Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cât se fierbe slănina înainte să o afumi. Cea mai bună zeamă pentru a o face fragedă

Cât se fierbe slănina înainte să o afumi. Cea mai bună zeamă pentru a o face fragedă

Produsele pe bază de carne sunt nelipsite de pe mesele românilor, în perioada sărbătorilor de iarnă. Printre acestea se numără și celebra slănină afumată, consumată deseori cu felii de ceapă. Pentru a prepara cea mai bună formă a produsului, este recomandat să ții cont de câteva trucuri ale bunicilor. Află în rândurile de mai jos cât se fierbe slănina înainte să o afumi.

Secrete pentru gospodine. Cât se fierbe slănina înainte să o afumi
Slănina afumată se numără printre principalele mâncăruri tradiționale românești consumate în perioada Crăciunului și a Anului Nou. Pentru a ieși gustoasă, însă, trebuie ținut cont de câteva trucuri folosite de bunicile noastre.

Secretele celui mai bun astfel de preparat au fost transmise din generație în generație. În articolul de astăzi, îți vom prezenta câteva dintre detaliile care vor face diferența când vine vorba despre afumarea șoriciului de porc. Primul are legătură cu timpul de fierbere al produsului, înainte de a-l afuma.

  • Destin fabulos: Ce zodii vor avea parte de un deceniu de fericire și împliniri extraordinare
  • Poziția în care dormi îți poate spune mai multe despre tine decât crezi
  • Gest neașteptat pe DN73! Șoferii blocați într-o coadă uriașă au avut parte de un gest surprinzator: „Nu m-am așteptat la așa ceva!”
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Slănina trebuie afumată în două etape. Este important, însă, timpul de fierbere pe care îl aloci șoriciului de porc. Alege șoriciul de pe spatele porcului, nu cel de pe burtă. Cu cât slănina este mai groasă, cu atât mai ușor va fi de afumat. Lasă bucățile de slănină la fiert timp de aproximativ jumătate de oră. Abia apoi, te poți ocupa de afumarea ei.

Un rol important în aroma slăninei o joacă și zeama în care o fierbi. Cele mai experimentate gospodine recomandă folosirea de zeamă de varză murată. Poți introduce în amestecul lichid orice tip de condimente preferi. Este, însă, important să folosești zeamă de varză murată, fiindcă aceasta oferă un gust deosebit mâncării.

Cum să pui slănina la afumat în mod corect
În rândurile de mai jos, îți vom explica, pas cu pas, cum se afumă corect slănina, de fapt. Atât timp cât ții cont de indicațiile de mai jos, nu ar trebui să te confrunți cu dificultăți. Toată lumea va fi mulțumită de rezultatul final.

  • 9 semne vizibile la nivelul picioarelor care pot indica probleme ale ficatului
  • Crimă șocantă în Teleorman: Mihaela, mamă a trei copii, ucisă cu 15 lovituri de cuțit chiar în fața bisericii de fostul soț. Avea ordin de protecție
  • Secretul Bunicii pentru Mâncăruri Aromatice: De Ce Să Înțepi Ceapa cu Cuișoare
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

De ce ai nevoie:

bucăți de slănină
zeamă de varză murată
foi de dafin
căței de usturoi + usturoi pisat
boabe de piper negru
boabe de muștar
boia de ardei dulce/ iute.
Cum trebuie să procedezi:

Se porționează bucățile de slănină în secțiuni de 30 x 30 cm.
Se pun bucățile de slănină la fiert, în zeamă de varză murată, timp de 30 de minute.
Se adaugă condimente în lichid, în funcție de preferințe: foi de dafin, căței de usturoi, boabe de piper negru și muștar.
Se lasă bucățile de slănină la răcit, după fierbere.
Se freacă bucățile de slănină cu usturoi pisat, boia de ardei și piper, pe ambele părți.
Se lasă bucățile de slănină condimentate peste noapte.
Se găuresc bucățile de slănină și se leagă cu o sfoară.
Se pun bucățile de slănină la afumat, la foc cu crengi de fag, până când încep să sfârâie.
Se iau bucățile de slănină de pe flacără și se pregătește foc cu crengi de cireș, prun și zarzăr.
Se pun bucățile de slănină, din nou, la afumat, până când își schimbă culoarea.

Nu este obligatoriu să folosești doar crengi de fag sau de cireș. Totuși, acestea ajută la afumarea bucăților de slănină în mod corespunzător. Altfel, riști ca slănina să fie afumată prea puțin sau prea intens. Sunt secretul pentru slănina perfect afumată.

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Piedone a fost sunat de nepoata unui bătrân din sectorul 5, care se confruntă cu probleme financiare și de sănătate. Când a ajuns acolo, primarul și-a pus mâna în cap.

Piedone a fost sunat de nepoata unui bătrân din sectorul 5, care se confruntă cu probleme financiare și de sănătate. Când a ajuns acolo, primarul și-a pus mâna în cap.

In noaptea de 13 spre 14 Octombrie , Sfanta Parascheva coboara pe Pamant si indeplineste dorinte

In noaptea de 13 spre 14 Octombrie , Sfanta Parascheva coboara pe Pamant si indeplineste dorinte

Răzvan, sunt în coloană, aici, pe DN14. E un accident cu 3 mașini și se pare că sunt mai multe victime. Cred că acum 2-3 minute s-a produs. Ești în zonă? Poți să ajungi?
Actualitate

Răzvan, sunt în coloană, aici, pe DN14. E un accident cu 3 mașini și se pare că sunt mai multe victime. Cred că acum 2-3 minute s-a produs. Ești în zonă? Poți să ajungi?

Citeste mai multDetails
Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
Actualitate

Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții

Citeste mai multDetails
ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial
Actualitate

ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial

Citeste mai multDetails
Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului
Actualitate

Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului

Citeste mai multDetails
Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate
Actualitate

Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate

Citeste mai multDetails
Apeluri care se închid imediat după ce răspunzi – semnul unei înșelătorii periculoase. Ce trebuie să faci
Actualitate

Apeluri care se închid imediat după ce răspunzi – semnul unei înșelătorii periculoase. Ce trebuie să faci

Citeste mai multDetails
Tragedie în lumea medicală: viața ascunsă a doctoriței Ștefania Szabo – divorț, conflicte și acuzații grave înainte de moarte
Actualitate

Tragedie în lumea medicală: viața ascunsă a doctoriței Ștefania Szabo – divorț, conflicte și acuzații grave înainte de moarte

Citeste mai multDetails
Controverse la Maternitatea din Bârlad: O femeie cu contracții a fost diagnosticată cu „sarcină închipuită”
Actualitate

Controverse la Maternitatea din Bârlad: O femeie cu contracții a fost diagnosticată cu „sarcină închipuită”

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact