Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Supă de găluște după rețeta bunicii

Supă de găluște după rețeta bunicii

De când eram mică îmi plăcea la nebunie supa de găluște, datorită găluștelor pe care le numeam ,,oițe” datorită aspectului lor pufos. Eu fac această supă cu drag, deoarece le place și copiilor și o asociez cu o mancare sanatoasa si foarte gustoasa. Iata de ce ai nevoie ca sa o prepari: 4 pulpe de găină, 2 morcovi potriviţi, 1 ardei gras, 2 cepe medii, 2 linguri de făină,  2 linguri de gris, verdeaţă, în funcţie de preferinţele fiecăruia, 50 de ml de ulei, sare după gust

Mod de preparare:

 Înainte de toate, trebuie să cureţi legumele şi să le speli. Vei toca ceapă şi o vei pune la călit în puţin ulei. Apoi se adaugă apă şi sarea, se pun morcovii întregi şi ardeiul gras mărunţit și carnea de găină. Se adaugă condimentele, în funcţie de preferinţele fiecărei persoane. După aceea poţi începe să pregăteşti găluştele.

Pentru a face găluştele, se vor amestecă făină şi grisul cu puţină apă călduţă. Amestecaţi-le până când compoziţia va arată precum o pastă groasă. Focul aragazului va fi lăsat mai mic după ce fierb toate legumele şi vei lua spuma de la carne.  În supă se va pune câte o linguriţă din compoziţia făcută pentru găluşte. Se lasă 5 minute la fiert, apoi se va stinge focul. Mai lăsaţi 5 sau 10 minute supă cu un capac deasupra. Apoi se adaugă verdeaţă, de preferat pătrunjelul tăiat mărunt.

  • Restricții la transferurile de bani: Noi reguli bancare interzic anumite tranzacții directe
  • Se schimbă modul de citire a indexului de energie! Informație esențială pentru români
  • Scapă de facturile uriașe la curent după 1 iulie! Soluție 100% legală, aprobată de ANRE
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Când supă este gata, poate fi servită fierbinte. Şi, în funcţie de preferinţele fiecăruia, se poate adaugă şi leuştean tocat mărunt. Supă se prepară uşor şi este indicată în cazul încare ţii post şi nu numai. Este sănătoasă şi hrănitoare şi nu necesită mult timp pentru preparare.

CUM SE PREPARĂ SUPA DE LINTE ȘI CARTOFI, O REȚETĂ VECHE DE LA BUNICI:

Cum se prepară supa de linte și cartofi, o rețetă veche de la bunici

O supa excelenta pe care nu trebuie sa o ratezi!

Ingrediente: 2 cartofi mari sau 4 mai micuți, 1 ceapă, ½ pahar linte roșie
1 mană de mazăre verde congelată, 1 mană de frunze de lobodă (opțional), 3 linguri de ulei de măsline, 1,5l de apă, zeama de la 1 lămaie, sare

Mod de preparare:
Începe prin a curăța și spăla cartofii. Taie-i cuburi, pune-i deoparte.
Spală boabele de linte, pune-le la scurs.
Toată ceapa mărunt și pune-o la călit împreună cu uleiul. Folosește o oală pentru ciorbă nu foarte mare, cam 3l capacitate este suficient. După 5 minute cînd devine sticloasă, adaugă cartofii și apa.
Lasă cartofii la fiert 10 minute, după care adaugă și lintea. Mai lasă pe foc încă 10-15 minute.
Cînd s-au fiert cele două ingrediente principale poți pune și restul – mazărea și frunzele verzi, dacă folosești. Dă-le timp să ajungă iar la punctul de fierbere și ține-le așa 5 minute.
Sărează după gust și adaugă oricîtă zeamă de lămîie îți dorești în funcție de cît de acră îți place ciorba.

Vezi si reteta pentru supa de cocos:

  • Tragedie pe Transfăgărășan: un motociclist a fost ucis de un urs în apropiere de barajul Vidraru
  • Incendii de proporții: mii de turiști evacuați
  • Ilie Bolojan confirmă: CASS de 10% pentru pensiile mai mari de 3.000 de lei. Premierul anunță măsuri fiscale pentru reducerea deficitului
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Astazi va recomand cu drag o reteta foarte buna de ciorba, bors sau cum vreti sa o numiti!
Pana una alta ciorba de cocos cu taitei de casa acrita cu bors de putina si asezonata cu leustean verde din belsug este o regina a ciorbelor si daca ma intrebati pe mine e o ciorba cu efect terapeutic atat pentru corp cat si pentru suflet!
Ingrediente ciorba de cocos cu taitei de casa

tacamul de la un cocos2, orcovi, 1 telina mica, 1 pastranac, 1 ardei gras, 2 cepe, 1/2 l bors, 200 ml suc de rosii, 1 legatura leustean verde, sare, piper, pentru taitei:1 ou, faina cat cuprinde

Mod de preparare ciorba de cocos cu taitei de casa:

Spalam carnea si o punem in oala. Completam cu apa. Cantitatea de apa depinde de gustul fiecaruia, unii prefera ciorba mai deasa, unii mai zeama lunga, eu am pus patru litri de apa. Fierbem carnea si adunam spuma care se formeaza.

Dupa ce am adunat toata spuma adaugam ceapa, ardeiul, morcovul, telina si pastrarnacul tocate marunt. Adaugam sarea si piperul.
and carnea si legumele sunt aproape fierte adaugam borsul si sucul de rosii. Cantitatea de bors poate diferi in functie de cat de acru este borsul si de gustul fiecaruia. Cand ciorba da in clocot adaugam taiteii.

Mod de preparare taietei:

Intr-un castronel batem usor oul cu un praf de sare.
Adaugam faina putin cate putin, rasturnam pe suprafata de lucru bine infainata si framantam pana obtinem un aluat elastic, nelipicios de consistenta plastelinei.
Cantitatea de faina n-as putea sa o precizez cu exactitate fiindca depinde foarte mult de tipul de faina si de marimea oului.
Cu ajutorul sucitorului intindem o foaie cat mai subtire posibil.Ca sa nu se lipeasca si sa nu se rupa foaia o presaram cu faina .
Lasam foaia sa se usuce ca sa o putem taia. Atentie , nu trebuie lasata foarte mult, doar atat cat sa nu se lipeasca atunci cand taiem taiteii.Daca o lasam prea mult devine casanta si nu se mai poate taia .

Presaram deasupra putina faina apoi rulam strans foaia. Taiem sulul in doua .

Incepem apoi sa taiem pe diagonala cat mai subtire .Scuturam taiteii de excesul de faina si ii lasam sa se mai usuce putin.

Daca doriti sa ii pastrati perioada mai indelungata aveti doua variante:

1.Ii puneti imediat in pungi si ii bagati la congelator (o punga trebuie sa contina exact atat cat folositi la o mancare)
2.Ii lasati sa se usuce bine de tot(cca o zi) apoi ii puneti in pungi de hartie si ii pastrati intr-un loc ferit de umiditate

Eu fac de regula o data pe luna taitei din doua trei oua si pastrez la congelator.
Puteti folosi taiteii pentru la ciorba de pui cu taitei dar si la diverse deserturi

Cand si taiteii sunt fierti oprim focul si adaugam leusteanul verde tocat marunt.

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Găluște din iaurt gratinate la cuptor

Găluște din iaurt gratinate la cuptor

Găluște cu prune tradiționale

Găluște cu prune tradiționale

Tragedie pe Transfăgărășan: un motociclist a fost ucis de un urs în apropiere de barajul Vidraru
Actualitate

Tragedie pe Transfăgărășan: un motociclist a fost ucis de un urs în apropiere de barajul Vidraru

Citeste mai multDetails
Povestea Anei Timofte, eleva care a avut curajul să creadă în munca ei
Actualitate

Povestea Anei Timofte, eleva care a avut curajul să creadă în munca ei

Citeste mai multDetails
Cum uzi corect roșiile pe timp de caniculă: greșeala care poate compromite recolta
Actualitate

Cum uzi corect roșiile pe timp de caniculă: greșeala care poate compromite recolta

Citeste mai multDetails
Actualitate

Florile pe care trebuie să le plantezi în grădină, în luna iulie. Vor înflori până toamna târziu și vor arăta superb

Citeste mai multDetails
Mai multe instituții bugetare, obligate să reducă personalul. Premierul cere restructurări masive în aparatul de stat
Actualitate

Mai multe instituții bugetare, obligate să reducă personalul. Premierul cere restructurări masive în aparatul de stat

Citeste mai multDetails
Ce l-a ucis pe Mihai Leu
Actualitate

Ce l-a ucis pe Mihai Leu

Citeste mai multDetails
Mihai Leu a murit la 56 de ani. Sportul românesc pierde un campion legendar
Actualitate

Mihai Leu a murit la 56 de ani. Sportul românesc pierde un campion legendar

Citeste mai multDetails
Guvernul limitează sporurile pentru condiții vătămătoare și reduce zilele de concediu suplimentar pentru bugetari
Actualitate

Guvernul limitează sporurile pentru condiții vătămătoare și reduce zilele de concediu suplimentar pentru bugetari

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Femina.ro
Consimțământul pentru folosirea datelor dvs. cu caracter personal pentru:

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a accesa informații despre dispozitivul tău. Consimțământul față de aceste tehnologii ne va permite nouă și partenerilor noștri să procesăm date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site și să afișăm reclame (ne)personalizate. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Fă clic mai jos pentru a consimți la cele de mai sus sau pentru a face alegeri mai detaliate. Opțiunile tale vor fi aplicate doar pe acest site. Poți modifica oricând setările, inclusiv prin retragerea consimțământului, utilizând comutatoarele din Politica privind Cookie-urile sau făcând clic pe butonul de gestionare a consimțământului din partea de jos a ecranului.

Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Statistici

Marketing

Caracteristici
Mereu activ

Mereu activ
Gestionează opțiunile Gestionează serviciile Gestionează {vendor_count} furnizori Citește mai multe despre aceste scopuri
Manager Optiuni
{title} {title} {title}
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact