Aperitiv savuros de vară cu brânză brie și pepene verde

Astăzi vă prezint o salată de fructe altfel, o combinație unică, savuroasă și foarte sățioasă. Dacă te-ai plictisit de salata de fructe obișnuită și vrei să diversifici și să îmcerci gusturi noi, această combinație ideală între dulce și sărat te va duce pe tărâmuri culinare foarte exotice și extravagante. Brânza brie este considerată un deliciu franțuzesc, care este accesibil și la noi în țară și pe care îl găsești la vrac sau ambalată în diverse supermarketuri. Iată cât de repede poți prepara acest deliciu!

Ingrediente:

Jumătate de pepene roșu mic în felii mici
1/2 cană (125 ml) foaie arugula
Brânză 200 gr
1/2 cană (125 ml) oțet balsamic
3 linguri de zahăr

Mod de preparare:

Într-o cratiță mică, se încălzește oțetul balsamic și zahărul. Se aduce la fierbere, apoi se reduce și se fierbe până când s-a redus și s-a îngroșat siropul,  aproximativ 15 minute. După ce ai oprit focul, lasă siropul să se răcească.
Pe o tavă, răspândește bucățile de pepene verde, frunzele de rucola și o bucățică de brânză brie.
Toană siropul preparat din oțetul balsamic și zahăr pe fiecare bucată.

Exit mobile version