Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Ce trebuie sa pui in must ca să nu fermenteze prea repede

Ce trebuie sa pui in must ca să nu fermenteze prea repede

Mustul este un termen ce provine din limba latină și înseamnă „vin tânăr”. Este un suc obținut proaspăt din struguri și conține pielițe, coajă și pedunculul strugurilor. De obicei, mustul este un lichid gros și opac, cu nuanțe variate, în funcție de tipul de struguri folosiți.

Există mai multe variante de băuturi alcoolice care pot fi obținute din must, dar atunci când este consumat ca atare, nu este lăsat să fermenteze prea mult.

Mustul reprezintă băutura care nu a suferit o fermentare lungă pentru a se transforma în alcool. Este important să se folosească strugurii la maturitate pentru presarea mustului, iar timpul de fermentare trebuie să fie echilibrat.

  • Misterul literei „M” din palmă: semnul pe care îl au doar anumite persoane
  • 10 semne timpurii ale cirozei hepatice. Avertismentele corpului înainte de agravare
  • Acuzații dure la adresa lui Nicușor Dan: intervenție critică din partea CCR și a unui fost membru CSM
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Pentru a preveni fermentarea excesivă a mustului, gospodarii folosesc metode simple. Unul dintre trucuri implică adăugarea de aspirină în must.

Se adaugă o tabletă de aspirină netamponată la un litru de must proaspăt și bine stoars, care încă nu a început fermentarea. Acest amestec este apoi fiert timp de aproximativ cinci minute, lăsat să se răcească, și apoi amestecat cu restul mustului. Această metodă ajută la prevenirea fermentării rapide a mustului.

  • Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz
  • Ministrul Sănătății a intervenit: A fost transmis Ro-Alert!
  • Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Un alt mod de a preveni fermentarea excesivă a mustului este folosirea hreanului. Hreanul ras se amestecă cu mustul și se lasă la conservat timp de aproximativ două săptămâni înainte de a fi turnat în sticle. Această tehnică este eficientă și folositoare pentru a păstra mustul în starea sa naturală.

Aceste metode simple sunt folosite pentru a proteja mustul de fermentare excesivă și pentru a păstra gustul său original. Astfel, poți să te bucuri de must proaspăt și să-l păstrezi pentru iarna fără să-ți faci griji cu privire la fermentare.

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Vestea zilei! Creste valoarea vaucherelor de alimente. De când vor primi românii mai mulți bani

Vestea zilei! Creste valoarea vaucherelor de alimente. De când vor primi românii mai mulți bani

Florin Piersic a facut anuntul trist: „Nu cred ca mai am timp sa…”

Florin Piersic a facut anuntul trist: "Nu cred ca mai am timp sa..."

Mare Doliu la PRO TV. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic
Actualitate

Mare Doliu la PRO TV. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic

Citeste mai multDetails
Doliu în sportul românesc. A murit Roxana Moise, fosta concurentă de la Exatlon și mamă a trei copii
Actualitate

Doliu în sportul românesc. A murit Roxana Moise, fosta concurentă de la Exatlon și mamă a trei copii

Citeste mai multDetails
Doliu în muzica românească: Artan, legenda rockului, a murit
Actualitate

Doliu în muzica românească: Artan, legenda rockului, a murit

Citeste mai multDetails
Se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei!
Generale

Se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei!

Citeste mai multDetails
Lavrov îl laudă pe Donald Trump după summitul cu Putin și critică poziția Europei privind războiul din Ucraina
Actualitate

Lavrov îl laudă pe Donald Trump după summitul cu Putin și critică poziția Europei privind războiul din Ucraina

Citeste mai multDetails
Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz
Actualitate

Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz

Citeste mai multDetails
Decizie Neobișnuită de 1 Decembrie:
Actualitate

Decizie Neobișnuită de 1 Decembrie:

Citeste mai multDetails
Acuzații de Crimă După un Gest de Bunătate:
Actualitate

Acuzații de Crimă După un Gest de Bunătate:

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact