Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cea mai bună prăjitură a copilăriei: Prăjitura Budapesta

Cea mai bună prăjitură a copilăriei: Prăjitura Budapesta

Treaba cu aceasta prajitura este ca trebuie sa stea 24 ore inainte de a fi consumata, dar nu-i asa tragedie.
Pentru cele 2 foi cu cacao avem nevoie de: 250 gr zahar pudra, 100 gr unt, 50 ml lapte, 20 gr miere
2 oua, 40 gr cacao, 1 praf de copt, 1 plic zahar vanilat, un varf de cutit scortisoara, 500 gr faina (neaparat cernuta).

Blatul: 4 oua, 8 linguri faina, 8 linguri zahar, 1 praf de copt, 1 zahar vanilat, coaja de portocala
esenta de vanilie
Crema: 1 litru lapte cu 3,5 grasime, 250 gr unt (la temperatura camerei), 200 gr zahar pudra (cernut si el), 150 gr faina, 2 plicuri zahar vanilat, 1 esenta vanilie.

Incepeti prin a face prima data foile cu cacao.

  • Schimbare majoră: 6 zile libere legale dispar din calendar începând cu 2026
  • 10 semne timpurii ale cirozei hepatice. Avertismentele corpului înainte de agravare
  • Decizie majoră de la Moscova: Vladimir Putin face anunțul care vizează viitorul Ucrainei
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Intr-un castron mai maricel amestecati bine toate ingredientele, mai putin faina.

Adaugati faina putin cate putin pana obtineti un aluat mai moale, dar care nu se lipeste de maini.

  • Decizie Neobișnuită de 1 Decembrie:
  • Se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei!
  • Mare Doliu la PRO TV. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Aluatul obtinul se imparte in doua bucati egale. Fiecare parte de aluat se intinde cu sucitorul intre doua foi de copt.Se intind atat cat aveti tava.

Foaia obtinuta se pune pe dosul tavii, se scoate hartia de deasupra si se coace la 200 grade fix 10 minute. La fel procedati si cu ce-a de-a doua foaie.

Blatul: Separam ouale.
Albusurile se bat spuma cu un strop de sare.
Cand sunt tari, se adauga zaharul si galbenusurile pe rand.
Adaugam faina amestecand de jos in sus, praful de copt, zaharul vanilat, esenta si coaja de portocala.
Punem compozitia in acceasi tava pe dosul careia am facut foile cu cacao.Dam blatul la cuptor la 180 grade pentru 15-20 minute.Dupa ce blatul s-a copt, se scoate din tava si se lasa sa se raceasca alaturi de foi.

Crema:

Intr-o oala punem laptele, faina si le amestecam bine sa nu fie cocoloase.
Punem oala pe foc mic si amestecam mereu pana se ingroasa precum o crema.
Mutam crema intr-un castron si punem folie direct pe suprafata cremei (asa nu se va face o crusta deasupra). Crema obtinuta se lasa deoparte pana se raceste complet.
Untul se amesteca foarte bine cu zaharul pudra si aromele.
Peste compozitia cu unt, adaugam cate o lingura din crema cu lapte (complet rece), pana o incorporam pe toata.

Asamblare:

In tava in care ati facut blatul se pune o foaie cu cacao.
Peste ea se intinde jumatate din crema, punem blatul, restul de crema ramasa iar deasupra ce-a de-a doua foaie cu cacao. Tava se acopera total cu folie si se pastreaza 24 ore in camara sau intr-un loc racoros, chiar si in frigider (eu o las in camara).
In acest timp foile cu cacao isi trag umiditatea din crema si devin moi.

Sursa: adrianaionica.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Secretul gospodinelor: cum să transformi bananele prea coapte în deserturi delicioase

Secretul gospodinelor: cum să transformi bananele prea coapte în deserturi delicioase

Pui la grătar cu legume și sos de cireșe

Pui la grătar cu legume și sos de cireșe

Mama mea nu a privit niciodată cu ochi buni relația mea cu Sera. În ziua nunții, în loc să se bucure, a izbucnit în lacrimi și mi-a spus cu voce stinsă
Actualitate

Mama mea nu a privit niciodată cu ochi buni relația mea cu Sera. În ziua nunții, în loc să se bucure, a izbucnit în lacrimi și mi-a spus cu voce stinsă

Citeste mai multDetails
Mare Doliu la PRO TV. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic
Actualitate

Mare Doliu la PRO TV. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic

Citeste mai multDetails
CCR a respins Legea! Guvernul primeste lovitura finala?
Actualitate

CCR a respins Legea! Guvernul primeste lovitura finala?

Citeste mai multDetails
Tot mai multe persoane aleg să poarte părul cărunt natural. Psihologii explică ce transmite această opțiune
Actualitate

Tot mai multe persoane aleg să poarte părul cărunt natural. Psihologii explică ce transmite această opțiune

Citeste mai multDetails
Se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei!
Generale

Se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei!

Citeste mai multDetails
Actualitate

Ghid Complet: Pensiile de Handicap în România – 3 Grade Diferite și Beneficiile Exacte (Transport, Indemnizație Însoțitor)

Citeste mai multDetails
Semne ale diabetului care apar în timpul somnului și pe care mulți le ignoră
Actualitate

Semne ale diabetului care apar în timpul somnului și pe care mulți le ignoră

Citeste mai multDetails
Orice mașină de spălat poate usca hainele. Mulți oameni încă nu sunt conștienți de această caracteristică
Actualitate

Orice mașină de spălat poate usca hainele. Mulți oameni încă nu sunt conștienți de această caracteristică

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact