sâmbătă, 25 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Mâncare cu legume » Chifteluțe cu orez și legume, o rețetă foarte gustoasă, rapidă și economică

Chifteluțe cu orez și legume, o rețetă foarte gustoasă, rapidă și economică

in Mâncare cu legume
Chifteluțe cu orez și legume, o rețetă foarte gustoasă, rapidă și economică

Orezul se pune la fiert pană se inmoaie bine, apoi se strecoară de apă. Legumele se călesc cateva minute cu două linguri unt topit, apoi se adaugă orezul fiert. Se condimentează cu sare si piper după gust, apoi se adaugă pătrunjelul tocat mărunt si oul bătut. Se amestecă bine toate ingredientele si se formează chiftele si se pun la prăjit în ulei încins până se rumenesc pe toate părţile . Se scot chifteluţele pe un şervet de hârtie să se absoarbă surplusul de ulei şi se pot servi drept garnitură sau fel principal .

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!

Vezi și...

Mâncare de praz cu măsline, o rețetă ușoară pe care să o mănânci cu toată încrederea în perioada postului

Mâncare de praz cu măsline, o rețetă ușoară pe care să o mănânci cu toată încrederea în perioada postului

Ardei umpluți de post. Este rețeta pe care o pregătesc mereu cu drag

Ardei umpluți de post. Este rețeta pe care o pregătesc mereu cu drag

Sursa:gustoase.net

Vezi si reteta pentru chiftelute invelite in bacon:

Chifteluțe învelite în bacon, un aperitiv vedetă care face furori. Pur și simplu nu îi poți rezista!

Aceste chiftelute sunt cu adevarat wow atat la aspect cat si la gust!Combinatia dintre gustul de chiftelute clasice cu bacon este inimaginabil de bun. Se pot servi cu salate de toate felurile sau garnitura, fiecare alege 🙂

De ce ingrediente avem nevoie: 500 grame carne tocata (porc+vita), parmezan ras (se poate si cascaval sau branza), miezul de la 2 felii de paine,  2 oua, 4 catei de usturoi, 1 ceapa medie, sare, piper, boia, 400 de grame de bacon feliat.

Mod de preparare: Cu exceptia baconului, ingredientele se amesteca impreuna. Formeaza chiftelutele si inveliti-le in bacon.Asezati-le intr-o tava de copt cu hartie de copt la 180 de grade pentru 40-50 minute.

Asteptati cu nerabdare, pentru ca sigur veti termina impreuna cu familia tava!

Vezi si reteta pentru chiftelute falafel:

Chifteluțe falafel de post, un preparat excepțional pentru această perioadă

Ingrediente pentru 4 porţii de falafel de post
1 conserva de năut, 1 ceapă, 2 catei de usturoi,o legatura pătrunjel tocat, 1 lingurita chimen macinat, o felie de pâine, 1 lingura făină albă, sare si piper

Mod de preparare:

Teoretic falafelul e doar cu naut, dar eu aveam o conserva de amestec de fasole si naut de la Mega si am folosit-o pe asta.Am sfaramat fasolea, am amestecat-o cu o ceapa mica tocata marunt, 2 catei de usturoi rasi, o legatura de patrunjel tocat, o lingurita de chimen macinat (sau il puteti zrobi intr-un mojar), o felie de paine inmuiata in apa si o lingura de faina (+ sare, piper, niste ardei iute tocat for an extra kick). Am format chiftelute rotunde, le-am dat prin pesmet, ca sa fie mai crocante, si le-am prajit.

Sursa:nutrichef.ro

Vezi si reteta pentru chiftele cu cartofi:

Delicioasele Chiftele din cartofi sunt savuroase, satioase si foarte usor de preparat. Se pot servi ca si aperitive alaturi de diverse dip-uri, dar si ca fel principal de mancare alaturi de o friptura preparata la gratar si o salata verde simpla.

Ingrediente Chiftele din cartofi:500 grame cartofi, 1 ou batut, 2 linguri amidon de porumb sau faina,2 fire ceapa verde tocate marunt sau o ceapă uscata, 1 legatura patrunel proaspat tocat, 1 legatura marar proaspat tocat, 3 catei de usturoi, 1/2 lingurita nucsoara macinata,Sare,Piper,Ulei pentru prajit

Mod de Preparare Chiftele din cartofi:

Fierbeti cartofii in coaja, apoi lasati-i sa se raceasca complet, cutatati-i de coaja si dati-i pe razatoarea cu ochiuri mici.Puneti cartofii rasi intr-un castron mare.Adaugati peste acestia oul batut, ceapa verde tocata marunt, patrunjelul, mararul, amidonul de porumb, sarea, usturoiul pisat, nucsoara macinata si piperul.
Mixati bine ingredientele pana obtineti o compozitie omogena.Din aluatul obtinut formati 6 chiftele de cartofi (daca aluatul este prea moale mai adaugati o lingura amidon sau faina).Incingeti uleiul intr-o tigaie antiaderenta.Prajiti chiftele din cartofi la foc mic cateva minute pe fiecare parte.
Scoateti chiftelele pe un platou pe care ati pus un prosop de hartie pentru a absorbi din grasime.Serviti chiftelele de cartofi calde.

Sursa:www.agendautila.ro

 

Vezi si reteta pentru chifteluțe de fasole de post:

Fasolea este un aliment de bază în perioada posturilor deoarece conține multe proteine, fibre, vitamine din complexul B și minerale (fier, potasiu).

Este un aliment hrănitor, consistent, deși este sărac în grăsimi și colesterol. Din acest motiv, leguminoasele sunt considerate un înlocuitor mult mai sănătos al cărnii (mai ales al cărnii roșii).

Această rețetă se poate pregăti și în afara posturilor, în cadrul unei diete vegetariene sau a unui regim fără carne, stabilit de medic.

Consumul de fasole ajută la pierderea în greutate, la scăderea colesterolului și a glicemiei și la reducerea riscului de cancer (datorită conținutului de fitosterolii și isoflavoni).

Această rețetă aparține prezbiterei Garoafa Coman, și se găsește într-o carte cu mâncăruri și dulciuri de post, prima de acest gen apărută în România, cu binecuvântarea Părintelui Sofian Boghiu de la Mănăstirea Antim.

Ingrediente:500 g de fasole, 1 morcov, 1 păstârnac, 2 cepe, 1 ceașcă de ulei
2 frunze de dafin, 1 legătură de pătrunjel și 1 de mărar, 50 g de făină integrală, 2-3 felii de pâine integrală, sare după gust, cimbru sau alte mirodenii.

Mod de Preparare:

Lăsați fasolea la înmuiat, apoi fierbeți-o (de 1-3 ori, schimbând apa). Între timp, tocați mărunt legumele. Când ați schimbat ultima dată apa, puneți ceapa, morcovul și păstârnacul.

Adăugați dafinul și puțină sare. Lăsați fasolea să fiarbă. După ce boabele s-au înmuiat, scurgeți excesul de apă, fără să o aruncați.

Mixați fasolea, usturoiul și verdețurile cu ajutorul unui robot de bucătărie/blender (cu lama S), sau dați-le prin mașina de tocat carne.

Înmuiați feliile de pâine în zeama în care a fiert fasolea și dați-le și pe ele prin robot. Amestecați cu mâinile curate până obțineți o compoziție omogenă.

Modelați compoziția sub formă de chiftele, rotunde sau ovale, nu foarte groase. Înainte de a le prăji, dați-le prin făină.

Cu restul de zeamă scursă de la fasole se poate prepara un orez fiert, cu mărar, spanac sau alte verdețuri.

 

Sursă: lataifas.ro

 

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Cum să curățăm tigăile și oalele arse sau uitate pe aragaz! Un truc util și natural care ne protejează de chimicalele din detergenții de vase

Urmatorul Articol

Melci din foietaj de casă moldovenești cu cartofi, spanac și ciuperci! Un preparat de post delicios perfect pentru orice moment al zilei!

Articole Similare

Chifteluțe de cartofi cu usturoi și verdeață. Sunt delicioase, pot fi preparate pentru toate gusturile, coapte sau prăjite
Diete

Chifteluțe de cartofi cu usturoi și verdeață. Sunt delicioase, pot fi preparate pentru toate gusturile, coapte sau prăjite

Cum se prepară mâncarea de post de la mănăstirea Pasărea, mănăstirea unde se petrec miracole creștine
Mâncare cu legume

Cum se prepară mâncarea de post de la mănăstirea Pasărea, mănăstirea unde se petrec miracole creștine

Drob de vinete pentru post. O rețetă foarte gustoasă din care vei putea mânca pe săturate
Mâncare cu legume

Drob de vinete pentru post. O rețetă foarte gustoasă din care vei putea mânca pe săturate

Ardei la cuptor umpluți cu quinoa și legume în sos de roșii
Mâncare cu legume

Ardei la cuptor umpluți cu quinoa și legume în sos de roșii

Ciupercuțe umplute cu spanac și legume, un preparat foarte sănătos pentru post
Diete

Ciupercuțe umplute cu spanac și legume, un preparat foarte sănătos pentru post

Melci din foietaj de casă moldovenești cu cartofi, spanac și ciuperci! Un preparat de post delicios perfect pentru orice moment al zilei!
Mâncare cu legume

Melci din foietaj de casă moldovenești cu cartofi, spanac și ciuperci! Un preparat de post delicios perfect pentru orice moment al zilei!

Urmatorul Articol
Melci din foietaj de casă moldovenești cu cartofi, spanac și ciuperci! Un preparat de post delicios perfect pentru orice moment al zilei!

Melci din foietaj de casă moldovenești cu cartofi, spanac și ciuperci! Un preparat de post delicios perfect pentru orice moment al zilei!

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Noul business „predictibil” şi „sigur” practicat de români. Cristian a reuşit să îşi cumpere 3 garsoniere în 10 ani
Timp Liber

Noul business „predictibil” şi „sigur” practicat de români. Cristian a reuşit să îşi cumpere 3 garsoniere în 10 ani

Garsoniera, business profitabil în marile oraşe. Sunt vânate chiar din stadiul de proiect studiouri de nici 40 de metri pătraţi...

Citeste mai mult
Cateva mici trucuri pentru florile din casa si gradina

Cateva mici trucuri pentru florile din casa si gradina

Cum arată vila de jumătate de milion de euro în care Oana Roman a locuit cu Marius Elisei

Cum arată vila de jumătate de milion de euro în care Oana Roman a locuit cu Marius Elisei

Ai nevoie doar de 3 lucruri: Alcool, iod și aspirină: rețeta pe care niciun farmacist nu vrea să o știți.

Ai nevoie doar de 3 lucruri: Alcool, iod și aspirină: rețeta pe care niciun farmacist nu vrea să o știți.

Mica, frumoasa si ieftina. Avem pretul! Proiect casa parter de 70 mp:

Mica, frumoasa si ieftina. Avem pretul! Proiect casa parter de 70 mp:

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici