Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Chifteluțe falafel de post, un preparat excepțional pentru această perioadă

Chifteluțe falafel de post, un preparat excepțional pentru această perioadă

Ingrediente pentru 4 porţii de falafel de post
1 conserva de năut, 1 ceapă, 2 catei de usturoi,o legatura pătrunjel tocat, 1 lingurita chimen macinat, o felie de pâine, 1 lingura făină albă, sare si piper

Mod de preparare:

Teoretic falafelul e doar cu naut, dar eu aveam o conserva de amestec de fasole si naut de la Mega si am folosit-o pe asta.Am sfaramat fasolea, am amestecat-o cu o ceapa mica tocata marunt, 2 catei de usturoi rasi, o legatura de patrunjel tocat, o lingurita de chimen macinat (sau il puteti zrobi intr-un mojar), o felie de paine inmuiata in apa si o lingura de faina (+ sare, piper, niste ardei iute tocat for an extra kick). Am format chiftelute rotunde, le-am dat prin pesmet, ca sa fie mai crocante, si le-am prajit.

  • Descoperire șocantă lângă trupul medicului găsit fără viață în camera de gardă – ce ținea în mână Ștefania Szabo
  • „A fost otrăvită!” Dezvăluiri cutremurătoare după moartea Ștefaniei Szabo! Ce a ieșit la iveală la doar câteva ore după ce doctorița a fost găsită fără viață în camera de gardă
  • Atenție, șoferi! Noua lege aduce amenzi uriașe de până la 2.900 de lei și suspendarea talonului dacă iarna nu aveți aceste două lucruri în mașină
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Sursa:nutrichef.ro

Vezi si reteta pentru chiftele cu cartofi:

Delicioasele Chiftele din cartofi sunt savuroase, satioase si foarte usor de preparat. Se pot servi ca si aperitive alaturi de diverse dip-uri, dar si ca fel principal de mancare alaturi de o friptura preparata la gratar si o salata verde simpla.

  • Noi detalii in cazul mortii Stefaniei Szabo
  • Doliu în lumea medicală: dr. Ștefania Szabo, directorul medical al Spitalului Județean Buzău, a fost găsită fără viață în camera de gardă
  • Lege uitată la Cotroceni. Nicușor Dan trimite la CCR un proiect blocat din 2020
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Ingrediente Chiftele din cartofi:500 grame cartofi, 1 ou batut, 2 linguri amidon de porumb sau faina,2 fire ceapa verde tocate marunt sau o ceapă uscata, 1 legatura patrunel proaspat tocat, 1 legatura marar proaspat tocat, 3 catei de usturoi, 1/2 lingurita nucsoara macinata,Sare,Piper,Ulei pentru prajit

Mod de Preparare Chiftele din cartofi:

Fierbeti cartofii in coaja, apoi lasati-i sa se raceasca complet, cutatati-i de coaja si dati-i pe razatoarea cu ochiuri mici.Puneti cartofii rasi intr-un castron mare.Adaugati peste acestia oul batut, ceapa verde tocata marunt, patrunjelul, mararul, amidonul de porumb, sarea, usturoiul pisat, nucsoara macinata si piperul.
Mixati bine ingredientele pana obtineti o compozitie omogena.Din aluatul obtinut formati 6 chiftele de cartofi (daca aluatul este prea moale mai adaugati o lingura amidon sau faina).Incingeti uleiul intr-o tigaie antiaderenta.Prajiti chiftele din cartofi la foc mic cateva minute pe fiecare parte.
Scoateti chiftelele pe un platou pe care ati pus un prosop de hartie pentru a absorbi din grasime.Serviti chiftelele de cartofi calde.

Sursa:www.agendautila.ro

 

Vezi si reteta pentru chifteluțe de fasole de post:

Fasolea este un aliment de bază în perioada posturilor deoarece conține multe proteine, fibre, vitamine din complexul B și minerale (fier, potasiu).

Este un aliment hrănitor, consistent, deși este sărac în grăsimi și colesterol. Din acest motiv, leguminoasele sunt considerate un înlocuitor mult mai sănătos al cărnii (mai ales al cărnii roșii).

Această rețetă se poate pregăti și în afara posturilor, în cadrul unei diete vegetariene sau a unui regim fără carne, stabilit de medic.

Consumul de fasole ajută la pierderea în greutate, la scăderea colesterolului și a glicemiei și la reducerea riscului de cancer (datorită conținutului de fitosterolii și isoflavoni).

Această rețetă aparține prezbiterei Garoafa Coman, și se găsește într-o carte cu mâncăruri și dulciuri de post, prima de acest gen apărută în România, cu binecuvântarea Părintelui Sofian Boghiu de la Mănăstirea Antim.

Ingrediente:500 g de fasole, 1 morcov, 1 păstârnac, 2 cepe, 1 ceașcă de ulei
2 frunze de dafin, 1 legătură de pătrunjel și 1 de mărar, 50 g de făină integrală, 2-3 felii de pâine integrală, sare după gust, cimbru sau alte mirodenii.

Mod de Preparare:

Lăsați fasolea la înmuiat, apoi fierbeți-o (de 1-3 ori, schimbând apa). Între timp, tocați mărunt legumele. Când ați schimbat ultima dată apa, puneți ceapa, morcovul și păstârnacul.

Adăugați dafinul și puțină sare. Lăsați fasolea să fiarbă. După ce boabele s-au înmuiat, scurgeți excesul de apă, fără să o aruncați.

Mixați fasolea, usturoiul și verdețurile cu ajutorul unui robot de bucătărie/blender (cu lama S), sau dați-le prin mașina de tocat carne.

Înmuiați feliile de pâine în zeama în care a fiert fasolea și dați-le și pe ele prin robot. Amestecați cu mâinile curate până obțineți o compoziție omogenă.

Modelați compoziția sub formă de chiftele, rotunde sau ovale, nu foarte groase. Înainte de a le prăji, dați-le prin făină.

Cu restul de zeamă scursă de la fasole se poate prepara un orez fiert, cu mărar, spanac sau alte verdețuri.

 

Sursă: lataifas.ro

 

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Ciorbă de potroace, rețeta originală

Ciorbă de potroace, rețeta originală

Supă de roșii cu găluște de post

CIORBĂ DE CARTOFI CU FIDEA ȘI VERDEAȚĂ

Noi detalii in cazul mortii Stefaniei Szabo
Actualitate

Noi detalii in cazul mortii Stefaniei Szabo

Citeste mai multDetails
Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
Actualitate

Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții

Citeste mai multDetails
Doliu în lumea medicală: dr. Ștefania Szabo, directorul medical al Spitalului Județean Buzău, a fost găsită fără viață în camera de gardă
Actualitate

Doliu în lumea medicală: dr. Ștefania Szabo, directorul medical al Spitalului Județean Buzău, a fost găsită fără viață în camera de gardă

Citeste mai multDetails
Viktor Orban, declarații controversate: „Ucraina nu trebuie să intre în Uniunea Europeană”
Actualitate

Viktor Orban, declarații controversate: „Ucraina nu trebuie să intre în Uniunea Europeană”

Citeste mai multDetails
Lege uitată la Cotroceni. Nicușor Dan trimite la CCR un proiect blocat din 2020
Actualitate

Lege uitată la Cotroceni. Nicușor Dan trimite la CCR un proiect blocat din 2020

Citeste mai multDetails
Impactul Păsărilor cu Fereastra: Interpretări și Superstiții în Tradiția Românească
Actualitate

Impactul Păsărilor cu Fereastra: Interpretări și Superstiții în Tradiția Românească

Citeste mai multDetails
Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug
Actualitate

Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact