vineri, 2 iunie 2023
Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Rețete românești » Găluște cu prune tradiționale

Găluște cu prune tradiționale

Găluște cu prune tradiționale

Cu siguranță și tu ai mâncat măcar o dată găluște cu prune, dar nu știi să le faci sau poate ți se par prea greu de făcut.Noi

Cum preparăm găluștele cu prune
Ingrediente pentru găluște:

Vezi și...

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Pulpe de pui cu sos a la grec, o bunătate demnă de o zi de vineri

Pulpe de pui cu sos a la grec, o bunătate demnă de o zi de vineri

 1 kg cartofi, 100 gr griş, 100 gr făină integrală,  1 lingură amidon,  3 linguri ulei,  3 linguri zahăr, 300 gr prune uscate,  1 linguriţă sare

Ingrediente pentru presărat:500 gr pesmet, 2 linguriţe scorţişoară, 50 ml ulei, 5 linguri zahăr

Mod de preparare:
1. Cu o seară înainte, puneţi la înmuiat prunele uscate în apă cu puţină esenţă de rom sau altă esenţă care vă place.
2. Puneţi cartofii la fiert, în coajă. În apa respectivă puneţi puţină sare. Încercaţi cartofii cu o furculiţă pentru a vedea dacă s-au fiert. Odată fierţi, lăsaţi-i niţel să se răcească apoi curăţaţi-i de coajă.
3. Următorul pas este pasarea cartofilor. După aceea adăugaţi peste ei aceste ingrediente: făina, grişul, pesmetul, uleiul, 3 linguri de zahăr şi sarea. Amestecaţi bine, apoi frecaţi cu mâinile coca. Acest aluat nu ar trebui să fie deloc lipicios.

4. Presăraţi făină pe o suprafaţă şi începeţi să faceţi bile de mărimea unei nuci.
5. Turtiţi aceste bile şi aşezaţi pe fiecare, în mijloc, câte o prună (fără sâmburi) şi faceţi iar un mic cerc. Acoperiţi foarte bine pruna cu aluat, pentru că, altfel, riscaţi să iasă pruna.
6. Luaţi o tigaie care nu se lipeşte şi prăjiţi apoi uleiul (foarte puţin) cu scorţişoara şi restul de pesmet. Stingeţi focul şi turnaţi zahărul peste acest amestec din tigaie.

7. La pasul următor, punem găluştele la fiert. Luaţi o oală încăpătoare, adăugaţi apă şi aşteptaţi să dea în clocot. Când apa fierbe adăugaţi pe rând câte o găluşcă de post, cu prune. Când se ridică la suprafaţa apei, atunci cu siguranţă sunt fierte.
8. Cu ajutorul unui polonic sau al unei palete scoateţi găluştele cu prune şi puneţi-le peste pesmetul prăjit cu zahăr, având grijă să acoperiţi toată suprafaţa prunei.

Vezi si : CIORBĂ ARDELENEASCĂ CU PRUNE, UN GUST SENZAȚIONAL PE CARE NU L-AM MAI ÎNTÂLNIT PÂNĂ ACUM

Ciorbă ardelenească cu prune, un gust senzațional pe care nu l-am mai întâlnit până acum

Aceasta ciorba o mancam la bunica. Prunele uscate se foloseau in ciorba, mai ales in anotimpul rece. Bineinteles, se poate si fara carnita, dar mereu cu smantana. Pe post de ingredient secret avem prunele . Surpriza a fost ca prunele audat o aroma placuta si acrisoara ciorbei si in plus au fost bine primite de meseni.

INGREDIENTE
500 gr scaricica afumata, 250 gr prune uscate, 50 gr ulei, 2 morcovi, 2 cartofi, 1 ceapa, 1 radacina patrunjel, 2 oua, 200 gr faina alba, 1 lingura unt, 2 linguri otet, tarhon, sare, piper, patrunjel verde.

Mod de preparare:

Scaricica afumata de porc se spala bine si se portioneaza. Opariti scarficica cu apa clocotita.Apa se arunca. Legumele se curata si se spala.
Tocati marunt morcovul, ceapa si radacina de patrunjel. Cartofii se taie cubulete.Inabusiti legumele tocate marunt, in ulei cateva minute.Adaugati 3 l apa si puneti la fiert scaricica afumata.Dupa 15 minute de fiert, se pun si cartofii.Din oua, faina si unt se face un aluat pentru galuste.
Puneti galuste subtiri cu ajutorul lingurii,in ciorba ce clocoteste usor.
Dregeti ciorba cu smantana si dati gust de acru cu otet de pe tarhon.Gustati si acriti, piperati sau sarati daca este nevoie.
La servire, adaugati patrunjel verde tocat.
Pofta buna !

Sursa: bucataras.ro

Vezi si: PRUNE USCATE CU OREZ, MÂNCAREA DELICIOASĂ A COPILĂRIEI PE CARE BUNICII O FĂCEAU ÎN PERIOADA POSTULUI

Prune uscate cu orez, mâncarea delicioasă a copilăriei pe care bunicii o făceau în perioada postului

Preparatul asta e tare greu de catalogat. pentru ca nu iti poti da seama daca este desert sau mancare, in schimb putem spune ca este absolut delicios. Noi il mancam precum un preparat principal, asa imbinam 2 in 1. Copii cred ca este o mancarica dulce asa ca este spre incantarea lor.
Ce e sigur? E un deliciu sanatos de post pe care trebuie sa-l incerci!
Ingrediente:
450 g orez mare de risotto, 350 g prune uscate, 80 g zahar, putin ulei, un praf sare, doua cepe medii, apa

Mod de preparare:

Taie ceapa cubulete si caleste-o in ulei intr-o cratita incapatoare, pana ce sticleste.
Adauga orezul si o cantitate tripla de apa, ca volum, apoi lasa-l la foc mediu pana ce apa scade complet.
Intr-o alta craticioara, pune la fiert cu putina apa prunele cu zaharul, apoi adauga-le peste orez cand acestea au fiert pentru 5-7 minute.

O mancare de post care iti va bucura intreaga familie!
Pofta buna!

Sursa:retetepractice.ro

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Găluște din iaurt gratinate la cuptor

Urmatorul Articol

Cum se prepară nucile umplute, desertul preferat al copilăriei mele și al copiilor mei. Foarte simplu de preparat dacă ai aceste ingrediente.

Articole Similare

Budincă de cartofi cu unt și parmezan
Rețete românești

Budincă de cartofi cu unt și parmezan

Ghiveci de legume cu piept de pui
Rețete românești

Ghiveci de legume cu piept de pui

Cum se prepară cel mai bun macrou cu marinadă la cuptor. O rețetă perfectă pentru noaptea de Anul Nou
Fel principal

Cum se prepară cel mai bun macrou cu marinadă la cuptor. O rețetă perfectă pentru noaptea de Anul Nou

Cum se face șunculița țărănească de casă, un deliciu pentru micul dejun sănătos și gustos!  Niciun român nu trebuie să rateze această rețetă
Rețete românești

Cum se face șunculița țărănească de casă, un deliciu pentru micul dejun sănătos și gustos! Niciun român nu trebuie să rateze această rețetă

Cum se prepară toba de casă adevărată, toți românii trebuie să știe!
Antreuri

Cum se prepară toba de casă adevărată, toți românii trebuie să știe!

Clătite pufoase de casă
Desert ca la mama acasă

Cum să faci cele mai pufoase și delicioase clătite. Acest ingredient nu trebuie să lipsească sub nicio formă

Urmatorul Articol
Cum se prepară nucile umplute, desertul preferat al copilăriei mele și al copiilor mei. Foarte simplu de preparat dacă ai aceste ingrediente.

Cum se prepară nucile umplute, desertul preferat al copilăriei mele și al copiilor mei. Foarte simplu de preparat dacă ai aceste ingrediente.

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Banii  intra direct pe card peste doua zile pentru milioane de romani
Generale

Banii  intra direct pe card peste doua zile pentru milioane de romani

Anunțul zilei în România! Se dau bani de la Guvern! Sumele vor intra direct pe cardurile beneficiarilor. Este vorba despre...

Citeste mai mult
„Trei fraţi au produsul vârstei 12. Câţi ani are fiecare dacă cel mai mare are ochii verzi?” Întrebarea din cartea de clasa a 2-a care a stârnit furia și isteria! Avem răspunsul la testul care a dat tuturor bătăi de cap, e foarte simplu:

„Trei fraţi au produsul vârstei 12. Câţi ani are fiecare dacă cel mai mare are ochii verzi?” Întrebarea din cartea de clasa a 2-a care a stârnit furia și isteria! Avem răspunsul la testul care a dat tuturor bătăi de cap, e foarte simplu:

3 mâncăruri tradiționale pe care să le deguști în Buzău

3 mâncăruri tradiționale pe care să le deguști în Buzău

Vestea cumplită a diminetii… Din păcate e adevărat 

Vestea cumplită a diminetii… Din păcate e adevărat 

Acest mic dejun este foarte sănătos și sățios! Află chiar acum această rețetă foarte simplă

Mic dejun sănătos cu fulgi de ovăz. Este de post și este foarte sățios!

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2023 Femina.ro | Contact

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version