Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Chiftele de post cu ciuperci și legume, un mic dejun sățios și sănătos

Chiftele de post cu ciuperci și legume, un mic dejun sățios și sănătos

Aceasta reteta de chiftele cu legume este foarte buna, sanatoasa si gustoasa, un aliat de nadejde in perioada postului sau atunci cand vrei sa consumi mai putina carne. Se prepara simplu si nu ai nevoie de ingrediente speciale, este o reteta economica, dar delicioasa.

Ingrediente:1 kg ciuperci curatate, spalate, fierte si scurse bine (eu am folosit hribi dar puteti face din orice fel de ciuperci, chiar si cumparate, din conserva sau borcan); desi cred ca poti pune si ciuperci champignon crude, nu neaparat fierte, 2 cartofi, un morcov mai marisor, 4 catei usturoi, cate jumatate de legatura patrunjel verde si marar
sare,piper, ulei, 4 linguri pesmet +/- 2 linguri

Mod de preparare:

  • Schimbare de ultimă oră: vârsta de pensionare suferă o nouă modificare!
  • Norovirusul, infecția care provoacă valuri de îmbolnăviri în Europa. Ce este și cât de periculoasă poate deveni
  • Ea este tânăra de 19 ani, dizolvată de iubit într-o cadă plină cu acid. Era însărcinată și trăia un coșmar de mult timp. Ultimele mesaje ale fetei sunt halucinante
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Pune la fiert cartofii si morcovul in apa rece (cu tot cu coaja). Cand sunt fierti scurge-i si trece-i rapid sub un jet de apa rece apoi curata-i de coaja.
Paseaza-i bine cu accesoriul de facut piure.
Amesteca intr-un bol ciupercile trecute prin masina de carne, legumele pasate, verdeata tocata bine, cateii de usturoi pisati, sare si piper. Omogenizeaza si adauga cele 4 linguri de pesmet.
Amesteca bine. Trebuie sa obtii un amestec bun de modelat. Dai la rece pentru 20 de minute.
Pui uleiul la incins intr-o tigaie. Iei cu mana din compozitie si modelezi bilute pe care apoi le aplatizezi si le plonjezi in uleiul inins.
Sfat: pune doar o chifteluta si las-o sa vezi cum se comporta la prajit. Daca se desface din ea compozitie adauga si restul de pesmet.
Cand chiftelutele sunt rumene pe-o parte invarte-le pe cealalta cu ajutorul unei linguri.
Scoate chiftelutele pe servetele absorbante si lasa-le sa se raceasca.

Sursa:retetepapabun.ro

  • Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
  • De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
  • O singură băutură alcoolică poate dubla riscul unui accident vascular cerebral în doar o oră
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

 

Vezi si reteta pentru chiftelute din vinete:

E sezonul vinetelor și multă lume nu mai știe cum să le prepare. Fac salate, șnițele, zacuscă și varie, dar rețetele nu sunt multe. Am copt mai multe vinete și nu m-ai reușeam să mănânc salată (eu ador salata). Am încercat să fac chiftele (printre altele) și am rămas impresionată de textura și gustul delicat. Recomand tuturor.

Reţetă de post şi pentru vegetarieni, vegani. Celiacii pot folosi făină de soia în locul făinii de grâu. Optim aperitiv pentru orice petrecere cu servire la bufet,pentru mese in familie sau pentru perioada postului.

Grad de dificultate: mediu
Timp de preparare: 15 preparat + 15 prăjit= 30 min
Porţii: 24 chifteluţe = Cam pentru 3 persoane

Ingrediente:
1 vânată coaptă-n foc/grătar/aragaz, 1 ceapă de mărime medie, 1 linguriţă boia de ardei iute (opțional, dar indicat), 1 linguriţă usturoi praf/deshidratat, 1 linguriță piper negru , 2 linguri de fulgi de ovăz sau pesmet (pentru a absoarbe umiditatea), 3-4 linguri făină de grâu. Depinde, dacă nu se pot modela se pune făină cât este necesară. Celiacii pot elimina fulgii de ovăz și făina, o pot înlocui cu făină de soia/năut.
1 + 1/2 cană ulei de floarea soarelui pentru prăjit (se pot face și la cuptor), 1 linguriţă sare (după gust)

Mod de preparare:
Coace vânăta (cu tot cu coajă la cuptor) Cred că știi cum se face și lasă-o să se răceasă
Curăţă şi ceapa şi taie-o mărunt. Când  s-a răcit, curăț-o de coajă și taie-o cu un cuțit, sau cu ce folosești tu. Pune într-un lighean sau castron mare, adaugă ceapa tăiată mărunt.
Adaugă celelalte ingrediente (făina, mirodeniile, ceapa, sarea) amestecă foarte bine şi vezi dacă se leagă şi se pot modela.
Dacă nu, mai adaugă făină de grâu/soia până se leagă. Modelează ce forme vrei: rotunde, de mici, plate. Cum îţi vine la îndemână
Le prăjești în ulei pe toate părţile, vreme de 4 – 5 minute, sau le poți băga la cuptor, necesitând  mai mult timp.

 

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Apa de NUCI – AJUTOR pentru glanda tiroidă, diabet, boli cardiovasculare și oboseală

Apa de NUCI – AJUTOR pentru glanda tiroidă, diabet, boli cardiovasculare și oboseală

Connect-R a rămas fără cuvinte, cum a fost discriminată fetița lui la școală. Micuța i-a povestit ce i-au făcut colegii

Connect-R a rămas fără cuvinte, cum a fost discriminată fetița lui la școală. Micuța i-a povestit ce i-au făcut colegii

Din păcate toţi au început să plângă
Generale

Din păcate toţi au început să plângă

Citeste mai multDetails
Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
Actualitate

Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026

Citeste mai multDetails
Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania
Actualitate

Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania

Citeste mai multDetails
De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
Actualitate

De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:

Citeste mai multDetails
Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România
Actualitate

Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România

Citeste mai multDetails
Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025
Actualitate

Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025

Citeste mai multDetails
Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului
Actualitate

Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului

Citeste mai multDetails
Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi
Actualitate

Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact