Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Bruschete cu ciuperci și cașcaval

Bruschete cu ciuperci și cașcaval

Micul dejun, un subiect atat de contoversat… Cred ca majoritatea ne dorim sa ne luam micul dejun acasa, in liniste, alaturi de familie/partener, dar daca incepi programul foarte devreme nu cred te mai gandesti la asta.
Sunt persoane foarte organizate care reusesc insa sa pregateasca ceva de seara sau sa se trezeasca dimineata cu o ora mai devreme.
Cred ca cea mai buna varianta e sa faci ceva de seara si dimineata doar sa incalzesti/coci cateva minute cat timp faci altceva.
Bruschetele cu ciuperci sunt bune facute de seara, adica pregatiti ciupercile si dimineata doar le puneti pe felii de paine, presarati cascaval si le puneti 10 minute in cuptorul incins. Sunt un mic dejun perfect, dar sunt bune si ca pranz sau cina, in functie de apetitul vostru.

Ingrediente bruschete cu ciuperci :

6 felii de paine integrala cu seminte, 1 lingurita ulei de masline,250 g ciuperci proaspete/din conserva, 1 ceapa mica, 2 catei de usturoi,sare, piper, marar, 100 g cascaval ras

  • Cancerul pancreatic: 10 simptome timpurii pe care nu trebuie să le treci cu vederea
  • Norovirusul, infecția care provoacă valuri de îmbolnăviri în Europa. Ce este și cât de periculoasă poate deveni
  • Schimbare de ultimă oră: vârsta de pensionare suferă o nouă modificare!
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Mod de preparare bruschete cu ciuperci:

Feliile de paine se stropesc cu ulei de masline si se presara putin cascaval.
Ceapa si usturoiul se calesc in putin ulei, apoi se adauga ciupercile crude, condimentele, mararul si ceasca cu apa. Se acopera cu un capac si se fierb 5-7 minute pana se inmoaie ciupercile (daca folositi din conserva nu mai adaugati apa, doar caliti ciupercile). Se scurge excesul de lichid si se aseaza amestecul de ciuperci peste feliile de paine. Se presara restul de cascaval.
Se aseaza feliile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc aprox. 10 minute la temperatura ridicata.
Se servesc calde alaturi de oua posate si salata sau simple.

  • Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
  • De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
  • O singură băutură alcoolică poate dubla riscul unui accident vascular cerebral în doar o oră
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Vezi cum se prepară si bruschete cu roșii:

Ingrediente:1 baghetă, 4 roşii, 2 fire busuioc, cimbru uscat, 1 legatura pătrunjel verde, 100 ml ulei de măsline, sare, 1 căpăţână usturoi, 50 g caşcaval de post

Mod de preparare:

1. Se curăţă usturoiul, se spală şi se taie rondele . Se amestecă apoi cu uleiul de măsline, cimbrul uscat şi sare, după gust. Sosul de usturoi se lasă aproximativ 2 ore la macerat.
2. Separat, se taie bagheta felii potrivite. Feliile se ung cu sosul de usturoi, se aranjează în tavă şi se bagă în cuptorul încins în prealabil să se rumenească.
3. Între timp, se spală roşiile, se taie cubuleţe cât mai mici şi se amestecă cu pătrunjelul tăiat mărunt, sare şi usturoi, dacă mai este nevoie.
4. După ce s-au rumenit feliile de baghetă, când sunt calde încă, se garnisesc cu salata de roşii. Bruschetele se servesc ornate cu frunze de busuioc proaspăt. În funcţie de preferinţe, se mai poate adăuga caşcaval de post.

 

Sursa: pasiunepentrubucatarie.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Cum să prepari lipiile turcești din copilărie. Am aflat rețeta din brutăriile turcești și am preparat-o acasă

Cum să prepari lipiile turcești din copilărie. Am aflat rețeta din brutăriile turcești și am preparat-o acasă

Ciorbă ardelenească cu cartofi și afumătură. O bunătate pe care o vei adora

Ciorbă ardelenească cu cartofi și afumătură. O bunătate pe care o vei adora

Din păcate toţi au început să plângă
Generale

Din păcate toţi au început să plângă

Citeste mai multDetails
Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
Actualitate

Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026

Citeste mai multDetails
Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania
Actualitate

Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania

Citeste mai multDetails
De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
Actualitate

De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:

Citeste mai multDetails
Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România
Actualitate

Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România

Citeste mai multDetails
Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025
Actualitate

Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025

Citeste mai multDetails
Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului
Actualitate

Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului

Citeste mai multDetails
Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi
Actualitate

Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact