Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cât se fierbe slănina înainte să o afumi. Cea mai bună zeamă pentru a o face fragedă

Cât se fierbe slănina înainte să o afumi. Cea mai bună zeamă pentru a o face fragedă

Produsele pe bază de carne sunt nelipsite de pe mesele românilor, în perioada sărbătorilor de iarnă. Printre acestea se numără și celebra slănină afumată, consumată deseori cu felii de ceapă. Pentru a prepara cea mai bună formă a produsului, este recomandat să ții cont de câteva trucuri ale bunicilor. Află în rândurile de mai jos cât se fierbe slănina înainte să o afumi.

Secrete pentru gospodine. Cât se fierbe slănina înainte să o afumi
Slănina afumată se numără printre principalele mâncăruri tradiționale românești consumate în perioada Crăciunului și a Anului Nou. Pentru a ieși gustoasă, însă, trebuie ținut cont de câteva trucuri folosite de bunicile noastre.

Secretele celui mai bun astfel de preparat au fost transmise din generație în generație. În articolul de astăzi, îți vom prezenta câteva dintre detaliile care vor face diferența când vine vorba despre afumarea șoriciului de porc. Primul are legătură cu timpul de fierbere al produsului, înainte de a-l afuma.

  • Bolile care nu mai permit obținerea certificatului de handicap. Lista completă a afecțiunilor eliminate
  • Zodiile care renasc din propria cenusa in 2025. In sfarsit iese soarele si pe strada lor. Au parte de protectie divina
  • „Dacă poți repara această mașină, e a ta”, i-a spus miliardarul unui om fără adăpost, pe un ton batjocoritor. Dar finalul poveștii i-a lăsat pe toți fără cuvinte
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Slănina trebuie afumată în două etape. Este important, însă, timpul de fierbere pe care îl aloci șoriciului de porc. Alege șoriciul de pe spatele porcului, nu cel de pe burtă. Cu cât slănina este mai groasă, cu atât mai ușor va fi de afumat. Lasă bucățile de slănină la fiert timp de aproximativ jumătate de oră. Abia apoi, te poți ocupa de afumarea ei.

Un rol important în aroma slăninei o joacă și zeama în care o fierbi. Cele mai experimentate gospodine recomandă folosirea de zeamă de varză murată. Poți introduce în amestecul lichid orice tip de condimente preferi. Este, însă, important să folosești zeamă de varză murată, fiindcă aceasta oferă un gust deosebit mâncării.

Cum să pui slănina la afumat în mod corect
În rândurile de mai jos, îți vom explica, pas cu pas, cum se afumă corect slănina, de fapt. Atât timp cât ții cont de indicațiile de mai jos, nu ar trebui să te confrunți cu dificultăți. Toată lumea va fi mulțumită de rezultatul final.

  • Explozia din Rahova: Tragedia a Izbucnit în Apartamentul unei Avocate Pensionate, Femeie Decedată în Deflagrație
  • Noaptea de Coșmar în Rahova: Locatarii Evacuați Primesc Cazările Primăriei; Se Vorbește Despre O A Doua Explozie
  • Noi Detalii în Cazul Exploziei din Rahova: Suspect de Pornire Neautorizată a Gazului După Oprirea sa de Către Furnizor
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

De ce ai nevoie:

bucăți de slănină
zeamă de varză murată
foi de dafin
căței de usturoi + usturoi pisat
boabe de piper negru
boabe de muștar
boia de ardei dulce/ iute.
Cum trebuie să procedezi:

Se porționează bucățile de slănină în secțiuni de 30 x 30 cm.
Se pun bucățile de slănină la fiert, în zeamă de varză murată, timp de 30 de minute.
Se adaugă condimente în lichid, în funcție de preferințe: foi de dafin, căței de usturoi, boabe de piper negru și muștar.
Se lasă bucățile de slănină la răcit, după fierbere.
Se freacă bucățile de slănină cu usturoi pisat, boia de ardei și piper, pe ambele părți.
Se lasă bucățile de slănină condimentate peste noapte.
Se găuresc bucățile de slănină și se leagă cu o sfoară.
Se pun bucățile de slănină la afumat, la foc cu crengi de fag, până când încep să sfârâie.
Se iau bucățile de slănină de pe flacără și se pregătește foc cu crengi de cireș, prun și zarzăr.
Se pun bucățile de slănină, din nou, la afumat, până când își schimbă culoarea.

Nu este obligatoriu să folosești doar crengi de fag sau de cireș. Totuși, acestea ajută la afumarea bucăților de slănină în mod corespunzător. Altfel, riști ca slănina să fie afumată prea puțin sau prea intens. Sunt secretul pentru slănina perfect afumată.

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Piedone a fost sunat de nepoata unui bătrân din sectorul 5, care se confruntă cu probleme financiare și de sănătate. Când a ajuns acolo, primarul și-a pus mâna în cap.

Piedone a fost sunat de nepoata unui bătrân din sectorul 5, care se confruntă cu probleme financiare și de sănătate. Când a ajuns acolo, primarul și-a pus mâna în cap.

In noaptea de 13 spre 14 Octombrie , Sfanta Parascheva coboara pe Pamant si indeplineste dorinte

In noaptea de 13 spre 14 Octombrie , Sfanta Parascheva coboara pe Pamant si indeplineste dorinte

Noi Detalii în Cazul Exploziei din Rahova: Suspect de Pornire Neautorizată a Gazului După Oprirea sa de Către Furnizor
Actualitate

Noi Detalii în Cazul Exploziei din Rahova: Suspect de Pornire Neautorizată a Gazului După Oprirea sa de Către Furnizor

Citeste mai multDetails
Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
Actualitate

Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții

Citeste mai multDetails
Mărturii Șocante din Rahova: Locatarul Descrie Cum O Firmă Recomandată de Distrigaz Ar fi Rupt Sigiliul și Ar fi Cerut Șpagă
Actualitate

Mărturii Șocante din Rahova: Locatarul Descrie Cum O Firmă Recomandată de Distrigaz Ar fi Rupt Sigiliul și Ar fi Cerut Șpagă

Citeste mai multDetails
Explozia din Rahova: Tragedia a Izbucnit în Apartamentul unei Avocate Pensionate, Femeie Decedată în Deflagrație
Actualitate

Explozia din Rahova: Tragedia a Izbucnit în Apartamentul unei Avocate Pensionate, Femeie Decedată în Deflagrație

Citeste mai multDetails
Tragedie în Rahova: Printre victime, o tanara insarcinata
Actualitate

Noaptea de Coșmar în Rahova: Locatarii Evacuați Primesc Cazările Primăriei; Se Vorbește Despre O A Doua Explozie

Citeste mai multDetails
Tragedie în Rahova: Bilanțul Exploziei Crește la Trei Morți și 15 Răniți; Copil de 15 Ani în Stare Critică
Actualitate

Tragedie în Rahova: Bilanțul Exploziei Crește la Trei Morți și 15 Răniți; Copil de 15 Ani în Stare Critică

Citeste mai multDetails
Viktor Orban, declarație controversată: „Ucraina va fi împărțită în trei”
Actualitate

Viktor Orban, declarație controversată: „Ucraina va fi împărțită în trei”

Citeste mai multDetails
Explozie Devastatoare pe Calea Rahovei: Doi Morți și 11 Răniți
Actualitate

Explozie Devastatoare pe Calea Rahovei: Doi Morți și 11 Răniți

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact