Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cât orez se pune la 1 kg de carne pentru sarmale. Secretul pentru a ieși gustoase ca la bunica

Cât orez se pune la 1 kg de carne pentru sarmale. Secretul pentru a ieși gustoase ca la bunica

Cat orez se pune la 1 kg de carne pentru sarmale? Secretul gospodinelor pentru sarmale reusite

Unul dintre secretele pentru a obtine sarmale gustoase si bine legate este proportia corecta de orez si carne. Daca pui prea mult orez, sarmalele devin prea moi, iar daca pui prea putin, pot iesi prea tari. Iata care este echilibrul perfect intre orez si carne si cum poti sa pregatesti cele mai bune sarmale traditionale.

Proportia ideala de orez la 1 kg de carne pentru sarmale
Pentru 1 kg de carne tocata (de porc sau amestec cu vita), se folosesc aproximativ 100 g de orez, adica „regula celor 10%”. Daca faci o cantitate mai mare, proportia ramane aceeasi: la 2 kg de carne, adaugi 200 g de orez, la 3 kg de carne – 300 g de orez si asa mai departe. Aceasta regula este esentiala pentru a te asigura ca sarmalele au consistenta perfecta.

  • Pensionare anticipată în România: cu cât se diminuează pensia dacă ieși la pensie cu 1, 2 sau 5 ani înainte de termen
  • Te trezești cu perna udă dimineața? Iată ce înseamnă și de ce se întâmplă acest lucru
  • Am crezut că fiica mea adoptivă mă duce la azil, dar destinația reală m-a lăsat fără cuvinte
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Ingrediente pentru sarmale traditionale romanesti
Pentru o reteta clasica de sarmale, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

1 kg carne tocata (de porc sau amestec porc-vita)

100 g orez

  • 3 zodii binecuvântate în perioada următoare: Noroc, belșug și protecție divină le schimbă destinul
  • CNAS Anunță Trecerea la o Nouă Platformă Informatică a Cardurilor de Sănătate din 2026
  • Ghid Esențial: Ce Înseamnă Triunghiul de pe Etichetele Hainelor? Simbolul Necunoscut Care Îți Strică Rufele
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

3-4 kg varza murata (in functie de preferinta ta pentru cantitatea de varza folosita)

2 cepe mari

Ulei pentru prajit

Costita afumata (optional, pentru un plus de savoare)

3-4 linguri de bulion

Frunze de dafin

Cimbru si marar uscat

Sare si piper dupa gust

Pasi pentru prepararea sarmalelor traditionale
1. Pregatirea verzei murate
Incepe prin a curata varza de frunzele exterioare si de cotor. Alege frunzele mari si intregi, care sa fie potrivite pentru infasurarea sarmalelor. Daca varza este prea acra sau prea sarata, clateste-o in mai multe ape. Bunele gospodine recomanda utilizarea apei caldute pentru a diminua intensitatea gustului acru.

2. Calirea cepei si orezului
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei la foc mic, pana devine sticloasa. Dupa aceea, se adauga orezul, spalat bine in prealabil. Se lasa la calit pentru inca doua minute, avand grija sa amesteci constant, pentru a evita lipirea.

3. Pregatirea umpluturii
Carnea tocata se pune intr-un bol mare, apoi se adauga ceapa si orezul calite, putin piper, cimbru si marar. Un mic secret folosit de gospodine este adaugarea unei cesti de apa rece in compozitia de carne. Aceasta ajuta la fragezirea carnii, oferindu-i o textura mai suculenta.

4. Impachetarea si fierberea sarmalelor
Frunzele de varza se taie in bucati potrivite si se umplu cu amestecul de carne. Sarmalele se asaza intr-o cratita mare, peste un strat de varza tocata si, la final, se adauga bulionul, frunze de dafin si putina apa. Sarmalele se fierb la foc mic, timp de cateva ore, pentru a se intrepatrunde aromele.

Cu aceste proportii si tehnici corecte, vei reusi sa prepari sarmale delicioase, exact ca cele din retetele traditionale ale gospodinelor iscusite.

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Andrei si Iulia AU MURIT ! Cand vei afla cine sunt cei doi o să plangi

Andrei si Iulia AU MURIT ! Cand vei afla cine sunt cei doi o să plangi

Doliu în cinematografia românească! Un alt actor bun a murit subit

Doliu în cinematografia românească! Un alt actor bun a murit subit

Fetiță de 2 ani moartă în urma anesteziei la o clinică dentară din București: autopsia ridică semne de întrebare
Actualitate

Fetiță de 2 ani moartă în urma anesteziei la o clinică dentară din București: autopsia ridică semne de întrebare

Citeste mai multDetails
Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni
Actualitate

Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni

Citeste mai multDetails
Mare Doliu la PRO TV. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic
Actualitate

Mare Doliu la PRO TV. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic

Citeste mai multDetails
3 zodii binecuvântate în perioada următoare: Noroc, belșug și protecție divină le schimbă destinul
Actualitate

3 zodii binecuvântate în perioada următoare: Noroc, belșug și protecție divină le schimbă destinul

Citeste mai multDetails
Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Actualitate

Horoscop Financiar: Două Zodii care Vor Avea o Ascensiune Financiară Spectaculoasă Până în 2030

Citeste mai multDetails
Fetiță de 2 ani, moartă după o anestezie la o clinică dentară din Sectorul 3. Noi detalii ies la iveală în cazul care a cutremurat România
Actualitate

Fetiță de 2 ani, moartă după o anestezie la o clinică dentară din Sectorul 3. Noi detalii ies la iveală în cazul care a cutremurat România

Citeste mai multDetails
Trucul bunicii care face minuni: metoda simplă și naturală pentru curățarea cuptorului, fără chimicale și fără frecare
Actualitate

Trucul bunicii care face minuni: metoda simplă și naturală pentru curățarea cuptorului, fără chimicale și fără frecare

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact