marți, 28 iunie 2022
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Fel principal » Cea mai bună rețetă de paste. Gustul autentic italian de paste Carbonara

Cea mai bună rețetă de paste. Gustul autentic italian de paste Carbonara

in Fel principal, Rețete internaționale, Specialități

Dintotdeauna mi-au placut pastele si daca ar fi sa aleg din 1000 de feluri de buntatauri, pastele sunt pe primul loc in topul preferintelor. Astazi ti-am pregatit 2 retete de paste delicioase care iti vor incanta simturile. Iata cum se prepara!

Vrei sa te bucuri de gustul autentic italian de paste Carbonara? Atunci e musai sa le prepari dupa reteta originala!

Vezi și...

Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie

14 august 2019

Papricaș de pui tradițional

14 august 2019

4 ingrediente principale sunt tot ce ai nevoie pentru pastele Carbonara, iar smantana nu este unul dintre ingrediente. Si totusi, pastele ies super-cremoase!

INGREDIENTE:400 g spaghete, 200 g guanciale (alternativ pancetta/bacon),
4 galbenusuri+75 g branza pecorino, sare,piper

MOD DE PREPARARE:
Pune apa la fiert intr-o cratita incapatoare, cu o lingurita de sare. Cand apa incepe sa fiarba, pune si pastele la fiert pentru 4-5 minute.
In rastimp insa, pana sa fiarba apa, taie guanciale cubulete (daca ai acces la acest tip de preparat, daca nu pancetta sau bacon).
Bate galbenusurile cu 40-50 g de branza pecorino (din nou, ideal. Daca nu gasesti, poti folosi si parmezan). Frige baconul in tigaie fara ulei, pana cand devine crocant si grasimea se topeste.
Cand pastele au fiert 4-5 minute, scoate-le cu un cleste si pune-le direct peste bacon. Agita pastele putin pentru un minut, apoi adauga ~o cana de apa de la paste.
Lasa pastele carbonara sa se raceasca un minut, apoi adauga amestecul de galbenusuri si branza, amestecand energic pentru a evita coagularea galbenusurilor.
Pune pastele la foc pentru inca 30-60 secunde, apoi serveste fiecare portie de paste carbonara cu putina branza pecorino rasa deasupra si putin piper proaspat macinat.

Vezi si reteta pentru pastele bolognese:

1 kg spaghetti, 250 g carne tocata de porc, 250 g carne tocata vitel, 500 g suc de rosii, 200 g parmezan, un morcov, o telina, o ceapa, o legatura patrunjel, 3-4 catei de usturoi, 2 linguri ulei de masline, 2 linguri unt, un pahar de vin alb, sare, piper, busuioc, dupa gust

Mod de preparare:

Iata cum se prepara cele mai bune paste bolognese :Pune untul intr-o tigaie sa se incinga si adauga legumele tocate marunt sa se caleasca pana devin aurii.
Adauga carnea tocata de porc si vitel si las-o sa se inabuse cu legumele, la foc mediu apoi presara deasupra 3-4 catei de usturoi pisati.
Pune sosul de rosii si lasa sa fiarba la foc mediu timp de aproximativ 20 minute.
Adauga vinul alb, putin piper, sarea si busuiocul si amesteca toata compozitia lasand-o la fiert nu mai putin de 2 ore.
Spre final cand sosul este aproape gata, pune pe foc o oala cu apa in care ai pus un varf de sare si 2 linguri ulei de masline.
Cand vezi ca apa da in clocot, pune spaghetele si lasale sa fiarba in jur de 8 minute.
Dupa ce s-au fiert pastele scurge-le intr-o sita, pune-le pe farfurie si adauga deasupra cateva linguri de sos.
Mai presara parmezan si patrunjel tocat marunt si serveste cu pofta! Sau cu un pahar de vin.

 

 

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Napi la cuptor, un deliciu pe care trebuie să îl încerci neapărat

Urmatorul Articol

Plăcintă de post cu ciuperci și cartofi

Articole Similare

Fel principal

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval

13 august 2019
Fel principal

Salată de ton cu cartofi copți și porumb

13 august 2019
Fel principal

Chifteluțe de pește cu usturoi verde

6 august 2019
Fel principal

Clătite cu cașcaval și verdeață, ideale pentru un prânz sățios

2 august 2019
Fel principal

Cordon bleo din piept de pui. Rețeta originală pas cu pas

21 ianuarie 2019
Fel principal

Cum se prepară cel mai bun macrou cu marinadă la cuptor. O rețetă perfectă pentru noaptea de Anul Nou

27 decembrie 2018
Urmatorul Articol

Plăcintă de post cu ciuperci și cartofi

Vremea

Articole Populare

  • Ce salariu are David Popovici! Câți bani primește lunar de la CS Dinamo

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Medicii nu au mai putut să facă nimic pentru a-l salva! Foștii colegi au umplut Facebook-ul de mesaje de condoleanțe

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Ultima fotografie cu Flavius, elevul de clasa a VIII-a care a murit la banchetul de sfârșit de an, în Suceava. S-a intamplat nenorocirea chiar sub ochii tatalui. Colegii sunt devastați de durere: ”Păcat, înger drag”

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Dieta cardiologilor sau cum să slăbești și tu 2 kilograme pe zi. Este una dintre cele mai eficiente diete

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Din pacate, Traian Basescu nu mai…. Vestea venita in urma cu putin timp! Ce drama

    0
    Share 0 Tweet 0

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2022 ROL.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • fastupload.ro
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2022 ROL.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici