Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Atenție mare! Nu reîncălzi niciodată aceste alimente! Te poți intoxica

Atenție mare! Nu reîncălzi niciodată aceste alimente! Te poți intoxica

Foarte mulți dintre noi, pregătim mâncare pentru mai multe zile și, ulterior, o reîncălzim. Cu toate acestea, unele alimente își schimbă compoziția și își pierd proprietățile lor nutritive, multe dintre ele devenind toxice.

Conform institutului britanic Food Standards Agency, nu este recomandat sa consumam alimente care sunt refrigerate si reincalzite de mai multe ori, insa bineinteles ca riscul de imbolnavire in astfel de cazuri depinde foarte mult si de tipul de mancare preparata.

Ce alimente nu trebuie reincălzite:

  • Pensionare anticipată în România: cu cât se diminuează pensia dacă ieși la pensie cu 1, 2 sau 5 ani înainte de termen
  • Am crezut că fiica mea adoptivă mă duce la azil, dar destinația reală m-a lăsat fără cuvinte
  • Te trezești cu perna udă dimineața? Iată ce înseamnă și de ce se întâmplă acest lucru
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Ciupercile

Ciupercile sunt extrem de bune pentru organism atunci când sunt consumate imediat după preparare. Atunci când sunt reîncălzite, ciupercile își schimbă compoziția de proteine și implicit gustul. Ca urmare, pot apărea o varietate de probleme digestive (balonări, crampe abdominale, diaree), iar beneficiile lor asupra sănătății vor fi practic inexistente.

Cartoful

  • Horoscop Financiar: Două Zodii care Vor Avea o Ascensiune Financiară Spectaculoasă Până în 2030
  • Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni
  • Orice mașină de spălat poate usca hainele. Mulți oameni încă nu sunt conștienți de această caracteristică
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Cartoful este un aliment extrem de nutritiv pe care nu ar trebui să îl reîncălzim pentru că își va pierde din proprietăți, devenind chiar toxic. Manâncă-l imediat dupa preparare sau chiar rece – atunci acesta are cel mai mare procent de amidon care îți va da acel sentiment de sațietate pentru mai mult timp.

Spanacul

Spanacul este un aliment cu un procent ridicat de nitrați, care în momentul reîncălzirii se transformă în nitriți. Aceștia sunt potential cancerigeni pentru corpul uman. Indicat ar fi să mâncați o mâncare de spanac imediat după ce a fost făcută.

Sfecla

Asemenea, aceasta contine nitrați, care reîncălziți, se vor transfoma în nitriți. Ideal ar fi să nu o mai consumați după ce a fost gătită, ci vă încurajăm să o consumați rece, fără a o reîncălzi.

Țelina și Morcovul

Țelina trebuie întotdeauna scoasă din supe după ce a fost gătită, împreună cu morcovii. Aceste două legume conțin nitrați. Puteți reîncălzi supa doar dacă scoateți din ea țelina și morcovii, potrivit secretele.com

Ouăle

Acestea vor deveni toxice în momentul reîncălzirii la temperaturi ridicate. Nu se aplică produselor alimentare în cazul în care ouăle sunt folosite la prepararea sosurilor, ci se referă la felurile de mâncare în care sunt implicate ouă fierte sau prăjite.

Orezul

Orezul se numara printre felurile de mancare care sunt cel mai des reincalzite. Insa, atunci cand este depozitat la temperatura camerei, in orez apar tot felul de bacterii care pot provoca toxinfectii alimentare. Atunci cand este reincalzit la o temperatura mica, se dezvolta un mediu propice pentru cresterea numarului de bacterii.

Pentru a evita acest lucru este bine fie sa mancati orezul rece, dupa ce a fost depozitat in frigider, fie sa-l incalziti la o temperatura foarte ridicata.

Cum trebuie sa reincalzim mancarea gatita?

Cel mai important lucru pe care trebuie sa il retinem este sa reincalzim mancarea foarte bine, la temperaturi inalte. Cea mai frecventa greseala pe care o fac oamenii este sa reincalzeasca mancarea la cuptorul cu microunde si ceea ce trebuie subliniat este ca microundele nu incalzesc alimentele in mod uniform, iar zonele care raman reci favorizeaza dezvoltarea bacteriilor. De aceea este deosebit de important sa scoatem mancarea din frigider, sa o amestecam bine si sa o incalzim la cuptor, la temperaturi de minim 60 de grade.

Existtă câteva alimente pe care dacă se răcesc, avem tendința să le aruncăm, însă este foarte greșit. Acestea se pot reîncălzi păstrând același gust. Printre ele se numără și:

Pizza

Nu o pune in cuptorul cu microunde sau in cuptorul clasic. Va fi uscata si isi va pierde savoarea. Mai bine pune feliile ramase intr-o tigaie de fonta, la foc mediu. Acopera tigaia la inceput cu un capac pentru 3-4 minute, pana cand cascavalul sau mozzarella de pe pizza se topesc. Apoi, descopera tigaia si mai lasa feliile de pizza pentru 2-3 minute pe foc.

Placinte, briose, paine

In cuptor, la o temperatura de 170C-180C vei obtine cele mai bune rezultate. Lasa feliile de placinta sa se incalzeasca 8-10 minute. In cazul brioselor si feliilor de paine este indicat sa acoperi vasul/tava in care le pui la reincalzit cu o folie de aluminiu. Dupa 15 minute, indeparteaza folia si mai lasa-le 5 minute in cuptor.

Supe si tocanite

Suntem siguri ca te-ai gandit deja ca le reincalzesti rapid in cuptorul cu microunde, dar cea mai buna metoda este sa le lasi in oala lor la foc mic. Pe foc mare sau la microunde o buna parte din lichid se va evapora.

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Cum să prepari orezul perfect pufos bob cu bob. Trebuie să urmezi acești pași ca să reușești

Cum să prepari orezul perfect pufos bob cu bob. Trebuie să urmezi acești pași ca să reușești

Tort delicios de banane fără coacere – ”Banoffi”

Tort delicios de banane fără coacere – ”Banoffi”

Fetiță de 2 ani moartă în urma anesteziei la o clinică dentară din București: autopsia ridică semne de întrebare
Actualitate

Fetiță de 2 ani moartă în urma anesteziei la o clinică dentară din București: autopsia ridică semne de întrebare

Citeste mai multDetails
Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni
Actualitate

Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni

Citeste mai multDetails
Actualitate

Horoscop Financiar: Două Zodii care Vor Avea o Ascensiune Financiară Spectaculoasă Până în 2030

Citeste mai multDetails
Mare Doliu la PRO TV. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic
Actualitate

Mare Doliu la PRO TV. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic

Citeste mai multDetails
Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Fetiță de 2 ani, moartă după o anestezie la o clinică dentară din Sectorul 3. Noi detalii ies la iveală în cazul care a cutremurat România
Actualitate

Fetiță de 2 ani, moartă după o anestezie la o clinică dentară din Sectorul 3. Noi detalii ies la iveală în cazul care a cutremurat România

Citeste mai multDetails
Trucul bunicii care face minuni: metoda simplă și naturală pentru curățarea cuptorului, fără chimicale și fără frecare
Actualitate

Trucul bunicii care face minuni: metoda simplă și naturală pentru curățarea cuptorului, fără chimicale și fără frecare

Citeste mai multDetails
Orice mașină de spălat poate usca hainele. Mulți oameni încă nu sunt conștienți de această caracteristică
Actualitate

Orice mașină de spălat poate usca hainele. Mulți oameni încă nu sunt conștienți de această caracteristică

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact