Pentru mulţi dintre doi, amandina este una dintre cele mai bune prăjituri din lume. Plină de ciocolată, însiropată şi foarte pufoasă, este varianta perfectă pentru cei care au poftă de ceva dulce.
INGREDIENTE: Blat: 6 ouă 200 gr. zahăr 30 ml. apă 30 ml. ulei 20 gr. cacao 8 linguri făină Cremă: 3 gălbenușuri 150 gr. zahăr pudră 250 gr. unt 3 linguri cacao 1 fiolă esență rom Sirop: 400 ml. apă 150 gr. zahăr 2 plicuri cappuccino rom 1 fiolă esență rom
Glazură: ciocolată topita cu un pic de unt frisca MOD DE PREPARARE:
Blatul: se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana se intaresc. Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus. Treptat, se adauga faina amestecata cu cacao si se omogenizeaza. In tava unsa, tapetata cu faina si cu hartie de copt, se pune compozitia si se coace 30-35 minute. Dupa ce se raceste blatul se taie in doua. Crema: untul topit se mixeaza bine 1-2 minute. Se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana ce acesta se dizolva. Se adauga galbenusurile, cacao si esenta de rom. Se mixeaza pana se topeste zaharul, apoi se intinde peste blat. Sirop: se pun toate ingredientele (fara esenta rom) intr-o craticioara pe foc si de cand incep sa fiarba se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit. Glazura: se topeste pe foc o ciocolata si o amestecam cu o lingura de unt. Se poate decora cu crema sau cu frisca. Pofta buna!