Ingrediente
-o ceasca de gris
-1 l de lapte
-50 g de unt
-2 oua
-10 linguri de zahar
-coaja rasa de la o lamaie
Mod de preparare:
Pentru budinca de gris cu zahar ars pentru inceput preparam grisul cu lapte astfel: Punem
- Nicușor Dan, critici dure la adresa pensiilor speciale din justiție: „O abordare absurdă și ineficientă”. Întâlnire de foc la Cotroceni cu șefii din sistem
- Putin răspunde dezamăgirilor lui Trump: „Așteptările excesive duc la dezamăgiri” – Noi condiții pentru pace și un schimb de prizonieri la Istanbul
- Mesaj șocant adresat lui David Popovici de un fost candidat AUR: insulte, acuzații și limbaj rasist
la fiert laptele cu 6 linguri de zahar si cu coaja de lamaie rasa. Dupa ce a dat in
clocot adaugam grisul in ploaie amestecand continuu pana se ingroasa. Se da la o parte,
la racit.
Ouale se separa, galbenusurile se amesteca cu o lingura de lemn, iar albusurile se bat spuma.
Cand se mai raceste grisul, se adauga la el untul si se omogenizeaza. Apoi galbenusurile
si ultima data albusurile batute spume. Omogenizam.
Intr-o craticioara mica se pun 4 linguri de zahar la topit si se imbraca craticioara in el.
Se lasa sa sa raceasca, dupa care se toarna budinca de gris si se da la cuptor pana
capata o culoare maronie (pana se rumeneste).
Budinca de gris cu zahar ars se serveste, de preferinta, rece!
Pofta buna!