joi, 23 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Mâncare cu legume » Ardei umpluți de post. Este rețeta pe care o pregătesc mereu cu drag

Ardei umpluți de post. Este rețeta pe care o pregătesc mereu cu drag

in Mâncare cu legume, Preparate de post
Ardei umpluți de post. Este rețeta pe care o pregătesc mereu cu drag

Doar pentru ca tii post, nu inseamna ca nu te poti bucura de o masa delicioasa. Uite cat de usor e sa prepari niste ardei umpluti de post, dupa o reteta care nu are cum sa dea gres.

Ingrediente: 7-8 buc ardei gras, 500 g ciuperci, 100 g orez, 1 ceapa mare, 2 catei usturoi, 1 morcov mare, 2 linguri ulei de masline, 1 legatura patrunjel, 100 ml piure de rosii, sare, piper

Vezi și...

Pui cu ciuperci și usturoi în sos roșu

Spanac cu orez, un preparat delicios pentru post

Spanac cu orez, un preparat delicios pentru post

Mod de preparare:

1. Pregateste ardeii pentru umplut: Taie “capace” fiecarui ardei si curata de seminte partea inferioara, folosind o lingurita.

2. Intr-o tigaie incinge uleiul si caleste ceapa taiata cat mai marunt, impreuna cu usturoiul maruntit.

3. Cand ceapa devine translucida, adauga ciupercile taiate cubulete si amesteca continuu, pana ce ciupercile isi schimba culoarea integral.

4. Adauga peste 2-3 linguri din piureul de rosii si restul ingredientelor: orezul spalat, morcovul dat pe razatoarea mica, patrunjelul tocat marunt, sarea si piperul.

5. Umple ardeii cu aceasta compozitie obtinuta si asaza-i intr-o tava termorezistenta.

6. Pe langa ei, toarna apa combinata cu restul de sos de rosii, pana la jumatatea inaltimii lor.

7. Da tava cu ardei umpluti de post la cuptor pentru 70-80 de minute, la 160 de grade, sau pana cand ardeii sunt rumeniti.

8. Intoarce-i la jumatatea timpului de coacere si serveste ardeii umpluti de post alaturi de mamaliguta si putin marar presarat deasupra.

Sursa:suntgospodina.com

Vezi si: CIULAMA DE CIUPERCI DE POST CU MAMALIGUȚĂ. UN PRÂNZ ABSOLUT DELICIOS ȘI SĂȚIOS

Ciulama de ciuperci de post cu mamaliguță. Un prânz absolut delicios și sățios

Ciulamaua este un preparat foarte bun care merge de minune atat in perioada postului, cat si in orice zi in care poftesti la un asemenea preparat. Se mai poate pregati si cu carne de pui, dar asta atunci cand nu suntem in post. Iata cat de rapida si economica este!

Ingrediente: 500g ciuperci champignon brune (au un gust mai pronuntat), 6 linguri făină, 50 ml ulei, 2 cepe, 1 lingură condimente din legume (optional), sare, piper

Mod de preparare: Cureți ciupercile și ceapa și le speli. Tai ciupercile în felii sau în bucăți mai mari. Fierbi ciupercile, în apă cu puțină sare. Dizolvi condimentul de legume în 350 ml apă fierbinte. Încingi uleiul într-o crăticioară,calesti ceapa tocata marunt, presari făina si amesteci repede, turnînd treptat apa fierbinte în care ai dizolvat condimentul. Lași sosul să fiarbă pînă se îngroașă, apoi adaugi ciupercile scurse, sarea si putin piper lăsînd să mai fiarbă împreună timp de 5 minute. Servești ciulamaua caldă cu măliguță.

Poftă buna si un post binecuvantat!

Sursa: ortodoxia.md

Vezi si reteta pentru sarmalute in foi de varza cu orez:

Sărmăluțe în foi de varză cu orez și ciuperci, un preparat delicios pentru perioada postului cu care sigur nu vei da greș

Sărmăluțe în foi de varză cu orez și ciuperci, un preparat delicios pentru perioada postului cu care sigur nu vei da greș
Sarmalutele sunt un preparat foarte apreciat de romani atat de sarbatori, cat si in periaoada de post, adaptate la ingredientele de post. Astazi iti prezentam reteta pentru cele mai bune sarmalute de post cu ciuperci si orez! Iata de ce ai nevoie! Ingrediente:500 gr ciuperci fierte in prealabil cu putina sare (nu este obligatoriu sa le fierbeti),4 cepe medii curatate si taiate solzisori, 250 gr orez, doi morcovi mari curatati si rasi pe razatoarea cu ochiuri mici, 4-5 linguri bulion rosii, 250 ml suc rosii, 100 ml ulei, patrunjel si marar verde tocat, sare si piper dupa gust, o varza si jumatate mare murata, jumatate de varza dulce.

Mod de preparare:
Calim ceapa in putin ulei incins si adaugam orezul spalat si 50 ml apa. Lasam sa fiarba cateva minute pana cand orezul absoarbe toata apa, in timp ce amestecam usor (adaugam capacul).
Cand orezul este fiert, adaugam pe rand: bulionul, morcovul, ciupercile taiate marunt, sarea si piperul, amestecand bine. Lasam compozitia sa dea in clocot si amestecam pana se omogenizeaza.
Curatam varza de foi, sau luam deja foile murate separat (se gaseste in magazine) si apoi taiem fiecare foaie la dimensiuni potrivite pentru a face cate o sarmaluta. Cu o lingurita punem compozitie in fiecare foaie de varza si infasuram sarmalele, apoi le presam la capete. Le punem intr-o oala pe fundul careia am asezat cateva foi de varza intregi si jumatatea de varza dulce printre ele.
Dupa ce am terminat de facut toate sarmalele, tocam marunt cateva foi de varza murata si le asezam uniform pe sarmalute impreuna cu varza dulce. Se pot pune si crengute de cimbru. Turnam restul de ulei peste ele impreuna cu sucul de rosii si o cana de apa doar atat cat sa le cuprinda. Lasam la fiert timp de aproximativ o ora si jumatate, la foc mic. Inainte de a opri focul, infingem o furculita sa vedem daca a fiert orezul si varza. Se adauga patrunjel tocat marunt si marar. Daca este nevoie le mai lasam pe foc 20-30 de minute. Le punem la cuptor (optional) timp de 30 de minjute pentru a se rumeni.
Servim cu mamaliguta calda!
Pofta buna!

Vezi si dieta cu ciorba de varza:

Cred ca ati auzit cu totii de celebra supa de varza, supa care slabeste, nu-i asa? Este adevarat ca aceasta supa ajuta la pierderea a cateva kilograme bune, pentru ca este satioasa (tine de foame, se digera mai greu), are efect diuretic (elimina apa din organism si regleaza tranzitul intestinal)

si efect vitaminizant datorita aportului deosebit de vitamine pe care-l aduce organismului. Varza, telina si fasolea verde contin celuloza, care se digera mai greu, de aceea consuma mai multe calorii decat degaja, iar capsaicina din ardeiul iute, „taie” foamea. Este una dintre supele mele preferate, este usoara si absolut delicioasa.

Ingrediente pentru 12/14 portii:

1 ceapa sau 1 fir de praz/cam 200 g (e mai bun prazul, contine mai putine glucide decat ceapa)
Cred ca ati auzit cu totii de celebra supa de varza, supa care slabeste, nu-i asa? Este adevarat ca aceasta supa ajuta la pierderea a cateva kilograme bune, pentru ca este satioasa (tine de foame, se digera mai greu), are efect diuretic (elimina apa din organism si regleaza tranzitul intestinal) si efect vitaminizant datorita aportului deosebit de vitamine pe care-l aduce organismului. Varza, telina si fasolea verde contin celuloza, care se digera mai greu, de aceea consuma mai multe calorii decat degaja, iar capsaicina din ardeiul iute, „taie” foamea. Este una dintre supele mele preferate, este usoara si absolut delicioasa.

Ingrediente:1 ardei gras, 1/2 radacina de telina, 1 patrunjel radacina, 300 g fasole verde, 2-3 morcovi subtiri, 300 g varza, 1 ardei iute, 200 ml suc de rosii sau cateva rosii proaspete, sare, foarte putina (de multe ori eu nu pun deloc), cate 1 legatura telina si patrunjel.

Legumele se curata si se taie cubulete, varza, fasii fine, iar morcovul rondele si se pun la fiert impreuna cu ardeiul iute taiat feliute. Dupa 10 minute de fierbere se probeaza legumele, iar cand sunt fierte suficient (mie-mi plac usor all-dente, nu le fierb tare) se pun sucul de rosii sau rosiile taiate cubulete, se lasa sa dea cateva clocote apoi se potriveste gustul de sare. Se stinge focul si se lasa fara capac, sa respire supa si acum se spala si se taie verdeata, apoi se adauga in supa, cam la 10 minute dupa ce s-a oprit focul. Legumele si fructele contin vitamine hidrosolubile (complexul B si C) care se dizolva-n apa, iar prin fierbere o buna parte sunt distruse.De aceea verdeata pusa atunci cand mancarea nu mai e foarte fierbinte, aduce un aport important de vitamine.

Supa de varza

Daca nu va place asa, supa, o puteti acri cu zeama de la 1-2 lamai sau chiar cu bors si in felul acesta aveti o ciorbita de zarzavat delicioasa.

Daca mancati timp de 1 saptamana aceasta supa (cel putin 2 portii pe zi), cu siguranta cantarul va fi extrem de dragut cu voi. Nu uitati ca in aceasta saptamana sa renuntati la paine, paste, cartofi, orez, zahar, prajeli, sa mancati cat mai multe fructe si legume crude, migdale, nuci, alune- crude si carne slaba sau peste la gratar, la cuptor sau fiarta. Cu cat se mananca mai multa supa, cu atat se slabeste mai mult. Dupa aceasta cura de o saptamana nu numai ca veti fi mai usoare, dar si tenul va straluci.

Eu prefer supa simpla, picanta sau cu lamaie si este grozava.

Sursa: pofta-buna.com

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Cum se prepară nucile umplute, desertul preferat al copilăriei mele și al copiilor mei. Foarte simplu de preparat dacă ai aceste ingrediente.

Urmatorul Articol

Mâncare de praz cu măsline, o rețetă ușoară pe care să o mănânci cu toată încrederea în perioada postului

Articole Similare

Cum să pregătim o ciorbă sănătoasă pentru detoxifierea de primăvară. Foarte sănătoasă
Preparate de post

Cum să pregătim o ciorbă sănătoasă pentru detoxifierea de primăvară. Foarte sănătoasă

Ce trebuie să facem astăzi de Buna Vestire și ce avem dezlegare să mâncăm. Toată lumea trebuie să știe pentru a alunga necazurile pentru tot anul
Preparate de post

Ce trebuie să facem astăzi de Buna Vestire și ce avem dezlegare să mâncăm. Toată lumea trebuie să știe pentru a alunga necazurile pentru tot anul

Lasagna de post cu legume. Un preparat delicios și sănătos pe care îl prepari imediat
Mâncare cu legume

Lasagna de post cu legume. Un preparat delicios și sănătos pe care îl prepari imediat

Chifteluțe de cartofi cu usturoi și verdeață. Sunt delicioase, pot fi preparate pentru toate gusturile, coapte sau prăjite
Fel principal

Chifteluțe de cartofi cu usturoi și verdeață. Sunt delicioase, pot fi preparate pentru toate gusturile, coapte sau prăjite

Preparatul ideal pentru perioada postului: Ciuperci pleurotus cu usturoi și pătrunjel. Cum se prepară
Preparate de post

Preparatul ideal pentru perioada postului: Ciuperci pleurotus cu usturoi și pătrunjel. Cum se prepară

Prăjitură de post cu bulion și griș. Nu ai idee cât de bună poate fi!
Desert ca la mama acasă

Prăjitură de post cu bulion și griș. Nu ai idee cât de bună poate fi!

Urmatorul Articol
Mâncare de praz cu măsline, o rețetă ușoară pe care să o mănânci cu toată încrederea în perioada postului

Mâncare de praz cu măsline, o rețetă ușoară pe care să o mănânci cu toată încrederea în perioada postului

Vremea

Articole Populare

  • Ai nevoie doar de 3 lucruri: Alcool, iod și aspirină: rețeta pe care niciun farmacist nu vrea să o știți.

    Ai nevoie doar de 3 lucruri: Alcool, iod și aspirină: rețeta pe care niciun farmacist nu vrea să o știți.

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Chifteluțe mănăstirești de post, o rețetă absolut delicioasă și sănătoasă pentru întreg organismul

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Am aflat rețeta celei mai bune ciorbe de perișoare de post de la vecina mea. Nu m-am gandit nicio secunda ca poate fi atat de gustoasa fara carne. Merita mancata pe toata perioada postului. Foarte sanatoasa si aromata!

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Napi la cuptor, un deliciu pe care trebuie să îl încerci neapărat

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Razboi intre sotia lui Aurel Tamas si amanta artistului! Ce a facut Marieta cu disperare, pentru a-si aduce sotul inapoi:

    0
    Share 0 Tweet 0

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici