Continuăm călătoria culinară și ajungem în bucătăria Georgiei, despre care probabil noi românii nu cunoaștem foarte multe lucruri. Bucătăria Georgiei este foarte variată și gustoasă, iar astăzi vom pregăti un preparat tradițional foarte apreciat de toată lumea. Chakhokhbili este o mâncaretra dițională ce nu lipsește din meniurile restaurantelor cu specific georgian. Teasigurăm că se pronunță mai grey decât se gătește, așa că trebuie s-o încerci.
Ingrediente:
1 pui CocoRico dezosat, 4 cepe roșii medii tăiate peștișori
75 gr unt, 6-7 roșii mari decojite și tăiate cubulețe, 1 ardei kapia roșu
1 frunză de dafin, 3 căței de usturoi tăiați mărunt
½ ceașcăamestec de ierburi (mentă, busuioc, tarhon, pătrunjel, frunze de țelină, coriandru) mărunțite, sare, piper, paprika
Mod de preparare:
Bucățile de carne se pun într-o tigaie mare și se lasă la foc mic, acoperite, 5-10 minute. Se pune deoparte zeama obținută de la carne. Se pune din nou carnea pe foc, neacoperită de această dată, până când devine aurie, adăugând din când în când puțină zeamă, pentru a nu se lipi.
Separat, se prăjește ceapa în unt până devine aurie;Toarnă ceapa și zeama peste carne și adaugă roșiile, ardeiul kapia tăiat fâșii și frunza de dafin. Se lasă mâncarea 30 de minute la foc mediu, acoperită, amestecând din când în când. Ia-o de pe foc și adaugă usturoiul, ierburile, sarea, piperul și paprika și lasă-le la foc mic încă 5 minute. După ce ai preparat acest delicios preparat, te vei bucura de o masă altfel, alături de cei dragi!CocoRico îți urează poftă bună!