot la răcit, se pudrează cu zahăr și se servesc calde. Poftă bună!

Sursa: clickpoftabuna.ro

Vezi reteta pentru negresa de post:

Negresă de post după rețeta bunicii

Negresa este prăjitura mea preferată încă din copilărie pentru că este foarte gustoasă, aromată, pufoasă și are cacao, după care eu sunt înnebunită. Acum fie vorba între noi cui nu îi plac prăjiturile cu ciocolată? Încă nu cred că s-a născut acea persoană. Deși este o prăjitură de casă foarte ușor de pregătit, până să ajung la această rețetă simplă și clară recunosc că am încercat o mulțime de alte reșete, crezând că dacă pare mai complicat, este și mai bun. Greșit. O altă variantă pciocolata topita la be care aș recomanda-o este aceea cu ciocolată topită la bain marie, sau și mai simplu la cuptorul cu microunde, însă nu e de post.
Haide să vedem cum se prepară această prajitură delicioasă și ieftină cu care ne facem familia mai fericită!

Ingrediente: 1 si 1/2 cana apa, 1 si 1/2 cana zahar, 5 linguri ulei, 3 cani faina, 1 praf de copt, 5 linguri cacao, un varf cutit sare, miez de nuca taiat, 3-4 linguri gem de visine

Mod de preparare:

Se amesteca apa cu zaharul pana ce acesta se dizolva. Se adauga uleiul, iar la final faina amestecata cu praful de copt, cacaua si sarea. Se omogenizeaza, dupa care se pune gemul si nuca. Se amesteca usor si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru aprox. 30-35 minute (se face testul cu scobitoarea).

Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar, se portioneaza si se serveste. Pofta sa aveti!

 

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Gogoși pufoase și aromate făcute cu lingura. Au gustul exact ca în copilărie când ne făcea mamaia la țară! Delicioase

Urmatorul Articol

Supa care detoxifică organismul, foarte sănătoasă și consistentă

Articole Similare

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă
Desert ca la mama acasă

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă

Tort de bezea cu mere
Desert ca la mama acasă

Tort de bezea cu mere

Strudel cu mere ardelenesc. Un dulce tradițional cu care ne mândrim
Desert ca la mama acasă

Strudel cu mere ardelenesc. Un dulce tradițional cu care ne mândrim

Desert ca la mama acasă

Clătite poloneze, rețeta autentică. Delicioase și foarte pufoase

Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?
Desert ca la mama acasă

Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?

Cremă de caramel preparată în casă. Nici cei mai mari mofturoși nu îi pot rezista. Este perfectă pentru prăjituri, plăcinte și înghețată
Desert ca la mama acasă

Cremă de caramel preparată în casă. Nici cei mai mari mofturoși nu îi pot rezista. Este perfectă pentru prăjituri, plăcinte și înghețată

Urmatorul Articol
Supa care detoxifică organismul, foarte sănătoasă și consistentă

Supa care detoxifică organismul, foarte sănătoasă și consistentă

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:
Timp Liber

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Inca de la prima vedere observam ca aceasta casa are personalitate puternica. Desi este relativ mica, avand suprafata totala construita...

Citeste mai mult
Noul business „predictibil” şi „sigur” practicat de români. Cristian a reuşit să îşi cumpere 3 garsoniere în 10 ani

Noul business „predictibil” şi „sigur” practicat de români. Cristian a reuşit să îşi cumpere 3 garsoniere în 10 ani

Cum arată vila de jumătate de milion de euro în care Oana Roman a locuit cu Marius Elisei

Cum arată vila de jumătate de milion de euro în care Oana Roman a locuit cu Marius Elisei

Cateva mici trucuri pentru florile din casa si gradina

Cateva mici trucuri pentru florile din casa si gradina

Casa magnifica de 150 mp cu mansarda si garaj

Casa magnifica de 150 mp cu mansarda si garaj

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici