miercuri, 29 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Supe/ciorbe/creme » Ciorbă ardelenească cu cartofi și afumătură

Ciorbă ardelenească cu cartofi și afumătură

Ciorbă ardelenească cu cartofi și afumătură

O ciorba atat de buna incat nu ai cum sa spui ,, nu, multumesc” atunci cand ti se ofera. Uite de ce ai nevoie:

1 kg cartofi, 1 kg carne afumata cu os ( se poate falasi scarita sau dupa preferinte), 1/2 telina, 1/2 radacina de patrunjel , o lingurita pasta de ardei iute, 2 cepe, 1 lingura faina, sare, 200 grame de smantana pentru gatit, marar verde, piper, tarhon (daca va place).

Vezi și...

Supă cremă broccoli

Supă cremă broccoli

Ciorbă de legume dreasă cu smântână ca în Ardeal

Ciorbă de legume dreasă cu smântână ca în Ardeal

Mod de preparare: Daca afumatura are multa grasime, incercati sa scoateti cat puteti din ea pentru ca oricum va ramane multa, iar daca este prea sarata, o puteti desara putin. Dupa aceea se pune la fiert in 4-6 litri de apa rece la foc potrivit, luandu-i spuma atunci cand incepe sa dea in fiert.

Dupa fierbere carnea se poate taia bucatele sau lasa bucati mai mari pentru a roade conform traditiei carnea de pe oase. In timp ce afumatura fierbe, curatati toate legumele si taiati-le cubulete.

De asemenea cartofii se curatat si se taie in cuburi egale si se pastreaza in apa rece pana cand va fi nevoie de ei (pentru a nu oxida).

Dupa ce afumatura fierbe bine, ai grija ca in apa ramasa sa nu balteasca grasimea, daca se intampla asta incearca sa degreesezi apa, si adauga legumele , fara cartofi. Dupa ce apa da in clocot adaugati si cartofii. Mare atentie, inainte sa adaugati sare, gustati, apa fiind probabil destul de sarata de la fumatura.  Cand cartofii si restul legumelor incep sa dea in fiert, readaugati carnea fiarta si lasati-le pe foc impreuna. Se presara pasta de ardei sau paprika,  se adauga piperul, smantana si tarhon daca optati pentru el. Daca cei poftiti la masa apreciaza gustul picant, puteti adauga in ciorba 1, 2 ardei iuti, dar trebuie sa te asiguri ca este pe gustul tuturor. A venit si randul mararului inainte de a inchide focul. Daca nu sunt toti cei care se bucura de ciorba fani marar, se poate adauga optional in momentul servirii. Ciorba este gata, si va asiguram ca este o bunatate pe care nu o vei regreta!

Sarbatori fericite si implinite!

Vezi si reteta pentru ciorba de perisoare a la grec:

Ciorba de perișoare este una dintre preferatele mele, așa că astăzi îți voi da rețeta pentru o ciorbă care să-ți bucure toată familia! iată cum se prepară:

Ingrediente:

500 g carne tocată amestec, 1 ceapă mare, 150 gr orez, 1 morcov, 1 ardei capia, 1 păstârnac, 1 cartof mare, pătrunjel proaspăt, un praf de cimbru uscat, 4 gălbenuşuri, 200 ml lapte dulce, 200 ml smântână de gătit, oţet, sare, piper, ulei.

Mod de preparare:
Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei încins pentru câteva minute. Se adaugă 1 l de apă şi se lasă să fiarbă. Carnea se amestecă cu sare, piper, orez, cimbru şi pătrunjel proaspăt tocat. Se formează perişoare pe care le punem la fiert peste ceapă. Când sunt aproape fierte se adaugă morcovul şi păstârnacul rase şi cartoful şi ardeiul tăiate cubuleţe.

Se lasă să fiarbă totul la foc potrivit.

Când legumele şi carnea sunt gata, se drege ciorba cu oţet, sare, piper şi gălbenuşurile amestecate cu laptele şi smântâna de gătit ( acestea se aduc la aceeaşi temperatura adaugând zeamă fierbinte de ciorbă). Se fierb împreună doar un minut, după care se stinge focul şi se adaugă verdeaţa tocată.

 

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Cod la cuptor cu sos de roșii și legume

Urmatorul Articol

Dieta cu hrisca si kefir. O dietă pentru o săptămână care ajută întregul organism

Articole Similare

Cum să pregătim o ciorbă sănătoasă pentru detoxifierea de primăvară. Foarte sănătoasă
Preparate de post

Cum să pregătim o ciorbă sănătoasă pentru detoxifierea de primăvară. Foarte sănătoasă

Rețeta celei mai bune ciorbe ardelenești. Este ușor de preparat, dar cu acest ingredient adăugat vei prepara o ciorbă divină!  Multe gospodine nu au aflat încă secretul:
Supe/ciorbe/creme

Rețeta celei mai bune ciorbe ardelenești. Este ușor de preparat, dar cu acest ingredient adăugat vei prepara o ciorbă divină! Multe gospodine nu au aflat încă secretul:

Ciorbă de lobodă cu piept de pui, o ciorbică incredibil de gustoasă
Fel principal

Ciorbă de lobodă cu piept de pui, o ciorbică incredibil de gustoasă

Supă de găluște după rețeta bunicii
Rețete românești

Supă de găluște după rețeta bunicii

Cum se face ciorba de fasole ca la mama acasa. Ce sa pui ca să-i dai gust bun
Supe/ciorbe/creme

Cum se face ciorba de fasole ca la mama acasa. Ce sa pui ca să-i dai gust bun

Ciorbă moldovenească cu pui, șofran și legume de primăvară. Cu siguranță cea mai bună pe care am mâncat-o până acum
Fel principal

Ciorbă moldovenească cu pui, șofran și legume de primăvară. Cu siguranță cea mai bună pe care am mâncat-o până acum

Urmatorul Articol
Dieta cu hrisca si kefir. O dietă pentru o săptămână care ajută întregul organism

Dieta cu hrisca si kefir. O dietă pentru o săptămână care ajută întregul organism

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi
Timp Liber

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi

Anca Verma este o femeie de afaceri de succes, fiind considerată cea mai bogată româncă din lume. În 2006 s-a...

Citeste mai mult
Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version