O alta prajitura cu mireasma copilariei mele. Beigli este o prajitura cu origini habsburgice, fiind favorita familiilor din Ardeal, Ungaria, anumite zone din Austria si Elvetia.
Ingrediente :
750 gr de făină, 350 gr de unt sau margarină, 4 gălbenușuri, 1 lingură de zahăr, 200-300 ml lapte, 15 gr de drojdie proaspătă, 1 lingură de smântâna, un vârf de cuțit de sare, 1 gălbenuș pentru uns
Ingrediente pentru umplutura cu nucă :250 gr de nucă măcinată,150 gr de zahăr, 100 ml de lapte, 100 gr de stafide înmuiate în apă călduță, coaja rasă de la 1 lămâie, 1 plic de zahăr vanilat, 2-3 linguri de gem de caise, ½ linguriță de scorțișoară
- S-a aflat cine este fostul soț al doctoriței Ștefania Szabo! Detalii neștiute ies acum la iveală
- Alege un inel și descoperă ce spune despre tine ca femeie – răspunsurile te vor surprinde!
- Salariații pot afla online vechimea în muncă și contribuțiile la pensie — CNPP a explicat pașii pentru accesarea sistemului digital
Ingrediente pentru umplutura cu mac :
250 gr de mac măcinat, 150 gr de zahăr, 100 ml de lapte, coaja rasă de la 1 lămâie
Mod de preparare:
- Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
- Donald Trump explică decizia de reducere a trupelor americane din România: „Nu e mare lucru”. Pentagonul confirmă „realinierea strategică” a forțelor din Europa
- Rusia avertizează Uniunea Europeană: „Orice confiscare de active va avea un răspuns dureros”
Amestecăm bine ingredientele și frământăm un aluat omogen, îl acoperim apoi și îl lăsăm să se odihnească la cald.Între timp pregătim umpluturile : încălzim laptele și îl vărsăm fierbinte peste nuca măcinată, zahăr și amestecăm bine cu toate ingredientele.La fel procedăm cu umplura de mac, cu diferența că îl fierbem în lapte 3-4 minute. Împărțim aluatul în patru părți egale și întindem din fiecare câte o foaie. Le ungem 2 cu umplutura de nucă și două cu umplutura de mac, apoi le rulăm cu grijă și închidem capetele. Ungem cele 4 beigli deasupra cu gălbenuș de ou și le coacem în cuptor preîncălzit până când se rumenesc. După ce le-am scos din cuptor, nu le atingem pentru că se pot rupe.
Sursa: artagustului.blogspot.ro
















