Pestele pane este unul dintre cele mai simple și mai gustoase moduri în care poți prepara peștele. Fie că este vorba de crap, caras, merluciu sau macrou, peștele pane este la fel de delicios.
De ce ai nevoie pentru pește pane:
3 fileuri de cod (mai mari), 2 ouă de tara, făină, pesmet, sare
piper, ulei, pentru prăjit, 1 lămâie
Cum se prepară pește pane
Speli peștele, îl porționezi, îl usuci, îl dai cu sare și piper, după gust, și îl dai la frigider, cel puțin 1 oră.
Bați ouăle cu sare și piper, ai grijă cât presari, pentru că ai asezonat și feliile de pește. Se pune pe farfurii separate făină și pesmet. Treci fileurile prin făină, prin ouă, apoi prin pesmet și le prăjești până devin aurii în ulei încins. Îl servești cu felii de lămâie, orez sau piure. Dupa preferinta se poate consuma c salata sau mujdei. Nu va pot spune ce bun poate fi!
Ia vedeti si reteta pentru macroul in marinada, mananci pana nu mai poti:
Peștele la grătar este o modalitate simplă de a avea un fel de mâncare gustoasă si sanatoasa.
Macroul este delicios, sanatos si usor de pregatit. Ca sa nu mai mentionam ca este foarte abordabil la pret.Macroul la gratar sau cuptorProcesul de pregatire la gratar sau cuptor permite păstrarea gustului caracteristic și bogat al acestui pește gras. Astazi te invatam cum sa prepari macroul in marnada, un gust cu adevarat deosebit.
De ce ai nevoie: 4 bucati de macrou, suc de lamaie
Ingrediente entru marinada:2 lingurite de mustar, 3 catei de usturoi zdrobiti, 1 lingurita de zahar brun, 2 lingurite de otet, doua prafuri de piper, sare, 1 lingurita de ardei cayenne (optional), coriandru zdrobit
Mod de preparare:
Macroul se curatata si se freaca cu sare, piper si lamaie, pe interior si exterior
Se prepara marinada unde se amesteca bine toate ingredientele pana se obtine o pasta.
Se lasa la frigider pentru a se intari 1 ora. Umpleti apoi macroul cu aceasta marinada. La sfarsit ungeti pe toata suprafata pielii pentru a-si lasa un gust extrem de bun si pentru a se combina aromele.
Asezati pestele pe gratarul incins. Pentru 7=10 minute pe fiecare parte sau la cuptor la 230 de grade C pentru 10 minute pe fiecare parte.
Veti obtin un peste delicios pe care il puteti servi cu garnitura preferata sau salata.
Pofta buna!
Sunt o împătimită a cărnii de pește, dar am o mică problemă: nu suport sa curat oasele, nu ma pricep si nu suport sa imbin placerea de a manca pestele cu chinul de a curata oasele. De mici, mama ne pregatea macrou, pentru ca avea putine oase, era mai rentabil la pret si gustos. Astazi ti-am pregatit o reteta delicioasa cu macrou in sos de rosii, sigur te vei linge pe degete de placere!
Ingrediente:4 bucati peste macrou, 4 linguri ulei, 1 bucata lamaie, 4 bucati rosii (pulpa pasata), piper si sare dupa gust, 150 ml apa, 1 lingurita amidon, 2-3 fire patrunjel, 1 bucata ceapa rosie.
Mod de preparare macrou cu lamaie:
Pestele se spala, se curata de intestine si se portioneaza in bucati potrivite. Lamaia se taie felii subtiri si se introduce in fiecare bucata de peste.Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei timp de 2-3 minute.
Adaugam pulpa de rosii si se continua fierberea maxim 10 minute.
Sosul obtinut se amesteca cu amidonul dizolvat in apa.Adaugam sare, piper dupa gust apoi il turnam intr-o tava.
Asezam bucatile de peste in sos si introducem tava in cuptorul preincalzit ( la 160C ) pentru 25-30 min. Se presara cu patrunjel maruntit si se serveste.
Pofta Buna!