Una din mâncărurile de bază ale ciobanilor din pitoreasca zonă a Bucovinei este balmoșul. Pentru cine nu a mâncat, balmoșul este de multe ori confundat cu o banală mămăligă. Da, are la bază tot mălaiul, dar nu se fierbe în apă, ci în zer (sau jintuială). De fapt, ce spunem noi? Faceți și vă veți da seama clar, de diferență!
Timp de pregătire: 75 minute
Ingrediente:
1 kg mălai
350 g unt
2 litri smântână
1 ou
600 g brânză de oaie
250 g caș
Sare
lapte acru/covăsit
Mod de preparare:
În primul rând vă spunem că dacă nu aveți de unde lua zer, îl puteți înlocui cu o smântână mai ușoară, cât mai apoasă. Astfel, într-o oală înaltă puneți untul la topit, asezonat cu un pic de sare.
Turnați apoi deasupra zerul/smântâna și lăsați la fiert, la foc mic. Când începe să clocotească, turnați mălaiul treptat și cernut, ca pentru mămăligă.
Amestecați un pic să nu facă deloc cocoloașe și lăsați la fiert 15 minute. Puneți oul, amestecați. Radeți brânza peste balmoșul care se formează în oală și amestecați temeinic.
Când începe să se desprindă de pe oală, mai lăsați 5 minute și dați la o parte de pe foc.
Se servește cu caș fărâmițat deasupra și cu lapte acru din belșug.
Poftă bună!
- Fetiță de 2 ani moartă în urma anesteziei la o clinică dentară din București: autopsia ridică semne de întrebare
- Fetiță de 2 ani, moartă după o anestezie la o clinică dentară din Sectorul 3. Noi detalii ies la iveală în cazul care a cutremurat România
- Noi dezvăluiri în cazul fetiței de 2 ani care a murit la o clinică stomatologică din București. Părinții acuză: „Ne-au anunțat după o oră. Ambulanța a venit după o oră și jumătate”















