Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Tartă cu varză moldovenească, curcubeu pe cerul gurii

Tartă cu varză moldovenească, curcubeu pe cerul gurii

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

150 g faina, 40 ml iaurt, un ou, 50 ml apa, o lingurita praf de copt, un praf sare

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURA

  • Gestul neașteptat făcut de Theo Rose după anunțul despărțirii! Mărturisirea care i-a lăsat pe toți fără cuvinte
  • COVID-19: O descoperire neașteptată zguduie înțelegerea medicală a virusului
  • Breaking mondial: Viktor Orbán surprinde scena internațională cu o decizie total neașteptată
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

300 g varza acra, 100 g piept afumat, un ardei gras, 4 oua, 400 ml smantana, 2 linguri ulei
MOD DE PREPARARE:
In ulei incins se pun in cratita pieptul taiat cubulete, ardeiul si apoi varza taiate fideluta. Se lasa 15 minute pe foc sa se caleasca, apoi se toarna apa si se lasa la fiert circa 30 de minute.
Pentru aluat, se pune faina intr-un vas, se adauga oul, apoi iaurtul si sarea. Se adauga praful de copt si se toarna apa progresiv pentru a forma aluatul. Se lasa 30 de minute la congelator.
Se intinde apoi aluatul pe masa presarata cu faina si se transfera in tava de copt.
Se pune varza, se bat ouale cu smantana, se toarna peste varza si se da totul la cuptor pentru 40 de minute.

Bine de știut:
In loc de uleiul pentru calit varza, se pot folosi 2-3 cuburi de unt.
In momentul in care varza a fiert, adaugati 2-3 fire de marar tocat, pentru un gust mai proaspat.

  • Mama mea nu a privit niciodată cu ochi buni relația mea cu Sera. În ziua nunții, în loc să se bucure, a izbucnit în lacrimi și mi-a spus cu voce stinsă
  • Semne ale diabetului care apar în timpul somnului și pe care mulți le ignoră
  • Orice mașină de spălat poate usca hainele. Mulți oameni încă nu sunt conștienți de această caracteristică
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

 

Vezi și rețeta pentru sărmăluțe în foi de varză cu ciuperci:

Chiar daca e post, nu inseamna ca nu poti manca variat! Incearca niste sarmalute in foi de varza umplute cu ciuperci, un preparat satios pe care sigur il vei manca cu pofta!

INGREDIENTE:

1-2 verze murate (in functie de marimea lor)
700 g ciuperci champignion
2 cepe medii
1 morcov mare
3 linguri orez
3 linguri piure de rosii
sare
piper
cimbru
boia
2 linguri ulei
MOD DE PREPARARE:
Intr-o tigaie incapatoare caleste ceapa in cele 2 linguri de ulei, adauga morcovul ras fin si ciupercile taiate cubulete. Intoarce legumele pana cand ciupercile isi schimba culoarea.
Potriveste de sare, piper si condimenteaza compozitia, apoi adauga orezul. Pregateste foile de varza si ruleaza-le cu cate 2-3 lingurite de umplutura, ca pe sarmalele obisnuite.
Toaca varza ramasa si pune-o la baza cratitei in care urmeaza sa fierbi sarmalele. Asaza, ca in cazul sarmalelor traditionale, un strat de sarmale, un altul de varza si tot asa pana cand umpli cratita sau ai pus toate sarmalele.
Deasupra pune un alt strat de varza tocata, piureul de rosii si adauga apa (apreciaza cat e necesar in functie de marimea cratitei, insa n-ar trebui sa ajunga sa se vada printre ingrediente!).
Fierbe sarmalele la foc mic (sau da-le la cuptor) pentru 1-2 ore, pana cand varza de deasupra e fiarta (ceea ce determini gustand). Serveste sarmalele de post cu mamaliga sau paine de casa alaturi.

Sursă: retetepractice.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Ce sa pui în murături ca să nu se mai înmoaie niciodată. Vezi care sunt ingredientele esențiale pentru niște murături delicioase

Ce sa pui în murături ca să nu se mai înmoaie niciodată. Vezi care sunt ingredientele esențiale pentru niște murături delicioase

Cum să faci cel mai bun piure de cartofi: adaugă şi acest ingredient sănătos

Cum să faci cel mai bun piure de cartofi: adaugă şi acest ingredient sănătos

CCR a respins Legea! Guvernul primeste lovitura finala?
Actualitate

CCR a respins Legea! Guvernul primeste lovitura finala?

Citeste mai multDetails
ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial
Actualitate

ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial

Citeste mai multDetails
Mama mea nu a privit niciodată cu ochi buni relația mea cu Sera. În ziua nunții, în loc să se bucure, a izbucnit în lacrimi și mi-a spus cu voce stinsă
Actualitate

Mama mea nu a privit niciodată cu ochi buni relația mea cu Sera. În ziua nunții, în loc să se bucure, a izbucnit în lacrimi și mi-a spus cu voce stinsă

Citeste mai multDetails
Actualitate

Noi drepturi pentru angajații care lucrează în ture și pe timp de noapte – proiect de lege în dezbatere la Senat

Citeste mai multDetails
Actualitate

Ghid Complet: Pensiile de Handicap în România – 3 Grade Diferite și Beneficiile Exacte (Transport, Indemnizație Însoțitor)

Citeste mai multDetails
Alertă Sanitară în Constanța: Doi Soți, Urgență la Spital După ce au Consumat Apă Plată
Actualitate

Alertă Sanitară în Constanța: Doi Soți, Urgență la Spital După ce au Consumat Apă Plată

Citeste mai multDetails
Țiuit sau bâzâit în urechi: ce este tinnitus-ul, cauze și soluții
Actualitate

Țiuit sau bâzâit în urechi: ce este tinnitus-ul, cauze și soluții

Citeste mai multDetails
Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate
Actualitate

Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact