Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cât a ajuns un kilogram de varză în piețe

Cât a ajuns un kilogram de varză în piețe

În fiecare toamnă, gospodinele se pregătesc să pună varza la murat. Acest obicei este respectat cu sfințenie în România, fiind transmis din generație în generație.

În fiecare toamnă, gospodinele din România se pregătesc să pună varza la murat. Acest obicei este respectat cusfințenie, fiind transmis din generație în generație și simbolizând adevărata pregătire pentru sezonul rece. Astfel, prețurile la varză din piețe variază.

Când se pune varza la murat. Cât costă un kilogram în piețele din România
Punerea verzei la murat este una dintre cele mai respectate tradiții culinare, de sute de ani. Această practică este transmisă din generație în generație și, conform obiceiului, această activitate are loc imediat după data de 26 octombrie, când este sărbătorit Sfântul Dumitru. În tradiția românească, punerea verzei la murat este un semn că gospodăriile se apropie de terminarea pregătirilor proviziilor pentru iarnă. Majoritatea gospodinelor consideră că varza murată trebuie pusă la finalul lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie, temperaturile din această perioadă fiind perfecte pentru fermentarea naturală a verzei. Astfel, ea va fi gata până la Crăciun, când poate fi utilizată pentru sarmale, un fel de mâncare nelipsit de pe mesele românilor de sărbători.

  • Descoperire șocantă lângă trupul medicului găsit fără viață în camera de gardă – ce ținea în mână Ștefania Szabo
  • „A fost otrăvită!” Dezvăluiri cutremurătoare după moartea Ștefaniei Szabo! Ce a ieșit la iveală la doar câteva ore după ce doctorița a fost găsită fără viață în camera de gardă
  • Atenție, șoferi! Noua lege aduce amenzi uriașe de până la 2.900 de lei și suspendarea talonului dacă iarna nu aveți aceste două lucruri în mașină
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

În piețele din România, prețurile la varză cresc semnificativ, pentru că este la mare căutare. Totuși, acestea diferă în funcție de regiune și de recolta din anul în curs.

În piețele din principalele orașe, prețul unui kilogram de varză variază între 5 -7 lei, în funcție de calitatea și mărimea verze. Pe de altă parte, în piețele din zonele rurale sau din orașele mici, prețurile se situează între 3- 5 lei pe kilogram, potrivit Playtech.

Totodată, aceste prețuri sunt influențare și de cererea crescută din această perioadă, pentru că mulți români își fac provizii pentru iarnă. Mai mult, un alt factor important este transportul, care poate crește costurile pentru cei care locuiesc la distanță de zonele agricole.

  • Noi detalii in cazul mortii Stefaniei Szabo
  • Doliu în lumea medicală: dr. Ștefania Szabo, directorul medical al Spitalului Județean Buzău, a fost găsită fără viață în camera de gardă
  • Lege uitată la Cotroceni. Nicușor Dan trimite la CCR un proiect blocat din 2020
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Rețetă pentru varza murată. Tot ce trebuie să știi
Pentru o varză murată gustoasă, ai nevoie de următoarele ingrediente:

Varză albă (preferabil căpățâni mari și dense);
Sare grunjoasă, neiodată (aproximativ 40g de sare la 1 litru de apă);
Cimbru uscat și mărar uscat,
Boabe de piper,
Hrean, foi de dafin și, opțional, boabe de muștar.
Mod de preparare:

Se spală bine căpățânile și se scoate cotorul. Se poate face o mică incizie în partea de jos pentru ca saramura să pătrundă mai bine. Saramura trebuie pregătită fierbând apă cu sare, porția fiind de 40g de sare la 1 litru de apă. Se așează într-un butoi sau borcan mare, intercalând cu crenguțe de mărar și cimbru, căței de usturoi, boabe de piper, hrean și foi de dafin. Se toarnă saramura răcită peste varză, asigurându-vă că varza este complet acoperită. Apoi, se acoperă și recipientul cu un capac și se lasă într-un loc răcoros și ferit de razele soarelui pentru aproximativ 4-6 săptămâni.

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Prietena Anei Maria Vasiliu rupe tăcerea, la trei săptămâni de la moartea acesteia

Prietena Anei Maria Vasiliu rupe tăcerea, la trei săptămâni de la moartea acesteia

Karmen, în lacrimi după divorț!

Karmen, în lacrimi după divorț!

Noi detalii in cazul mortii Stefaniei Szabo
Actualitate

Noi detalii in cazul mortii Stefaniei Szabo

Citeste mai multDetails
Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
Actualitate

Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții

Citeste mai multDetails
Doliu în lumea medicală: dr. Ștefania Szabo, directorul medical al Spitalului Județean Buzău, a fost găsită fără viață în camera de gardă
Actualitate

Doliu în lumea medicală: dr. Ștefania Szabo, directorul medical al Spitalului Județean Buzău, a fost găsită fără viață în camera de gardă

Citeste mai multDetails
Viktor Orban, declarații controversate: „Ucraina nu trebuie să intre în Uniunea Europeană”
Actualitate

Viktor Orban, declarații controversate: „Ucraina nu trebuie să intre în Uniunea Europeană”

Citeste mai multDetails
Lege uitată la Cotroceni. Nicușor Dan trimite la CCR un proiect blocat din 2020
Actualitate

Lege uitată la Cotroceni. Nicușor Dan trimite la CCR un proiect blocat din 2020

Citeste mai multDetails
Impactul Păsărilor cu Fereastra: Interpretări și Superstiții în Tradiția Românească
Actualitate

Impactul Păsărilor cu Fereastra: Interpretări și Superstiții în Tradiția Românească

Citeste mai multDetails
Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug
Actualitate

Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact