Cancerul este boala care macina omenirea in prezent, iar diagnosticul acestei boli ucide din start sperantelor bolnavilor.
În zilele noastre, magazinele alimentare si supermarketurile sunt pline de tot felul de produse, care mai de care mai atrăgătoare. Însă trebuie să știți că un ambalaj atrăgător sau un gust delicios nu ne garantează că aceste alimente sunt și sănătoase! Mai mult decât atât, potrivit unor studii recente, un aliment pe care şi tu îl consumi în fiecare zi este vinovat de răspândirea cancerului în tot corpul.
Consumul excesiv de zahăr intoxică celulele şi favorizează formarea tumorilor canceroase, arată studiile recente.
Din nefericire, o mulțime de persoane depășesc cu mult doza zilnică recomandată de zahăr, întrucât acesta se regăsește în cantități uriașe într-o mulțime de alimente. Medicii ne recomandă să nu depășim 25 de grame de zahăr pe zi, asta în condițiile în care nu suferim de nicio boală.
Daca in 1830 o persoana consuma in medie 5 kilograme de zahar pe an, in prezent s-a ajuns chiar si la 33 de kilograme de persoana pe parcursul unui an.
Un studiu apărut în The New York Times arată clar că un consum ridicat de sucuri carbogazoase creşte riscul de cancer endometrial, în special în cazul femeilor care au trecut de menopauză.
De-a lungul istoriei omenirii, fructoza a reprezentat o hrană sănătoasă şi sigură. „Până acum, consumam fructoză în cantităţi mici, din fructe, care conţin fibre ce încetinesc absorbţia şi se consumă mai lent din cauza texturii. Acum, însă, putem produce zahăr şi sirop de fructoză ieftin, astfel că putem consuma cantităţi imense”, explică Lustig. Iar acest lucru ne omoară„, a explicat dr. Robert Lustig, specialist în endocrinologie şi obezitate infantilă, potivit descoperă.ro. Lustig este profesor la Şcoala de Medicină a Universităţii din California, una dintre cele mai prestigioase şcoli de medicină din SUA.
Zaharul mentine un mediu acid in corp, favorizeaza aparitia inflamatiilor si hraneste celulele canceroase.
Cum putem lupta împotriva cancerului:
In scopul de a invinge cancerul si a asigura faptul ca nu va exista recidiva, corpul trebuie adus intr-o stare de echilibru si sistemul imunitar reconstruit si reglat fin. Deci cum sunt realizate toate acestea?
Detoxifiere, detoxifiere si iar detoxifiere, plus realizarea unui usor pH alcalin, simultan cu alimentarea corpului cu hrana cea mai buna, organica si densa nutritiv aflata la dispozitie. Telul tau este de a reconstrui un sistem imunitar ucigas pe masura ce scalzi fiecare celula necanceroasa a corpului tau intr-o „baie” nutritiva.
Iată cu ce alimente putem ajuta organismul nostru să lupte:
Omega-3 Uleiul din si seminte de in, de canepa, ori suplimentele naturale cu combinatii de uleiuri furnizeaza acizii grasi omega-3 (si alti acizi grasi binefacatori), care lupta cu inflamatia si iti fac corpul mai putin ospitalier pentru celulele canceroase.
Legumele crucifere
Legumele crucifere includ broccoli, conopida, varza, varza de Bruxelles, nasturelul (macrisul de balta), kale (varza furajera), bok choy (varza chinezeasca), napi,cancer rucola rutabaga (napi suedezi), ridichii, arugula (rucola, voinicica), boabele de mustar si multe altele. Aceste legume contin sulforafan si alti compusi de foarte mare ajutor, care lupta cu tumorile si cancerele mamare, la prostata, cerebrale si colorectale, ca si impotriva leucemiei.
Fructele de padure
Zmeura neagra pare sa domneasca suprema, desi toate felurile de fructe de padure contin fitonutrienti si cantitati mari de acid elagic care lupta cu cancerul si inhiba cresterea tumorala.
Tomatele
Compusii activi gasiti in tomate, carotenoizii si licopenul (in special licopenul) sunt de foarte mare ajutor, in special in lupta impotriva cancerelor de prostata si pancreas la barbati. Sapte pana la zece portii pe saptamana sunt sugerate, atat gatite, cat si suc de rosii crude.
Usturoiul
Chiar Institutul National al Cancerului SUA admite ca usturoiul „… ar putea reduce riscul de dezvoltare a catorva tipuri de cancere, in special cancere ale tractului gastrointestinal”.
Usturoiul reduce inflamatiile, lupta impotriva radicalilor liberi si a cancerului. Mananca-l crud sau toaca-l si lasa-l sa stea 10-15 minute inainte de a-l pune la gatit, sau compusul lui binefacator, alicina, nu va fi eliberata.
Strugurii
Compusul gasit in strugurii negri, rezveratrolul, este un puternic antioxidant care salveaza celulele de la moartea cauzata oxidativ. Semintele de struguri au beneficii uriase. Va recomandam sa nu mancati strugurii fara seminte.
Dacă ți-a fost util, recomandă și prietenilor acest articol!
Sursă: viataverdeviu.ro