Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cremă de griș cu lămâie, foarte cremoasă și aromată

Cremă de griș cu lămâie, foarte cremoasă și aromată

Această cremă poate fi utilizată atât în calitate de cremă pentru torturi și prăjituri, cât și ca desert de sine stătător. Prepararea ei durează doar 40 minute.

Delicioasa, gingașa și aerata cremă de griș cu lămâie se pregătește foarte ușor. Banalul terci de griș poate fi transformat într-o cremă excepțională pentru torturi și prăjituri. Crema conține unt și suc de lămâie.

Ultimul ingredient intensifică gustul ei și îi oferă o notă acrișoară caracteristică. Dacă nu vă place lămâia, puteți să o înlocuiți cu lapte condensat caramelizat sau pudră de cacao. Dacă doriți, puteți să adăugați și fructe în cremă.

  • Veste excelentă pentru pensionari! Decizia a fost aprobată – urmează bani în plus la pensie
  • Ultima dorință a unui deținut a fost să-și revadă câinele. Ce s-a întâmplat când ciobănescul german a fugit spre el i-a lăsat pe toți fără cuvinte
  • Semnele prin care corpul anunță sfârșitul cu mult înainte să se întâmple
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

NGREDIENTE:

100 g de griș;2 pahare de lapte (500 ml);o lămâie;100 g de unt;

100 g de zahăr;30 g de zahăr vanilat.

  • Noua înșelătorie cu varza: Zeci de români păcăliți. Află mai jos cum funcționează schema
  • 45 de Ani de Iubire. Imagini de Colecție de la Nuntă
  • Viktor Orban, declarație controversată: „Ucraina va fi împărțită în trei”
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

MOD DE PREPARARE:

1.Clocotiți laptele, după care adăugați treptat grișul în el. Este important să evitați formarea cocoloașelor. De aceea, terciul trebuie amestecat în permanență. Adăugați zahărul pe la jumătatea timpului de fierbere.

2.Fierbeți terciul până va căpăta o consistență medie. Apoi luați-l de pe foc și lăsați-l să se răcească în totalitate. Ca să grăbiți procesul de răcire, puneți cratița într-un vas cu apă rece.

3.Bateți untul într-un vas separat până va deveni pufos. Mixând în continuare, adăugați treptat terciul de griș în el.

4.Mixați crema până va deveni omogenă. La sfârșitul acestui proces adăugați câteva lingurițe de suc de lămâie. Apoi dați crema la frigider pentru 60 minute (sau mai mult).

Tort de zahar ars:

Cum se face cel mai bun tort de zahar ars

Pentru creama de zahar ars:

10 oua, 1 l lapte, extract de vanilie, 20 linguri de zahar, rom

Pentru blat:

6 linguri faina, 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri cacao, extract de vanilie

 

Mod de preparare:

Incepem cu crema de zahar ars, punem laptele pe foc cu 10 linguri de zahar si-l incalzim usor. Separat batem ouale bine cu mixerul si adaugam compozitia de lapte. Intr-o tava de tort mai mare caramelizam zaharul ramas (10 linguri), turnam compozitia de ou cu lapte si dam la cuptor pana se leaga.

Intre timp preparam blatul. Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma cu zahar pana devin tari ca la bezea. Incorporam treptat si galbenusurile, apoi cu o lingura adaugam faina si cacao amestecand usor.

Cand este legata crema de zahar ars, adaugam compozitia de blat deasupra si mai lasam la cuptor cam o jumatate de ora. Lasam sa se raceasca, apoi punem un platou mare deasupra si rasturnam. Dam la frigider pentru cel putin 5 ore ca sa se insiropeze bine blatul.

Sursa:suntgospodina.com

Vezi si reteta pentru crema de zahar ars:

Cremă de zahăr ars după rețeta mamei

Crema de zahăr ars este o delicatesă pe care deși nu o facem deseori, o purtăm în amintirile noastre din copilărie. O cremă cu o textură fină cu gust delicios de ou combinat cu lapte în cea mai bună formulă și să nu uităm de siropul de zahăr ars de pe fundul tigăii, dar de deasupra feliei de cremă pe care o mâncăm. Într-un cuvânt: senzațională!

Deși am auzit de o mulțime de rețete, care mai de care mai sofisticate, eu cred că cele mai bune, sunt cele simple, așa că haideți să trecel la treabă!

Ingrediente (8-10 porții) :

8 oua, 1 l lapte, 300 gr zahar, 1 sticluta esenta rom, 1 plic cu zahar vanilat

 

Mod de preparare

 

Intr-o cratita(mai de sacrificiu ) se caramelizeaza 100 gr zahar si se intinde apoi uniform caramelul obtinut pe tot fundul si pe peretii cratitei si se lasa sa se intareasca. Mare atentie sa nu caramelizati prea tare zaharul altfel o sa devina amar.
Se bat ouale cu 200 gr zahar pana se topeste zaharul.Se amesteca apoi cu laptele fiert si racit. Omogenizam, adaugam zaharul vanilat, esenta de rom. Punem amestecul de oua si lapte in cratita peste zaharul caramelizat.
Se punecratita cu crema într-o tavă umplută pe jumătate cu apă fierbinte. Crema de zahar ars se pune in bain marie. Cuptorul trebuie să fie incins la 160 de grade. Desertul trebuie să stea la cuptor 1 oră si jumstate, până când se rumeneşte. Cand s-a rumenit deasupra si marginile s-au desprins de cratita este gata.Se lasa sa se raceasca in cratita cel putin 1-2 ore,apoi se rastoarna pe un platou mai inaltut,deoarece o sa curga si siropul de caramel.

Pofta buna!

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Spanac cu orez, un preparat delicios pentru post

Spanac cu orez, un preparat delicios pentru post

Salată de ton cu cartofi copți și porumb

Cod la cuptor cu sos de roșii și legume

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Noua înșelătorie cu varza: Zeci de români păcăliți. Află mai jos cum funcționează schema
Actualitate

Noua înșelătorie cu varza: Zeci de români păcăliți. Află mai jos cum funcționează schema

Citeste mai multDetails
Unghiera: Obiect banal sau instrument multifuncțional? Trucuri ingenioase pe care puțini le cunosc
Actualitate

Unghiera: Obiect banal sau instrument multifuncțional? Trucuri ingenioase pe care puțini le cunosc

Citeste mai multDetails
Lovitură pentru românii vulnerabili: voucherele de alimente, reduse semnificativ în 2025
Actualitate

Lovitură pentru românii vulnerabili: voucherele de alimente, reduse semnificativ în 2025

Citeste mai multDetails
Actualitate

Apelul la 911 al unei Fetițe Salvează o Viață: Povestea Lilianei și a Dispecerei Eroine

Citeste mai multDetails
Lege nouă în România: Ce schimbări majore aduce actul normativ promulgat de președintele Nicușor Dan
Actualitate

Lege nouă în România: Ce schimbări majore aduce actul normativ promulgat de președintele Nicușor Dan

Citeste mai multDetails
Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului
Actualitate

Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului

Citeste mai multDetails
Actualitate

45 de Ani de Iubire. Imagini de Colecție de la Nuntă

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Femina.ro
Consimțământul pentru folosirea datelor dvs. cu caracter personal pentru:

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a accesa informații despre dispozitivul tău. Consimțământul față de aceste tehnologii ne va permite nouă și partenerilor noștri să procesăm date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site și să afișăm reclame (ne)personalizate. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Fă clic mai jos pentru a consimți la cele de mai sus sau pentru a face alegeri mai detaliate. Opțiunile tale vor fi aplicate doar pe acest site. Poți modifica oricând setările, inclusiv prin retragerea consimțământului, utilizând comutatoarele din Politica privind Cookie-urile sau făcând clic pe butonul de gestionare a consimțământului din partea de jos a ecranului.

Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Statistici

Marketing

Caracteristici
Mereu activ

Mereu activ
Gestionează opțiunile Gestionează serviciile Gestionează {vendor_count} furnizori Citește mai multe despre aceste scopuri
Pagina optiuni
{title} {title} {title}
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact