Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cât orez se pune la 1 kg de carne pentru sarmale. Secretul pentru a ieși gustoase ca la bunica

Cât orez se pune la 1 kg de carne pentru sarmale. Secretul pentru a ieși gustoase ca la bunica

Cat orez se pune la 1 kg de carne pentru sarmale? Secretul gospodinelor pentru sarmale reusite

Unul dintre secretele pentru a obtine sarmale gustoase si bine legate este proportia corecta de orez si carne. Daca pui prea mult orez, sarmalele devin prea moi, iar daca pui prea putin, pot iesi prea tari. Iata care este echilibrul perfect intre orez si carne si cum poti sa pregatesti cele mai bune sarmale traditionale.

Proportia ideala de orez la 1 kg de carne pentru sarmale
Pentru 1 kg de carne tocata (de porc sau amestec cu vita), se folosesc aproximativ 100 g de orez, adica „regula celor 10%”. Daca faci o cantitate mai mare, proportia ramane aceeasi: la 2 kg de carne, adaugi 200 g de orez, la 3 kg de carne – 300 g de orez si asa mai departe. Aceasta regula este esentiala pentru a te asigura ca sarmalele au consistenta perfecta.

  • Gestul neașteptat făcut de Theo Rose după anunțul despărțirii! Mărturisirea care i-a lăsat pe toți fără cuvinte
  • COVID-19: O descoperire neașteptată zguduie înțelegerea medicală a virusului
  • Breaking mondial: Viktor Orbán surprinde scena internațională cu o decizie total neașteptată
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Ingrediente pentru sarmale traditionale romanesti
Pentru o reteta clasica de sarmale, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

1 kg carne tocata (de porc sau amestec porc-vita)

  • Mama mea nu a privit niciodată cu ochi buni relația mea cu Sera. În ziua nunții, în loc să se bucure, a izbucnit în lacrimi și mi-a spus cu voce stinsă
  • Semne ale diabetului care apar în timpul somnului și pe care mulți le ignoră
  • Orice mașină de spălat poate usca hainele. Mulți oameni încă nu sunt conștienți de această caracteristică
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

100 g orez

3-4 kg varza murata (in functie de preferinta ta pentru cantitatea de varza folosita)

2 cepe mari

Ulei pentru prajit

Costita afumata (optional, pentru un plus de savoare)

3-4 linguri de bulion

Frunze de dafin

Cimbru si marar uscat

Sare si piper dupa gust

Pasi pentru prepararea sarmalelor traditionale
1. Pregatirea verzei murate
Incepe prin a curata varza de frunzele exterioare si de cotor. Alege frunzele mari si intregi, care sa fie potrivite pentru infasurarea sarmalelor. Daca varza este prea acra sau prea sarata, clateste-o in mai multe ape. Bunele gospodine recomanda utilizarea apei caldute pentru a diminua intensitatea gustului acru.

2. Calirea cepei si orezului
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei la foc mic, pana devine sticloasa. Dupa aceea, se adauga orezul, spalat bine in prealabil. Se lasa la calit pentru inca doua minute, avand grija sa amesteci constant, pentru a evita lipirea.

3. Pregatirea umpluturii
Carnea tocata se pune intr-un bol mare, apoi se adauga ceapa si orezul calite, putin piper, cimbru si marar. Un mic secret folosit de gospodine este adaugarea unei cesti de apa rece in compozitia de carne. Aceasta ajuta la fragezirea carnii, oferindu-i o textura mai suculenta.

4. Impachetarea si fierberea sarmalelor
Frunzele de varza se taie in bucati potrivite si se umplu cu amestecul de carne. Sarmalele se asaza intr-o cratita mare, peste un strat de varza tocata si, la final, se adauga bulionul, frunze de dafin si putina apa. Sarmalele se fierb la foc mic, timp de cateva ore, pentru a se intrepatrunde aromele.

Cu aceste proportii si tehnici corecte, vei reusi sa prepari sarmale delicioase, exact ca cele din retetele traditionale ale gospodinelor iscusite.

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Andrei si Iulia AU MURIT ! Cand vei afla cine sunt cei doi o să plangi

Andrei si Iulia AU MURIT ! Cand vei afla cine sunt cei doi o să plangi

Doliu în cinematografia românească! Un alt actor bun a murit subit

Doliu în cinematografia românească! Un alt actor bun a murit subit

CCR a respins Legea! Guvernul primeste lovitura finala?
Actualitate

CCR a respins Legea! Guvernul primeste lovitura finala?

Citeste mai multDetails
ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial
Actualitate

ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial

Citeste mai multDetails
Mama mea nu a privit niciodată cu ochi buni relația mea cu Sera. În ziua nunții, în loc să se bucure, a izbucnit în lacrimi și mi-a spus cu voce stinsă
Actualitate

Mama mea nu a privit niciodată cu ochi buni relația mea cu Sera. În ziua nunții, în loc să se bucure, a izbucnit în lacrimi și mi-a spus cu voce stinsă

Citeste mai multDetails
Actualitate

Noi drepturi pentru angajații care lucrează în ture și pe timp de noapte – proiect de lege în dezbatere la Senat

Citeste mai multDetails
Actualitate

Ghid Complet: Pensiile de Handicap în România – 3 Grade Diferite și Beneficiile Exacte (Transport, Indemnizație Însoțitor)

Citeste mai multDetails
Alertă Sanitară în Constanța: Doi Soți, Urgență la Spital După ce au Consumat Apă Plată
Actualitate

Alertă Sanitară în Constanța: Doi Soți, Urgență la Spital După ce au Consumat Apă Plată

Citeste mai multDetails
Țiuit sau bâzâit în urechi: ce este tinnitus-ul, cauze și soluții
Actualitate

Țiuit sau bâzâit în urechi: ce este tinnitus-ul, cauze și soluții

Citeste mai multDetails
Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate
Actualitate

Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact