Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Ce se pune pe fundul bidonului cu varză, pentru a rămâne tare toată iarna

Ce se pune pe fundul bidonului cu varză, pentru a rămâne tare toată iarna

După culesul roadelor, toamna se pregătesc gemul, dulceața, zacusca, și cel mai important: murăturile. Iată ce se pune în butoi pentru cea mai bună varză murată!

De zeci de ani, părinții și bunicii se ocupă an de an, în fiecare toamnă, de culesul roadelor și mai apoi, de butoaiele cu varză murată. Aceasta nu trece printr-un proces tocmai simplu, orice greșeală putând să aibă consecințe nedorite.

Dacă la iarnă îți dorești să prepari sarmalele în foi de varză puse chiar de tine, iată instrucțiunile explicate mai jos. Această rețetă de varză murată este folosită de zeci de ani de gospodine din diferite locuri ale țării. Fie că îți dorești să prepari sarmale pentru mesele de Crăciun și Revelion, sau doar o salată pusă lângă o farfurie cu garnitură, satisfacția este una aparte când varza murată este făcută din mâinile proprii.

  • Schimbare de ultimă oră: vârsta de pensionare suferă o nouă modificare!
  • Norovirusul, infecția care provoacă valuri de îmbolnăviri în Europa. Ce este și cât de periculoasă poate deveni
  • Ea este tânăra de 19 ani, dizolvată de iubit într-o cadă plină cu acid. Era însărcinată și trăia un coșmar de mult timp. Ultimele mesaje ale fetei sunt halucinante
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Ingredientele necesare pentru varza murată
Iată lista cu ingredientele de care ai nevoie, pentru o varză murată delicioasă:

25 de kilograme de varză sau în jur de 16 verze de dimensiuni medii
patru legături de mărar uscat
două legături de cimbru uscat
un știulete de porumb uscat
trei mere
două gutui
cinci sau șase legături de hrean destul de groase
sare grunjoasă

  • Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
  • De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
  • O singură băutură alcoolică poate dubla riscul unui accident vascular cerebral în doar o oră
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Mod de preparare:

1. Pentru început, este necesar să alegem varza cea mai potrivită. Ea trebuie să aibă dimensiuni potrivite, pentru a încăpea în borcanul sau butoiul în care vor fi puse. De asemenea, varza trebuie să fie tare, cu foi netede și multe, și să aibă cotoarele subțiri.

2. Mai apoi, se așează un capăt al furtunului pentru pritocit pe fundul butoiului, iar celălalt capăt se lasă atârnând afară, la distanța de o palmă de podea.

3. Pentru pasul acesta, începe să se pună primul strat de varză. Spațiile care vor rămâne neumplute se vor umple cu jumătăți sau sferturi de varză, care vor fi delicioase în salate sau în varză călită. Între bucățile de varză se pun bucăți de gutui, sferturi de măr, știulete de porumb uscat, rupt în două, și bucăți de hrean. După ce presărăm legăturile de mărar și cimbru pe toată suprafața primul strat, se repetă aceiași până butoiul se umple complet.

4. După asta, furtunul se rulează în butoi și se toarnă saramura caldă. Saramura de prepară cu o lingură de sare grunjoasă, fără iod, la un litru de apă caldă.

5. În final, după ce saramura se pritocește, se montează șipcile de lemn care au rolul de a ține verzele cufundate în lichid, se rulează furtunul înapoi, se pune capacul și se așteaptă încă trei zile, după care se reia procesul.

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Sorin Bontea a revenit la Antena 1 după plecarea de la Chefi la Cuțite. Anunțul neașteptat a luat pe toată lumea prin surprindere!

Sorin Bontea a revenit la Antena 1 după plecarea de la Chefi la Cuțite. Anunțul neașteptat a luat pe toată lumea prin surprindere!

7 din 10 șoferi greșesc. Ce indică, de fapt, semnul din imagine.

7 din 10 șoferi greșesc. Ce indică, de fapt, semnul din imagine.

Din păcate toţi au început să plângă
Generale

Din păcate toţi au început să plângă

Citeste mai multDetails
Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
Actualitate

Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026

Citeste mai multDetails
Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania
Actualitate

Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania

Citeste mai multDetails
De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
Actualitate

De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:

Citeste mai multDetails
Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România
Actualitate

Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România

Citeste mai multDetails
Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025
Actualitate

Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025

Citeste mai multDetails
Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului
Actualitate

Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului

Citeste mai multDetails
Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi
Actualitate

Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact