Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Ciorbă de fasole în pită de casă, o delicatesă pe care orice gospodină trebuie să o încerce!

Ciorbă de fasole în pită de casă, o delicatesă pe care orice gospodină trebuie să o încerce!

CIORBA DE FASOLE IN BOL DE PAINE– Am mancat minunatia asta pentru prima data, undeva la munte si apoi, de cate ori am vazut in meniul unui restaurant, am comandat. Uneori mai buna, alteori mai putin, asta e. Dar am facut si eu acasa, de multe ori si a iesit grozava, asa ca va spun si voua reteta.

OBLIGATORIU LA CIORBA DE FASOLE IN BOL DE PAINE SE PUN RADACINOASE, CIMBRU SI LEUSTEAN !

Ingrediente:
500 g fasole uscata (ideala este fasolea mica,rotunda sau cea pestrita), 1 ceapa mare, 1 morcov, 1 ardei gras, telina radacina cam 200g, 1 pastarnac, 1 patrunjel radacina, 3-4 rosii sau rosii in bulion, suc de rosii, bulion, ce aveti in casa, se poate folosi zarzavat de ciorba, otet dupa gust, sare,cimbru ,ardei iute sau piper,verdeata: marar, patrunjel, loboda, leustean (este una dintre ciorbele care permit orice verdeata,dar sa nu lipseasca leusteanul)
2-3 linguri de ulei

  • Norovirusul, infecția care provoacă valuri de îmbolnăviri în Europa. Ce este și cât de periculoasă poate deveni
  • Cancerul pancreatic: 10 simptome timpurii pe care nu trebuie să le treci cu vederea
  • Surpriză după exit-poll-uri: rezultatele oficiale ale alegerilor din București 2025 schimbă clasamentul
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Mod de preparare:
Fasolea se alege de impuritati, se spala si se pune la fiert, in apa cat s-o acopere. Separat se pune o oala cu apa la fiert,sa avem apa clocotita de schimb. Cand da in clocot, lasam cateva minute, pana se ingalbeneste apa, o scurgem si completam cu apa fierbinte din oala (ca sa nu se intareasca fasolea daca punem apa rece). Se scurge de 3-4 ori apa si apoi se lasa sa fiarba pana cand este aproape fiarta: se scot cateva boabe de fasole in lingura si se sufla, cand infloreste fasolea (se exfoliaza), inseamna ca este pe jumatate fiarta.
Acum, sunt 2 variante de a prepara ciorba: una light, mai sanatoasa si una taraneasca, traditionala, super-gustoasa,cu prajeala. Eu le voi prezenta pe amandoua, voi alegeti.
Varianta light pentru ciorba de fasole:
Se pun acum ceapa, ardeiul gras, ardeiul iute taiat feliute, radacinoasele taiate cubulete si uleiul si se lasa sa fiarba. Cand sunt fierte toate legumele, se adauga rosiile si se mai lasa sa dea cateva clocote, apoi se pun sarea si otetul. Se potriveste gustul cu sare si piper, se mai lasa sa dea cateva clocote si se stinge focul. Acum incepem sa spalam si sa taiem marunt verdeata, care se adauga la 10 minute dupa ce s-a stins focul. In felul acesta nu se distrug toate vitaminele din verdeata.

Varianta taraneasca:

  • Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania
  • De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
  • Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Se pune uleiul intr-o tigaie si cand se-ncinge, se adauga legumele si se calesc pana se inmoaie. Se adauga rosiile si se mai lasa cateva minute, sa se patrunda si rosiile. In unele zone se pune si faina la aceasta prajeala (1 lingura cu faina). Prajeala aceasta se toarna peste fasolea pe jumatate fiarta si mai departe se procedeaza la fel ca la varianta light.
Se poate acri su cu bors sau zeama de varza (aau, ce buna e cu zeama de varza!), iar la bunicii mei, iarna, se pune si putina varza murata, taiata fideluta,alaturi de celelalte legume.
ARUNCI CU CACIULA DUPA CAINI, DE BUNA CE E!
Eu folosesc prima varianta.

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Drob de miel tradițional românesc, o rețetă absolut delicioasă pe care fiecare român trebuie să o aibă pe masa de Paște

Drob de miel tradițional românesc, o rețetă absolut delicioasă pe care fiecare român trebuie să o aibă pe masa de Paște

Prăjitură marmorată cu cremă de vanilie. Un desert delicios și cremos pe care îl prepari rapid la tine în bucătărie

Prăjitură marmorată cu cremă de vanilie. Un desert delicios și cremos pe care îl prepari rapid la tine în bucătărie

Din păcate toţi au început să plângă
Generale

Din păcate toţi au început să plângă

Citeste mai multDetails
Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania
Actualitate

Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania

Citeste mai multDetails
Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
Actualitate

Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026

Citeste mai multDetails
Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz
Actualitate

Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz

Citeste mai multDetails
De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
Actualitate

De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:

Citeste mai multDetails
Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România
Actualitate

Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România

Citeste mai multDetails
Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi
Actualitate

Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi

Citeste mai multDetails
Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025
Actualitate

Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact