sâmbătă, 25 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Desert ca la mama acasă » Cea mai bună prăjitură a copilăriei: Prăjitura Budapesta

Cea mai bună prăjitură a copilăriei: Prăjitura Budapesta

in Desert ca la mama acasă
Cea mai bună prăjitură a copilăriei: Prăjitura Budapesta

Treaba cu aceasta prajitura este ca trebuie sa stea 24 ore inainte de a fi consumata, dar nu-i asa tragedie.
Pentru cele 2 foi cu cacao avem nevoie de: 250 gr zahar pudra, 100 gr unt, 50 ml lapte, 20 gr miere
2 oua, 40 gr cacao, 1 praf de copt, 1 plic zahar vanilat, un varf de cutit scortisoara, 500 gr faina (neaparat cernuta).

Blatul: 4 oua, 8 linguri faina, 8 linguri zahar, 1 praf de copt, 1 zahar vanilat, coaja de portocala
esenta de vanilie
Crema: 1 litru lapte cu 3,5 grasime, 250 gr unt (la temperatura camerei), 200 gr zahar pudra (cernut si el), 150 gr faina, 2 plicuri zahar vanilat, 1 esenta vanilie.

Vezi și...

Cum să pregătim fructele și legumele pentru o masă festivă

Chec de casă cu afine! Un desert perfect pentru orice moment al zile

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Incepeti prin a face prima data foile cu cacao.

Intr-un castron mai maricel amestecati bine toate ingredientele, mai putin faina.

Adaugati faina putin cate putin pana obtineti un aluat mai moale, dar care nu se lipeste de maini.

Aluatul obtinul se imparte in doua bucati egale. Fiecare parte de aluat se intinde cu sucitorul intre doua foi de copt.Se intind atat cat aveti tava.

Foaia obtinuta se pune pe dosul tavii, se scoate hartia de deasupra si se coace la 200 grade fix 10 minute. La fel procedati si cu ce-a de-a doua foaie.

Blatul: Separam ouale.
Albusurile se bat spuma cu un strop de sare.
Cand sunt tari, se adauga zaharul si galbenusurile pe rand.
Adaugam faina amestecand de jos in sus, praful de copt, zaharul vanilat, esenta si coaja de portocala.
Punem compozitia in acceasi tava pe dosul careia am facut foile cu cacao.Dam blatul la cuptor la 180 grade pentru 15-20 minute.Dupa ce blatul s-a copt, se scoate din tava si se lasa sa se raceasca alaturi de foi.

Crema:

Intr-o oala punem laptele, faina si le amestecam bine sa nu fie cocoloase.
Punem oala pe foc mic si amestecam mereu pana se ingroasa precum o crema.
Mutam crema intr-un castron si punem folie direct pe suprafata cremei (asa nu se va face o crusta deasupra). Crema obtinuta se lasa deoparte pana se raceste complet.
Untul se amesteca foarte bine cu zaharul pudra si aromele.
Peste compozitia cu unt, adaugam cate o lingura din crema cu lapte (complet rece), pana o incorporam pe toata.

Asamblare:

In tava in care ati facut blatul se pune o foaie cu cacao.
Peste ea se intinde jumatate din crema, punem blatul, restul de crema ramasa iar deasupra ce-a de-a doua foaie cu cacao. Tava se acopera total cu folie si se pastreaza 24 ore in camara sau intr-un loc racoros, chiar si in frigider (eu o las in camara).
In acest timp foile cu cacao isi trag umiditatea din crema si devin moi.

Sursa: adrianaionica.ro

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Rețeta originală a siropului natural de zmeură

Urmatorul Articol

Secretul gospodinelor: cum să transformi bananele prea coapte în deserturi delicioase

Articole Similare

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă
Desert ca la mama acasă

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă

Tort de bezea cu mere
Desert ca la mama acasă

Tort de bezea cu mere

Strudel cu mere ardelenesc. Un dulce tradițional cu care ne mândrim
Desert ca la mama acasă

Strudel cu mere ardelenesc. Un dulce tradițional cu care ne mândrim

Desert ca la mama acasă

Clătite poloneze, rețeta autentică. Delicioase și foarte pufoase

Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?
Desert ca la mama acasă

Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?

Cremă de caramel preparată în casă. Nici cei mai mari mofturoși nu îi pot rezista. Este perfectă pentru prăjituri, plăcinte și înghețată
Desert ca la mama acasă

Cremă de caramel preparată în casă. Nici cei mai mari mofturoși nu îi pot rezista. Este perfectă pentru prăjituri, plăcinte și înghețată

Urmatorul Articol
Secretul gospodinelor: cum să transformi bananele prea coapte în deserturi delicioase

Secretul gospodinelor: cum să transformi bananele prea coapte în deserturi delicioase

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Noul business „predictibil” şi „sigur” practicat de români. Cristian a reuşit să îşi cumpere 3 garsoniere în 10 ani
Timp Liber

Noul business „predictibil” şi „sigur” practicat de români. Cristian a reuşit să îşi cumpere 3 garsoniere în 10 ani

Garsoniera, business profitabil în marile oraşe. Sunt vânate chiar din stadiul de proiect studiouri de nici 40 de metri pătraţi...

Citeste mai mult
Cateva mici trucuri pentru florile din casa si gradina

Cateva mici trucuri pentru florile din casa si gradina

Cum arată vila de jumătate de milion de euro în care Oana Roman a locuit cu Marius Elisei

Cum arată vila de jumătate de milion de euro în care Oana Roman a locuit cu Marius Elisei

Ai nevoie doar de 3 lucruri: Alcool, iod și aspirină: rețeta pe care niciun farmacist nu vrea să o știți.

Ai nevoie doar de 3 lucruri: Alcool, iod și aspirină: rețeta pe care niciun farmacist nu vrea să o știți.

Mica, frumoasa si ieftina. Avem pretul! Proiect casa parter de 70 mp:

Mica, frumoasa si ieftina. Avem pretul! Proiect casa parter de 70 mp:

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici