Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cele mai pufoase și aromate clătite americane sunt acestea. Nu reziști în fața lor și se fac foarte ușor!

Cele mai pufoase și aromate clătite americane sunt acestea. Nu reziști în fața lor și se fac foarte ușor!

Pacakes, clătite americane sau cum vreti sa le spuneti sunt o adevarata capodopera a bucatariei americane, le multumim ca le-au inventat si ne-au dat si noua reteta! Acest desert simplu de preparat, dar atat de bun iti va rasfata toate simturile si nu vei mai dori sa mananci din alta parte niciun fel de clatite. Cu aceste cateva ingrediente obisnuite, pe care le avem cu totii in casa, poti crea adevarate bunatati culinare!

Aceasta reteta am descoperit-o pe internet si m-a fermecat de la prima vedere.  Ingrediente: 400 grame de faina, 500 mililitri lapte, 3 oua, 2 lingurite rase de praf de copt, 1/2 lingurita rasa de bicarbonat, un varf de sare, 4 linguri de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat, putina esenta de vanilie, 6 linguri de ulei.

Mod de preparare: Se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul.  Se amesteca ouale foarte bine, apoi se adauga faina in ploaie peste oua. Se combina cu laptele si uleiul pana se omogenizeaza. Se adauga zaharul si se amesteca inca putin pana la topire.

  • Schimbare importantă pentru șoferi: Cei cu două mașini vor plăti o nouă taxă obligatorie
  • Cu ce să speli hainele îngălbenite la subraț. Trucul care nu dezamăgește niciodată
  • S-a Modificat: Elevii Încep Școala mai Devreme în Septembrie
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Se fac in tigaie cu fund gros, la foc mediu. Tigaia se unge cu putin unt sau ulei si se lasa sa se incinga.

Se servesc cu dulceata, miere, banane sau cu toppingul preferat.

Pofta buna si sa savurati cu placere!

Sursa poze:Eugenia Șereper‎

Vezi si reteta pentru gogosi super pufoase:

Gogoși pufoase, gata în 15 minute. Nu necesită dospire și le poți combina cu dulceață, nutella sau creme!

Pentru ca gogosile fac parte din categoria de dulciuri de rasfat din copilarie, astazi iti vom prezenta o reteta actuala vremurilor noastre, incat nu mai este nevoie sa le lasi la dospit. Se prepara rapid, sunt extrem de gustoase si satioase. Iata cum se prepara!

  • Se schimbă regulile: nu vom mai primi garanția de 50 de bani pentru ambalaje. Ce se întâmplă cu sistemul SGR în România
  • Armistițiu istoric: Pun capăt conflictului sângeros
  • Primele imagini cu Mihaela Rădulescu la funeraliile lui Felix Baumgartner
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Ingrediente:1 praf sare, zeama de la o lamaie, 1 bucata fiola esenta rom, 6 pliculete zahar vanilat, 50 g zahar, 3 bucati oua, 600 g iaurt, 1 plic praf de copt, 500 g faina, ulei, 1 plic zahar pudra

Mod de preparare:

Amestecati bine intr-un castron ouale cu iaurt, esenta de rom, zeama de la o lamaie, zaharul si sarea.

Amestecati separat praful de copt cu faina. Inglobati faina in aluatul umed si amestecati bine, pana la omogenizare.

Intr-o cratita sau tigaie mai inalta incingeti uleiul cat pentru o friteuza. Luati cate o lingura din amestecul pentru gogosi si turnati incet, dintr-o singura miscare in uleiul incins.

Daca nu se intoc singure, intoarceti gogosile pe cealalta parte cand devin aurii.

Scoateti gogosile pe un servet de hartie, sau un gratar, sa se scurga uleiul in exces.

Pudrati cu zahar pudra si eventual scortisoara si serviti calde sau lasati sa se raceasca.

iteste si reteta de gogosi pufoase

Ingrediente:

500 de grame de faina, 120 de grame de unt sau margarina, 40 de grame de drojdie proaspata, 1 lingura de zahar, 1 lingurita de rom, 1 varf de lingurita de sare, coaja rasa de lamaie, 5 galbenusuri, 350 ml de lapte, zahar pudra – zahar vanilat
Mod de preparare:

Drojdia se dizolva in lapte incalzit usor si in care se pune si zaharul. Galbenusurile se amesteca bine cu sarea, dupa care se adauga romul si laptele ramas.
Peste faina sa pune untul inmuiat, coaja de lamaie, laptele amestecat cu galbenusurile si drojdia inmuiata cu lapte si zahar. Se framanta bine si se lasa cel putin o ora la crescut.

Dupa ce aluatul a crescut suficient, se face din el o foaie groasa de un deget, din care, cu ajutorul unei cani sau al unui pahar, se decupeaza gogosile.

Daca doriti gogosi umplute, folositi doua gogosi simple pe care, inainte de a le coace, le suprapuneti, dupa care le lipiti bine pe margine, nu inainte de a pune intre ele o lingurita plina din umplutura aleasa.

Sursa:suntgospodina.com

Vezi si reteta pentru gogosi de post:

Gogosile de post cu miere reprezinta un desert delicios si usor de facut.

Ingrediente: 300 ml apa calduta,doua cani de apa la temperatura camerei, 250-300 grame de faina, doua lingurite de coaja de lamaie, miere, scortisoara, ulei, un varf de lingurita de sare, 5 linguri de zahar un plic de drojdie uscata, un plic de zahar vanilat.

Mod de preparare:
Amesteca drojdia uscata cu o lingurita de zahar si doua lingurite de apa calduta. Freaca pana se topeste zaharul. Lasa sa creasca un pic, cam 10-15 minute.

Pune 250 g de faina, sarea si zaharul vanilinat intr-un castron si amesteca. Fa o gropita in mijlocul fainii si pune drojdia crescuta, plus restul canii de apa calduta. Amesteca. Daca este prea lichida, potriveste cu faina pana are o consistenta moale, elastica. Lasa la crescut, la cald, pana isi dubleaza volumul.

Intre timp prepara siropul: o cana de apa de la temp camerei si restul de la cele 5 linguri de zahar si cele doua lingurite de coaja de lamaie. Lasa sa fiarba circa 10 minute.

Dupa ce coca a crescut, pune uleiul la incins. trebuie destul ulei si o craticioara, pentru ca gogosile se prajesc in baie de ulei.

Ia cu lingurita aluatul si in momentul in care se ridica la suprafata si se rumenesc sunt gata. Pune-le pe o farfurie si lasa-le cateva minute sa se scurge uleiul. Apoi scufunda-le in siropul preparat.

Stropeste gogosile cu miere de albine si apoi cu scortisoara.

Sursa:curademiere.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Un mic dejun delicios de care nu te mai saturi! Cum prepari conopida în 10 minute. Aceasta rețetă este extrem de iubită în Bucovina și Maramureș

Un mic dejun delicios de care nu te mai saturi! Cum prepari conopida în 10 minute. Aceasta rețetă este extrem de iubită în Bucovina și Maramureș

Prăjitura cu suc de portocale, cea mai delicioasă prăjitură pe care o poți face acasă!

Prăjitura cu suc de portocale, cea mai delicioasă prăjitură pe care o poți face acasă!

Se schimbă regulile: nu vom mai primi garanția de 50 de bani pentru ambalaje. Ce se întâmplă cu sistemul SGR în România
Actualitate

Se schimbă regulile: nu vom mai primi garanția de 50 de bani pentru ambalaje. Ce se întâmplă cu sistemul SGR în România

Citeste mai multDetails
Actualitate

Dragoș Anastasiu dezminte informațiile privind reducerea ajutorului de deces: „Nu s-a discutat despre tăierea acestuia”

Citeste mai multDetails
Cum poți să afli online ce vechime ai în câmpul muncii și cât ai contribuit la fondul de pensii
Actualitate

Cum poți să afli online ce vechime ai în câmpul muncii și cât ai contribuit la fondul de pensii

Citeste mai multDetails
Explozie devastatoare pe Canalul Bâstroe: trei muncitori uciși și șapte răniți
Actualitate

Explozie devastatoare pe Canalul Bâstroe: trei muncitori uciși și șapte răniți

Citeste mai multDetails
Armistițiu istoric: Pun capăt conflictului sângeros
Actualitate

Armistițiu istoric: Pun capăt conflictului sângeros

Citeste mai multDetails
Tragedie pe Dunăre: doi tineri părinți s-au înecat, fiica lor de 9 luni a fost salvată în ultimul moment
Actualitate

Tragedie pe Dunăre: doi tineri părinți s-au înecat, fiica lor de 9 luni a fost salvată în ultimul moment

Citeste mai multDetails
Lovitură pentru justiția din România: Ce a decis Curtea de Apel din Paris
Actualitate

Lovitură pentru justiția din România: Ce a decis Curtea de Apel din Paris

Citeste mai multDetails
Semnele timpurii ale cancerului de colon pe care le-a ignorat o supraviețuitoare:
Actualitate

Semnele timpurii ale cancerului de colon pe care le-a ignorat o supraviețuitoare:

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Femina.ro
Consimțământul pentru folosirea datelor dvs. cu caracter personal pentru:

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a accesa informații despre dispozitivul tău. Consimțământul față de aceste tehnologii ne va permite nouă și partenerilor noștri să procesăm date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site și să afișăm reclame (ne)personalizate. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Fă clic mai jos pentru a consimți la cele de mai sus sau pentru a face alegeri mai detaliate. Opțiunile tale vor fi aplicate doar pe acest site. Poți modifica oricând setările, inclusiv prin retragerea consimțământului, utilizând comutatoarele din Politica privind Cookie-urile sau făcând clic pe butonul de gestionare a consimțământului din partea de jos a ecranului.

Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Statistici

Marketing

Caracteristici
Mereu activ

Mereu activ
Gestionează opțiunile Gestionează serviciile Gestionează {vendor_count} furnizori Citește mai multe despre aceste scopuri
Manager Optiuni
{title} {title} {title}
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact