Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Pască pentru masa de Paște cu brânză, stafide și aluat de cozonac

Pască pentru masa de Paște cu brânză, stafide și aluat de cozonac

Pasca de Paste este una dintre mancarurile simbolice pentru masa de Paste alaturi de cozonac, oua rosii, carnea de miel, drob. Astazi te vom invata cum sa prepari o pasca deosebit de gustoasa, pufoasa si aromata care iti vabucura intreaga familie.

Ingrediente pentru blat:

10gr drojdie proaspătă, 500g făină, 150 g unt, 150 g zahăr, un pliculet de zahăr vanilat, coaja rasă de la o lămaie, două ouă, 200 ml lapte

  • Alertă alimentară! 4 mărci populare de cafea, retrase de pe piață – conțin pesticide, substanțe toxice și urme de insecte
  • Adio permis de conducere! Noua lege adoptată schimbă radical regulile pentru șoferii din România – află dacă te numeri printre cei afectați
  • Adevărul începe să iasă la iveală în cazul morții Biankăi și lui Toni – ce l-ar fi împins pe tânăr să-și ucidă iubita
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Ingrediente pentru umplutură :

300g brânzムde vaci dulce, 50 g zahăr, 50g stafide, o fiolă esentă de vanilie, coaja rasă de la o lămaie, două ouă, 2 lingurite de făină, 75g miere pt uns

Mod de preparare

  • Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug
  • Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
  • Detox natural: rețeta simplă cu sfeclă roșie și morcov care curăță ficatul și revigorează organismul
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Prepararea aluatului. Se incepe prin a prepara maiaua. Intr-un bol mic se pune drojdia la înmuiat cu două linguri de lapte si o lingură de zahăr, apoi se lasă la dospit circa 30 de minute.

Intr-un bol adanc se pune făină, se face o gropită in mijloc si se adaugă zahărul, zahărul vanilat, ouăle bătute, coaja rasă de lămâie, laptele caldut, untul topit, maiaua de drojdie și se frământa pană se obtine un aluat moale, si elastic. Se acoperă bolul cu un prosop de bucătărie si se lasăƒaluatul la crescut, in loc căldut circa o oră pană isi dublează volumul. Aluatul obtinut se imparte in 3 părti egale, se formează 3 bile de aluat.

Prepararea umpluturii. Intr-un mixer de bucătărie se adauga brânzムde vaci , zahărul, coajă de lămâie, esenta de vanilie, ouăle si făina. Se mixează circa 2-3 minute, apoi in compozitie se adauga stafidele.

Se intinde o foaie groasa de circa un centimetru, se unge cu unt o tavă rotundă cu diametrul de 28 cm si se pune cu grijă foaia in tavă in asa fel incat să acoperim si marginile tavii. Umplutura de branză se toarnムpeste aluat. A doua bilă din aluatul rămas se intinde intr-o foaie si se adaugă peste umplutură. Ultima bila de aluat se răsucește în fuioare groase de un deget, care apoi se răsucesc asemeni unui șnur.Cu firul de șnur obținut se decoreazムpasca, care se unge apoi cu un gălbenus de ou bătut. Pasca se baga la copt in cuptorul incălzit la 180˚ si se lasă la copt circa 40 de minute . După ce este coaptă se scoate se lasă la răcit, apoi se unge la suprafată cu miere.

Sursa: gustoase.net

 

Vezi si reteta pentru pasca cu orez:

Pasca cu orez pentru Paste este o varianta pentru cei care nu au voie sa consume lactatate sau prefera sa evite grasimea. Este foarte buna si nu iti dai seama ca nu are branza!

Ingrediente:600 grame faina, o ceasca lapte, 2 oua intregi, 2 galbenusuri, 1/2lingurita sare, 140 grame unt proaspat, 2 linguri zahar, 20 grame drojdie, vanilie.

Umplutura:4 cesti cu lapte, o ceasca orez, 4 linguri de zahar, 3 oua,vanilie sau zahar vanilat, 40 grame stafide, un praf de sare.
Mod de preparare:

Se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut (nu trebuie sa fie fierbinte deoarece drojdia se opareste si nu mai creste aluatul) si o bucatica de zahar.
Se oparesc intr-o oala mica 3 – 4 Iinguri de faina cu putin lapte clocotit, amestecand bine sa nu se faca cocolosi.
Cand s-a racorit maiaua atat cat sufera degetul introdus in ea, se amesteca cu drojdia si apoi se bate bine pana se fac basici mari.
Se presara putina faina, se acopera cu un servet si se pune la un loc cald sa creasca. In acest timp, se freaca galbenusurile, intai cu sare, ca sa se inchida la culoare, apoi cu zaharul pisat sau daca este tos, cernut printr-o sita fina si turnat cate putin peste galbenusuri.
Se freaca bine pana ce se fac ca o crema spumoasa. Cand plamadeala a crescut destul, se toarna peste restul de faina cernuta intr-o covata si tinuta la cald, se amesteca adaugand galbenusurile, putin lapte caldut si albusurile batute spuma.
Se framanta cel putin o jumatate de ora, aducand aluatul de pe margini spre mijloc. Se pune uleiul, romul, putin cate putin, untul topit, cald, iar daca aluatul pare prea tare, se mai adauga putin lapte caldut.
Se aduna aluatul in covata, se acopera cu o fata de masa, se asaza la cald, departe de usa sau de fereastra si se lasa sa creasca circa doua, trei ore.
Pentru umplutura se fierbe orezul cu lapte si zahar. Se lasa sa se racoreasca, se pun ouale, un praf de sare, jumatate baton de vanilie si stafide.
Se intinde o foaie de vreo ½ cm grosime si de marimea tavii in care se coace pasca.
Se unge tava cu unt si se asaza foaia de aluat. Din alte doua bucati de aluat se fac pe masa de aluat suluri de grosimea creionului, se impletesc si se asaza de jur imprejur, lipite de marinea tavii, apasand capetele, ca sa se uneasca intre ele.
Se lasa sa creasca. Se toarna umplutura in forma, sa nu treaca insa peste marginile de aluat.
Se unge marginea cu ou si se da la cuptor la foc potrivit. Cand este gata se scoate din forma, dupa ce s-a racit.
Se intinde o foaie de vreo ½ cm grosime si de marimea tavii In care se coace pasca.Se unge tava cu unt si se asaza foaia de aluat. Din alte doua bucati de aluat se fac pe masa de aluat suluri de grosimea creionului, se impletesc si se asaza de jur imprejur, lipite de marinea tavii, apasand capetele, ca sa se uneasca intre ele.
Se intinde umplutura. Se coace la cuptor la foc potrivit.

Sursa:aflacum.ro

 

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Cum se așează corect tacâmurile la masă și cum le așezăm după ce mâncăm

Cum se așează corect tacâmurile la masă și cum le așezăm după ce mâncăm

Ciulama de ciuperci de post cu mamaliguță. Un prânz absolut delicios și sățios

Ciulama de ciuperci de post cu mamaliguță. Un prânz absolut delicios și sățios

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
Actualitate

Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții

Citeste mai multDetails
Viktor Orban, declarații controversate: „Ucraina nu trebuie să intre în Uniunea Europeană”
Actualitate

Viktor Orban, declarații controversate: „Ucraina nu trebuie să intre în Uniunea Europeană”

Citeste mai multDetails
Scandal la Asia Express 2025: Adevărul despre presupusul amantlâc dintre Alina Pușcău și Dan Alexa. Ce spune Mara Bănică
Actualitate

Scandal la Asia Express 2025: Adevărul despre presupusul amantlâc dintre Alina Pușcău și Dan Alexa. Ce spune Mara Bănică

Citeste mai multDetails
Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug
Actualitate

Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug

Citeste mai multDetails
Actualitate

Mica Descoperire de Sub Saltea: O Lecție Despre Frică și Adevăr

Citeste mai multDetails
Tragedie lângă Miercurea Ciuc: Doi Tineri Iubiți, Găsiți Decedați Într-o Mașină
Actualitate

Tragedie lângă Miercurea Ciuc: Doi Tineri Iubiți, Găsiți Decedați Într-o Mașină

Citeste mai multDetails
PNRR revizuit, aprobat de Comisia Europeană: 21,4 miliarde de euro pentru România
Actualitate

PNRR revizuit, aprobat de Comisia Europeană: 21,4 miliarde de euro pentru România

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact