marți, 5 decembrie 2023
Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Desert ca la mama acasă » Acest ingredient pe care îl adaugi în compoziție va da un gust senzațional clătitelor tale. Iată cum se prepară

Acest ingredient pe care îl adaugi în compoziție va da un gust senzațional clătitelor tale. Iată cum se prepară

Acest ingredient pe care îl adaugi în compoziție va da un gust senzațional clătitelor tale. Iată cum se prepară

Ingrediente: 100g gris, 50 g faina, 1 lingurita praf de copt bio, 250ml lapte

Mod de preparare:

Vezi și...

Cum să pregătim fructele și legumele pentru o masă festivă

Chec de casă cu afine! Un desert perfect pentru orice moment al zile

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Intr-un bol am amestecat faina, grisul si praful de copt. Apoi am turnat laptele putin cate putin, amestecand cu o furculita. Am lasat compozitia sa se odihneasca 30 de minute. Am uns o tigaie cu ulei de cocos si am copt clatitele pe fiecare parte.

Puteti servi cu magiun,  dulceata, ciocolata sau branza dulce. Pofta buna!

Vezi si reteta pentru tort de clatite cu mascarpone:

Tort de clatite cu mascarpone si zmeura, perfect pentru Sfantul Ioan

Îţi plac clătitele, dar ţi se par un desert banal? Pregăteşte un tort de clătite după această reţetă uşoară. Are un gust delicios de clătite cu mascarpone, iar aspectul este deosebit de apetisant.

Ingediente: 2 ouă, 160 g făină, 250 ml lapte, 1 praf sare
ulei pentru prăjit, 50 de grame de cacao

Pentru cremă: 3 cutii de mascarpone (la lidl e 7 lei cutia), 250 g smântână slabă pentru frisca, 2 gălbenuşuri, 100 g zahăr pudra, zmeura dupa gust (decongelata sau proaspata)

Mod de preparare:

Pentru clatite, se amesteca ingredientele pâna se obtine un aluat omogen. Din acestea se coc clatite cât mai subiri posibil. Se lasa sa se raceasca.
Pentru crema se amesteca intr-un vas smantana pentru frisca si se mixeaza pana se intareste. In alt vas se toarna mascarpone, zaharul pudra si galbenusurile de ou si se mixeaza pana la omogenizare. Se adauga zmeura si se blendueste cu mascarpone. La sfarsit, adauga mascarpone cu frisca si incepe sa prepari tortul!
Pe un platou se asaza straturi-straturi de clatite si crema. Se acopera cu o folie de plastic si se asaza deasupra un suport greu. Se lasa asa pentru 12 ore. Apoi se serveste tortul cu multa pofta s nerabdare!

Este delicios si deosebt merita incercat cu drag!

 

Vezi si reteta pentru tort ungresc Doboș:

Asezam pe un platou prima foaie si o ungem cu crema, apoi procedam la fel cu restul de 4 foi. In total 5 foi pt ca una vine unsa cu caramel. Ungem tot tortul cu crema si deasupra facem 8 moturi peste care urmeaza sa vina asezate triunghiurile cu caramel.

Pentru caramel punem vasul cu zaharul pe foc si lasam sa se caramelizeze. Zaharul trebuie sa fie complet topit dar atentie sa nu fie ars. (din graba nu am reusit sa mai fac poze si la aceasta etapa dar am sa fac cu siguranta data viitoare).

Blatul il taiem in doua mai intai (o sa fie mai usor de manevrat) Ungem prima jumatate cu caramel si nivelam frumos si cu un cutit uns cu putin unt taiem triunghiurile. Mai intai taiem jumatatea in doua apoi fiecare bucata inca o data in doua. Procedam la fel si cu cealalta jumatate. Trebuie sa ne miscam repede pentru ca se intareste destul de repede caramelul.

Triunghiurile obtinute le asezam peste moturile de crema.

Dam tortul la frigider 2-3 ore inainte de a-l servi.

TIPS-URI
Pentru o tava mai mare adaptati/dublati cantitatile.

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Cum se face mămaliga răsturnată și tăiată cu ața. Rețeta pentru o mămăligă autentică cum o fac ciobanii la stână

Urmatorul Articol

Banana tempura, desertul preferat al japonezilor. Este de post și are un gust extraordinar. Ți-o iau razna papilele gustative

Articole Similare

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă
Desert ca la mama acasă

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă

Tort de bezea cu mere
Desert ca la mama acasă

Tort de bezea cu mere

Strudel cu mere ardelenesc. Un dulce tradițional cu care ne mândrim
Desert ca la mama acasă

Strudel cu mere ardelenesc. Un dulce tradițional cu care ne mândrim

Desert ca la mama acasă

Clătite poloneze, rețeta autentică. Delicioase și foarte pufoase

Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?
Desert ca la mama acasă

Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?

Cremă de caramel preparată în casă. Nici cei mai mari mofturoși nu îi pot rezista. Este perfectă pentru prăjituri, plăcinte și înghețată
Desert ca la mama acasă

Cremă de caramel preparată în casă. Nici cei mai mari mofturoși nu îi pot rezista. Este perfectă pentru prăjituri, plăcinte și înghețată

Urmatorul Articol
Banana tempura, desertul preferat al japonezilor. Este de post și are un gust extraordinar. Ți-o iau razna papilele gustative

Banana tempura, desertul preferat al japonezilor. Este de post și are un gust extraordinar. Ți-o iau razna papilele gustative

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

„Trei fraţi au produsul vârstei 12. Câţi ani are fiecare dacă cel mai mare are ochii verzi?” Întrebarea din cartea de clasa a 2-a care a stârnit furia și isteria! Avem răspunsul la testul care a dat tuturor bătăi de cap, e foarte simplu:
Generale

„Trei fraţi au produsul vârstei 12. Câţi ani are fiecare dacă cel mai mare are ochii verzi?” Întrebarea din cartea de clasa a 2-a care a stârnit furia și isteria! Avem răspunsul la testul care a dat tuturor bătăi de cap, e foarte simplu:

O problemă de matematică dintr-un manual de clasa a II-a a stârnit sentimente care mai de care mai acide, de...

Citeste mai mult
Au început controalele! S-au dat amenzi uriașe! Stai la casă sau deții un teren? Amenda trece de 500 de euro dacă nu faceți asta de urgență

Au început controalele! S-au dat amenzi uriașe! Stai la casă sau deții un teren? Amenda trece de 500 de euro dacă nu faceți asta de urgență

Sigur n-o recunosti! A copilarit la „coada vacii”, dar nu ii e rusine sa recunoasca

Sigur n-o recunosti! A copilarit la „coada vacii”, dar nu ii e rusine sa recunoasca

Maria Dragomiroiu a fost umilită după 40 de ani de muncă: “Cum să trăiesc cu banii ăștia?” Ce pensie primește artista

Maria Dragomiroiu a fost umilită după 40 de ani de muncă: “Cum să trăiesc cu banii ăștia?” Ce pensie primește artista

Ce pensie minimă primești dacă ai cotizat doar 10 – 15 ani

Ce pensie minimă primești dacă ai cotizat doar 10 – 15 ani

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2023 Femina.ro | Contact

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version