Mod de preparare:
Se încălzește cuptorul la 175 grade C. Ungeti o tava de chec cu ulei
Preparare compozitie : Se amestecă 1 zahăr pahar brun, 2/3 făina si scorțișoară într-un castron mediu. Adaugati untul sau margarina;
Pentru prăjitură: Bateți 1/2 cană de unt sau margarină în castron mare până când compozitia este cremoasă; adăugați 1 cană de zahăr alb, și bateti până cand devine pufos. Se adauga oul si vanilia. Se amestecă împreună 2 cesti de făină, praf de copt și sare; adăugați alternativ cu laptele, bătând bine după fiecare adăugare.
Răspândiți jumătate de aluat în tava preparată. Acoperiți cu fructe de padure/afine și adăugați aluatul rămas.
Coaceți la 175 grade C timp de 55 până la 60 de minute, până cand devine crusta maro auriu. Scoateți tava din cuptor pentru a se răci. Puneti pe o farfurie dupa ce tortul s-a racit sia sezonati dupa preferinta cu zahar.
Sigur vei fi incantata de aceasta reteta delicioasa!
Vezi si reteta pentru Bizochela cu lamaie, o prajitura de post racoritoare:
Se prepara in 5 minute la cuptor, ca prin magie, iar atat gustul cat si aspectul te vor cuceri.
Ingrediente: 1 1/2 ceasca de faina, 1 ceasca de zahar, 5 linguri de ulei, 1 lingurita de bicarbonat, un praf de sare, 1 lingurita de otet de mere cu miere, 1 lingurita de esenta de vanilie, 1 ceasca de apa, o lamaie.
Mod de preparare: Preincalzeste cuptorul la 170 de grade si pana se incalzeste, da prin razatoare mica lamaia. Opreste intr-un bol sucul obtinut. Adauga faina in alt bol, iar dupa adauga lamaia, sucul de lamaie, uleiul, vamilia, sarea si apa si amesteca-le pana se omogenizeaza. Intinde amestecttul obtinut intr-o tava, si baga la cuptor pana la 40 minute. Orneaza pe deasupra cu zahar pudra si chiar cu cocos, daca iti palce
Prajitura cu lamaie este gata, se poate servi alaturi de cei dragi si se poate trece si la a doua tava!