Pentru că a venit primăvara și vremea frumoasă, cu toții ne dorim să arătăm cât mai bine și să adoptăm o alimentație sănătoasă, care să ne pună în valoare aspectul fizic, dar să ne aducă și energia de care organismul nostru are nevoie. Astăzi îți aducem la cunoștință beneficiile pe care le au condimentele asupra sănătății noastre! Deși mulți dintre noi le folosim exclusiv pentru a da savoare mâncărurilor, trebuie să știi că aceste condimente și mirodenii au de asemenea proprietăți medicinale, precum stimularea metabolismului, de unde vor rezulta arderi rapide și eliminarea kilogramelor în plus. În cele ce urmează îți vom prezenta câteva dintre condimentele benefice sănătății tale care pot fi associate preparatelor cărnii de pui:
Piperul roșu (cayenne) crește capacitatea corpului de a produce căldură și rata metabolică. capsaicina, compusul activ responsabil pentru gustul picant, poate accelera metabolismul cu până la 5 %.Ghimbirul conține antioxidanți din abundență, având numeroase beneficii pentru sănătate. Studiile arată că ghimbirul ar putea accelera metabolismul cu până la 20% în numai 3 ore. Turmericul este folosit adeseori pentru prepararea pudrei de curry, pe care o întâlnim în special în orez, carne de pui, sosuri și paste. Turmericul conține curcumina, compus cu puternice proprietăți antiinflamatorii și numeroși antioxidanți care luptă împotriva diferitelor afecțiuni. Piperul negru are capacitatea de a crește temperatura corpului și de a accelera metabolismul.S-a descoperit că poate împiedica formarea de noi celule grase. Muștarul, mai exact boabele de muștar au numeroase proprietăți terapeutice, conținând acizi grași esențiali omega-3 și omega-6, calciu, fibre, magneziu, fosfor și antioxidanți. Cimbru, rozmarin și oregano conțin compuși cu funcții antioxidante care previn distrugerea celulelor și pot fi folosite cu încredere ca suplimente naturale. Așadar, pentru o viață sănătoasă, încercați să adăugați în mâncărurile voastre un plus de sănătate și culoare! Ești Super când alegi Sănătos!