Fursecurile ne aduc aminte cu drag de desertul copilăriei, acele fursecuri fragede făcute de bunica sau vreo mătușă, sau chiar de mama atunci când apuca săraca vreo zi liberă în weekend. Indiferent de cine sunt pregătite, au avut și vor avea un loc special în inima fiecăruia dintre noi, datorită gustului special pe care îl au. Astăzi vă prezint o rețetă de sezon, de fursecuri cu vișine care în mod sigur va fi pe sufletul vostru și al nepoților. Este bine să profităm de fiecare fruct de sezon, să le consumăm atât crude cât și în diverse prăjituri. Astăzi vă recomand din inimă aceste fursecuri care se prepară rapid și sunt simplu de preparat.
Timp preparare: 40 minute
Ingrediente:
Aluat:
- 250 unt 82% grasime
- 125 gr zahar pudra
- 1 ou
- 330 gr faina
- 1o gr zahar vanilat
- 1 praf de sare
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu,
- 1/2 lingurita zeama de lamaie
Decor :
- 250 gr visine fara sambure
- zahar pudra (facultativ)
Mod de preparare:
Intr-un bol adaugam untul la la temperatura camerei, zaharul pudra, zaharul vanilat , bicarbonatul de sodiu stins in zeama de lamaie si praful de sare.
Mixam 5 minute , adaugam oul si mai mixam 1 minut.
Adaugam faina , amestecam pana se incorporeaza complet si mai mixam cateva secunde.
Compozitia obtinuta se toarna cu posul prevazut cu sprit (varf stelat ) pe tava tapetata cu hartie de copt.
In fiecare fursec asezam o visina, cu partea desfacuta in jos si presam usor.
Se coc la foc mediu ( 180 de grade C ) pana capata la baza o culoare aurie, cca 8-10 minute.Dupa coacere le lasam sa se racesca in tava 2-3 minute apoi le asezam pe un gratar de racire.
Inainte de servire le pudram cu zahar pudra.
Pofta buna!
Dacă ți-a plăcut recomandă rețeta și prietenilor tăi!
Sursă: desertdecasa.ro