Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cât orez se pune la 1 kg de carne pentru sarmale. Secretul pentru a ieși gustoase ca la bunica

Cât orez se pune la 1 kg de carne pentru sarmale. Secretul pentru a ieși gustoase ca la bunica

Cat orez se pune la 1 kg de carne pentru sarmale? Secretul gospodinelor pentru sarmale reusite

Unul dintre secretele pentru a obtine sarmale gustoase si bine legate este proportia corecta de orez si carne. Daca pui prea mult orez, sarmalele devin prea moi, iar daca pui prea putin, pot iesi prea tari. Iata care este echilibrul perfect intre orez si carne si cum poti sa pregatesti cele mai bune sarmale traditionale.

Proportia ideala de orez la 1 kg de carne pentru sarmale
Pentru 1 kg de carne tocata (de porc sau amestec cu vita), se folosesc aproximativ 100 g de orez, adica „regula celor 10%”. Daca faci o cantitate mai mare, proportia ramane aceeasi: la 2 kg de carne, adaugi 200 g de orez, la 3 kg de carne – 300 g de orez si asa mai departe. Aceasta regula este esentiala pentru a te asigura ca sarmalele au consistenta perfecta.

  • Alertă alimentară! 4 mărci populare de cafea, retrase de pe piață – conțin pesticide, substanțe toxice și urme de insecte
  • Bolile care nu mai permit obținerea certificatului de handicap. Lista completă a afecțiunilor eliminate
  • Situația certificatelor de handicap deja emise, cu valabilitate permanentă
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Ingrediente pentru sarmale traditionale romanesti
Pentru o reteta clasica de sarmale, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

1 kg carne tocata (de porc sau amestec porc-vita)

100 g orez

  • Lege uitată la Cotroceni. Nicușor Dan trimite la CCR un proiect blocat din 2020
  • Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
  • Tragedie la Spitalul Județean Buzău: doctorița Ștefania Szabo a fost găsită fără viață în camera de gardă
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

3-4 kg varza murata (in functie de preferinta ta pentru cantitatea de varza folosita)

2 cepe mari

Ulei pentru prajit

Costita afumata (optional, pentru un plus de savoare)

3-4 linguri de bulion

Frunze de dafin

Cimbru si marar uscat

Sare si piper dupa gust

Pasi pentru prepararea sarmalelor traditionale
1. Pregatirea verzei murate
Incepe prin a curata varza de frunzele exterioare si de cotor. Alege frunzele mari si intregi, care sa fie potrivite pentru infasurarea sarmalelor. Daca varza este prea acra sau prea sarata, clateste-o in mai multe ape. Bunele gospodine recomanda utilizarea apei caldute pentru a diminua intensitatea gustului acru.

2. Calirea cepei si orezului
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei la foc mic, pana devine sticloasa. Dupa aceea, se adauga orezul, spalat bine in prealabil. Se lasa la calit pentru inca doua minute, avand grija sa amesteci constant, pentru a evita lipirea.

3. Pregatirea umpluturii
Carnea tocata se pune intr-un bol mare, apoi se adauga ceapa si orezul calite, putin piper, cimbru si marar. Un mic secret folosit de gospodine este adaugarea unei cesti de apa rece in compozitia de carne. Aceasta ajuta la fragezirea carnii, oferindu-i o textura mai suculenta.

4. Impachetarea si fierberea sarmalelor
Frunzele de varza se taie in bucati potrivite si se umplu cu amestecul de carne. Sarmalele se asaza intr-o cratita mare, peste un strat de varza tocata si, la final, se adauga bulionul, frunze de dafin si putina apa. Sarmalele se fierb la foc mic, timp de cateva ore, pentru a se intrepatrunde aromele.

Cu aceste proportii si tehnici corecte, vei reusi sa prepari sarmale delicioase, exact ca cele din retetele traditionale ale gospodinelor iscusite.

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Andrei si Iulia AU MURIT ! Cand vei afla cine sunt cei doi o să plangi

Andrei si Iulia AU MURIT ! Cand vei afla cine sunt cei doi o să plangi

Doliu în cinematografia românească! Un alt actor bun a murit subit

Doliu în cinematografia românească! Un alt actor bun a murit subit

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
Actualitate

Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții

Citeste mai multDetails
Viktor Orban, declarații controversate: „Ucraina nu trebuie să intre în Uniunea Europeană”
Actualitate

Viktor Orban, declarații controversate: „Ucraina nu trebuie să intre în Uniunea Europeană”

Citeste mai multDetails
Scandal la Asia Express 2025: Adevărul despre presupusul amantlâc dintre Alina Pușcău și Dan Alexa. Ce spune Mara Bănică
Actualitate

Scandal la Asia Express 2025: Adevărul despre presupusul amantlâc dintre Alina Pușcău și Dan Alexa. Ce spune Mara Bănică

Citeste mai multDetails
Impactul Păsărilor cu Fereastra: Interpretări și Superstiții în Tradiția Românească
Actualitate

Impactul Păsărilor cu Fereastra: Interpretări și Superstiții în Tradiția Românească

Citeste mai multDetails
Cât te costă fiecare grad în plus la termostat: diferența reală între 19°C, 21°C și 23°C
Actualitate

Cât te costă fiecare grad în plus la termostat: diferența reală între 19°C, 21°C și 23°C

Citeste mai multDetails
Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug
Actualitate

Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug

Citeste mai multDetails
PNRR revizuit, aprobat de Comisia Europeană: 21,4 miliarde de euro pentru România
Actualitate

PNRR revizuit, aprobat de Comisia Europeană: 21,4 miliarde de euro pentru România

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact