vineri, 2 iunie 2023
Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Antreuri » Chifteluțe din hrișcă cu legume, un preparat sănătos și consistent pentru orice moment al zilei.

Chifteluțe din hrișcă cu legume, un preparat sănătos și consistent pentru orice moment al zilei.

Chifteluțe din hrișcă cu legume, un preparat sănătos și consistent pentru orice moment al zilei.

Pentru  ca am preparat majoritatea retetelor cu carne, astazi iti oferim o reteta pentru chiftelute din hrisca cu legume, un preparat foarte versatil, sanatos si usor de preparat.

Ingrediente pentru 4 persoane:
200 g de hrisca, 1 ceapă mică, 1 lingura de unt, 600 ml apă, 50 g pesmet, 2 ouă, 100 g de brânză telemea, puțină sare, maghiran, busuioc, morcovi uscati,piper, 100 ml ulei pentru prajit, 100 g pesmet

Vezi și...

Piftie tradițională pentru masa de Crăciun

Piftie tradițională pentru masa de Crăciun

Consumă această salată dimineața și vei vedea rezultate frumoase pentru silueta și sănătatea ta

Consumă această salată dimineața și vei vedea rezultate frumoase pentru silueta și sănătatea ta

Mod de preparare:

Prăjește în unt ceapa tocata marunt, apoi adauga hrișcă spalata in prealabil.Se toarnă apă clocotită, se adaugă sare și se fierbe pana se dau in fiert si se evapora din apa.
Se adaugă condimentele, pesmetul si ouăle batute si se amesteca pana se omogenizeaza. Adauga putin piper, sare si branza zdrobita. De asemenea, puteți adăuga usturoi în funcție de gustul dvs. Tot acest amestec se scoate care se dau prin pesmet și se prajesc in ulei fierbinte.
Serviți cu cartofi și garnitură de legume. Bun gust!Pofta buna!

 

Ce nu stie multa lume despre hrisca:

Hrisca aduce beneficii reale pentru sanatate, este energizanta si hranitoare, o foarte buna alternativă pentru retetele cu orez sau cartofi. Hrisca este foarte mult folosita in tarile nordice, in Rusia, Ukraina, Polonia unde joaca un rol important in bucataria traditionala. In Romania gasim hrisca la orice magazin naturist, fiind mai cunoscuta in special printre persoanele preocupate de alimentatia diversificata si de un stil de viata sanatos. Hrisca poate fi consumata de persoanele care sufera de boala celiaca si poate fi un substitut bun pentru grâu, ovăz, secară şi orz intr-o dieta fara gluten. Puteti pregati variate retete cu hrisca in aceasi maniera in care gatiti orezul sau cartofii (hrisca cu lapte, pilaf cu hrisca si legume, ciroba de rosii cu hrisca, budinca, etc.).

Iata cum fierbem hrisca: la o cana de hrisca adaugati doua cani de apa si putina sare; lasam sa fiarba incet, cu capac, timp de 30-40 minute fara sa amestecam (caci se face terci) pana absoarbe apa.

Florile de hrisca sunt foarte parfumate si foarte atractive pentru albine care le folosesc pentru a produce o miere foarte aromata si inchisa la culoare. Va recomandam sa cautati in magazine mierea de hrisca.

Hrisca nu contine gluten asa ca este recomandata persoanelor care au intoleranta la gluten, sunt sensibile la grau sau care doresc sa evite glutenul. Se considera in mod gresit ca hrisca este o cereala pentru ca, de fapt, este samanta unui fruct din aceasi familie cu rubarba si macrisul. Hrisca consumata de cateva ori pe saptamana ajuta la scaderea colesterolului si stabilizeaza glicemia.Alegand sa mancam hrisca reducem riscul dezvoltarii de pietre/nisip la vezica biliara si riscul aparitiei bolilor cardiace sau al dezvoltarii cancerului de san.

Beneficii pentru sanatate:
Hrisca are un continut bogat de antioxidanti puternici, vitaminele B1, B2, B3 si B6, precum si fier, zinc si potasiu. Hrisca este foarte bogata si in fibre insolubile, mangan si magneziu. Magneziul relaxeaza vasele de sange, imbunatateste circulatia sangelui si livrareaza nutrienţi în timp ce scade tensiunea arteriala (ombinaţia perfectă pentru un sistem cardiovascular sanatos). Hrisca contine multi antioxidanti atat de benefici pentru organism precum vitamina E, tocotrienolul, seleniul, acidul felonic si acidul fitic. Efectele benefice aduse de hrisca se datoreaza in mare parte si abundentei de flavonoizi (quercitina si rutina). Flavonoidele (flavonoizii) sunt fitonutrienti care protejează împotriva bolilor prin extinderea acţiunii vitaminei C şi a celorlalti antioxidanti. Proteina din hrisca este o proteină de înaltă calitate care conţine opt aminoacizi esentiali, inclusiv lizina.

Hrisca este benefica pentru sistemul cardiovascular. Studiile arata ca daca alegem sa strecuram si hrisca printre alimentele noastre preferate reducem implicit riscul de a dezvolta valori crescute ale colesterolului şi ale presiunii arteriale. Cand cercetatorii au testat nivelul lipidelor din sange pentru 805 de chinezi Yi, aceştia au constatat că alimentatia ce contine si hrisca este direct relationata cu scaderea colesterolului LDL (nociv pentru sanatate si care poate conduce catre boli cardiovasculare) şi cu un raport mare de colesterol total HDL benefic.

Hrisca tine de foame si nu ingrasa.
Hrisca este recomandata si in curele de slabire sau dieta de mentinere a greutatii datorita faptul ca scade lipidele din sange si nivelul de glucoza. Un studiu efectuat in 2005 arata ca oamenii se simt mai satui atunci cand consuma mancaruri cu hrisca decat cu grau sau alte cereale. Va recomandam sa folositi faina de hrisca in combinatie cu faina de grau pentru a face paine de casa, briose, biscuiti sau clatite. Va veti satura apoi mai repede cu delicioasele preparate. Consumul de hrisca poate scadea nivelul colesterolului si poate impulsiona functionarea eficienta a celulelor sistemului imunitar. Mancarurile cu hrisca sunt recomandate si diabeticilor pentru ca aceasta poate scadea nivelul de glucoza. Hrisca si alte cereale integrale sunt o sursa bogata de magneziu, un mineral care actioneaza ca un co-factor pentru mai mult de 300 de enzime, inclusiv enzimele implicate în utilizarea glucozei si a secreţiei de insulină.

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Cum preparăm bomboanele toffifee la noi acasă! O rețetă delicioasă preparată pas cu pas

Urmatorul Articol

Tort Mocha cu banane, un tort delicios și original pentru petrecerile familiei tale!

Articole Similare

Gogoși cu bacon și cașcaval
Antreuri

Gogoși cu bacon și cașcaval

Lasagna de post cu legume. Un preparat delicios și sănătos pe care îl prepari imediat
Mâncare cu legume

Lasagna de post cu legume. Un preparat delicios și sănătos pe care îl prepari imediat

Mâncare de praz cu măsline, o rețetă ușoară pe care să o mănânci cu toată încrederea în perioada postului
Fel principal

Mâncare de praz cu măsline, o rețetă ușoară pe care să o mănânci cu toată încrederea în perioada postului

Ardei umpluți de post. Este rețeta pe care o pregătesc mereu cu drag
Mâncare cu legume

Ardei umpluți de post. Este rețeta pe care o pregătesc mereu cu drag

Chifteluțe de cartofi cu usturoi și verdeață. Sunt delicioase, pot fi preparate pentru toate gusturile, coapte sau prăjite
Diete

Chifteluțe de cartofi cu usturoi și verdeață. Sunt delicioase, pot fi preparate pentru toate gusturile, coapte sau prăjite

Cum se prepară mâncarea de post de la mănăstirea Pasărea, mănăstirea unde se petrec miracole creștine
Mâncare cu legume

Cum se prepară mâncarea de post de la mănăstirea Pasărea, mănăstirea unde se petrec miracole creștine

Urmatorul Articol
Tort Mocha cu banane, un tort delicios și original pentru petrecerile familiei tale!

Tort Mocha cu banane, un tort delicios și original pentru petrecerile familiei tale!

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Banii  intra direct pe card peste doua zile pentru milioane de romani
Generale

Banii  intra direct pe card peste doua zile pentru milioane de romani

Anunțul zilei în România! Se dau bani de la Guvern! Sumele vor intra direct pe cardurile beneficiarilor. Este vorba despre...

Citeste mai mult
„Trei fraţi au produsul vârstei 12. Câţi ani are fiecare dacă cel mai mare are ochii verzi?” Întrebarea din cartea de clasa a 2-a care a stârnit furia și isteria! Avem răspunsul la testul care a dat tuturor bătăi de cap, e foarte simplu:

„Trei fraţi au produsul vârstei 12. Câţi ani are fiecare dacă cel mai mare are ochii verzi?” Întrebarea din cartea de clasa a 2-a care a stârnit furia și isteria! Avem răspunsul la testul care a dat tuturor bătăi de cap, e foarte simplu:

3 mâncăruri tradiționale pe care să le deguști în Buzău

3 mâncăruri tradiționale pe care să le deguști în Buzău

Vestea cumplită a diminetii… Din păcate e adevărat 

Vestea cumplită a diminetii… Din păcate e adevărat 

Acest mic dejun este foarte sănătos și sățios! Află chiar acum această rețetă foarte simplă

Mic dejun sănătos cu fulgi de ovăz. Este de post și este foarte sățios!

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2023 Femina.ro | Contact

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version