Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cârnați proaspeți cu varză, o rețetă oltenească de te lingi pe degete!

Cârnați proaspeți cu varză, o rețetă oltenească de te lingi pe degete!

Varza este una din mancarurile mele preferate, dar cea proaspata, nu acra. Pe cea acra o prefer la sarmale amestecata cu cea dulce. Iata de ce ai nevoie:

Ingrediente:
4 kg varza alba(2 verze), 4 cepe galbene, 30 ml ulei, 1 lingura untura solida, 350 gr bacon, 8 carnati de casa, afumati, 1 lingura untura pentru prajit carnatii, 250 gr pasta de rosii, 1 lingurita sare
cimbru, piper, 4 foi dafin, 1 lujer + maciulia de marar uscat, 1 legatura marar verde

Indepartam foile de deasupra verzei, o taiem in doua si ii indepartam cotorul, apoi o tocam si o punem intr-un bol incapator, unde o frecam cu putina sare, presaram piper si cimbru si o amestecam bine.

  • Ceaiul natural care reduce acidul uric și detoxifică articulațiile în doar trei zile – vezi cum se prepară!
  • Anunț uriaș făcut de Ilie Bolojan! Nimeni nu credea că se va întâmpla tocmai acum
  • Te trezești cu perna udă dimineața? Iată ce înseamnă și de ce se întâmplă acest lucru
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Tai varza in bucati mai mici, cat sa incapa in spatiul de taiere al aparatului si apoi cu ajutorul lamelor multiple ale acestuia toc varza uniform. Nu iese fideluta, dar nu asta conteaza. Intr-o tigaie antiaderenta, punem uleiul cu untura la incins. Tocam ceapa solzisori si baconul cubulete si le adaugam peste grasimea incinsa. Acoperim tigaia si lasam ingredientele sa se prepare inabusit, la foc mediu. Cand sunt bine preparate, adaugam pasta de rosii si le mai lasam 5 minute pe foc, amestecandu-le din cand in cand. Pregatim un vas termorezistent, incapator. Eu am folosit o oala ceramica de 5 L, cu capac de sticla. Rasturnam ingredientele in vas, atat cele de pe foc, cat si varza si le amestecam bine.

Adaugam printre ele si foile de dafin si mararul uscat, acoperim vasul si il dam la cuptor la 180 de grade, pentru aproximativ 1 ora si 30 de minute, sau in functie de tipul verzei, pana cand aceasta va fi bine preparata.Cu aproximativ 15 minute inainte de stingerea focului, prajim carnatii, dar nu chiar definitiv si ii vom adauga prin varza.

Carnatii adaugati in varza, vor da un plus de savoare acesteia. Bineinteles ca pot fi adaugati separat, in timpul servirii, dar eu i-am preferat prin varza.Dupa stingerea focului, adaugam mararul verde tocat marunt. Servim varza cu mamaliguta, cu smantana, cu ardei iute, sau cu toate cele enumerate.Ce este bine sa stim atunci cand gatim varza:Cantitatea de sare in varza se va pune in functie de cat de sarate sunt celelalte ingrediente folosite, respectiv baconul, pasta de rosii si carnatii.
2In timpul servirii, adaugati in farfurie 1-2 catei de usturoi taiati rondele si amestecati printre varza, asta pentru iubitorii de usturoi. O sa observati ce i se va imbunatati gustul verzei. Doar incercati! 🙂

  • Mare Doliu la PRO TV. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic
  • Orice mașină de spălat poate usca hainele. Mulți oameni încă nu sunt conștienți de această caracteristică
  • Horoscop Financiar: Două Zodii care Vor Avea o Ascensiune Financiară Spectaculoasă Până în 2030
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Sursa:bucataras.ro

 

Benefiiciile verzei. Ce trebuie sa stim despre consumul verzei:

Această legumă prezintă numeroase efecte pozitive asupra sănătăţii şi poate fi consumată atât în stare crudă, în salate, cât şi gătită, fără să îşi piardă calităţile nutritive.

În lume există peste 400 de soiuri de varză care diferă prin formă, dimensiune şi culoare (varză verde, albă, roşie, mov etc.), însă cea mai cunoscută şi consumată este varza de culoare verde deschis, care poate fi găsită la orice supermarket sau piaţă, este avantajoasă din punct de vedere al preţului şi poate fi preparată în numeroase reţete, de la banala salată de varză, la elaboratele reţete de varză călită cu afumătură, chifteluţe delicioase de varză cu griş, ciorba de varză sau minunata plăcintă cu varză şi dovlecei.

În afară de faptul că este folosită în bucătărie în atâtea moduri, varza mai prezintă şi alte avantaje, de această dată asupra sănătăţii. Varza este o legumă bogată în fitonutrienţi şi vitamine (A, C şi K), antioxidanţi naturali care previn apariţia cancerului şi a bolilor de inimă prin neutralizarea radicalilor liberi.

Să vedem care sunt cele mai semnificative beneficii ale consumului de varză asupra organismului:

Are foarte multe fibre, drept urmare previne apariţia constipaţiei şi promovează un tranzit intestinal sănătos.

Sucul de varză este indicat în tratamentul ulcerului pentru că are proprietăţi alcaline şi o substanţă numită glutamină care ajută la reducerea inflamaţiei mucoasei stomacale.

Acidul folic din varză este excelent pentru femeile însărcinate, care au nevoie de acest compus pentru a feri nou-născutul de malformaţii congenitale.

Frunzele de varză, uşor înmuiate în apă călduţă, pot fi aplicate pe sâni atunci când ne dor ca urmare a alăptării. Acestea au efecte antiinflamatorii şi eliberează substanţe care ameliorează senzaţia de durere. De asemenea, frunzele de varză mai pot fi aplicate pe articulaţii dureroase.

Varza conţine vitamina C, care întăreşte sistemul imunitar şi ne fereşte de răceli. De asemenea, este o sursă importantă de betacaroten, care protejează vederea de afecţiunile apărute odată cu înaintarea în vârstă, inclusiv cataracta.

Sursa:csid.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Cum putem prepara la noi acasă o tavă plină cu Kinder Pinguin

Cum putem prepara la noi acasă o tavă plină cu Kinder Pinguin

Tort răsturnat cu aluat cu dulceață și budincă. O bunătate!

Tort răsturnat cu aluat cu dulceață și budincă. O bunătate!

Fetiță de 2 ani moartă în urma anesteziei la o clinică dentară din București: autopsia ridică semne de întrebare
Actualitate

Fetiță de 2 ani moartă în urma anesteziei la o clinică dentară din București: autopsia ridică semne de întrebare

Citeste mai multDetails
Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni
Actualitate

Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni

Citeste mai multDetails
Actualitate

Horoscop Financiar: Două Zodii care Vor Avea o Ascensiune Financiară Spectaculoasă Până în 2030

Citeste mai multDetails
Mare Doliu la PRO TV. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic
Actualitate

Mare Doliu la PRO TV. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic

Citeste mai multDetails
Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Fetiță de 2 ani, moartă după o anestezie la o clinică dentară din Sectorul 3. Noi detalii ies la iveală în cazul care a cutremurat România
Actualitate

Fetiță de 2 ani, moartă după o anestezie la o clinică dentară din Sectorul 3. Noi detalii ies la iveală în cazul care a cutremurat România

Citeste mai multDetails
Trucul bunicii care face minuni: metoda simplă și naturală pentru curățarea cuptorului, fără chimicale și fără frecare
Actualitate

Trucul bunicii care face minuni: metoda simplă și naturală pentru curățarea cuptorului, fără chimicale și fără frecare

Citeste mai multDetails
3 zodii binecuvântate în perioada următoare: Noroc, belșug și protecție divină le schimbă destinul
Actualitate

3 zodii binecuvântate în perioada următoare: Noroc, belșug și protecție divină le schimbă destinul

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact