Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Ciorbă de legume dreasă cu smântână ca în Ardeal

Ciorbă de legume dreasă cu smântână ca în Ardeal

Astazi o sa va prezint o ciorba din Ardeal foarte buna, sanatoasa si usoara. O reteta care nu include carne, dar poate sa fie si mai buna.Ingrediente: 5 cartofi medii, 2 dovlecei mari, 1 ceapa mre, 1/2 telina, 2 morcovi, 50 g unt, 2 galbenusuri, 1 cutie smantana pentru gatit, 1 lamaie, sau bors, 100 grame de paste, patrunjel

Mod de preparare:

Taie legumele in cubulete si rondele si pune-le la fiert. Sau mai exact, le puteti pune la fiert intregi si le taiati mai usor dupa ce au dat in fiert si sunt deja moi. Oricare metoda ati alege-o legumele trebuie fierte! Daca vrei sa fie mai gustoasa, poti pune cubulete de legume in tigaie si caleste-le in putin unt si pune-le la fiert intr-o oala de 4 litri.  Cand legumele sunt semi fierte, adauga si pastele. Bate galbenusurile impreuna cu smantana si un praf de sare si subtiaza cu putina zeama racita din ciorba. Adauga in acest amestec si zeama de la lamaie si toarn-o in oala cu ciorba. Se adauga leustean sau patrunjel dupa ce ai stins aragazul

  • Schimbare majoră: 6 zile libere legale dispar din calendar începând cu 2026
  • Ultimele cuvinte ale medicului pneumolog Flavia Groșan înainte de moarte
  • Familia Flaviei Groșan, prima reacție după decesul medicului controversat. Mesajul transmis public
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Pofta buna, dragi gospodine!

 

Vezi si reteta pentru cea mai buna ciorba ardeleneasca cu perisoare:

  • Apeluri care se închid imediat după ce răspunzi – semnul unei înșelătorii periculoase. Ce trebuie să faci
  • Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
  • Detalii Șocante despre decesul micutei Sara
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!
Rețeta celei mai bune ciorbe ardelenești. Este ușor de preparat, dar cu acest ingredient adăugat vei prepara o ciorbă divină!  Multe gospodine nu au aflat încă secretul:

Daca iti place ciorba de perisoare, atunci ai ajuns unde trebuie. Poate ai observat ca desi se numeste la fel, de oriunde ai manca, ,,ciorba de perisoare” nu are niciodata acelasi gust. Fie ca este din pricina compozitiei perisoarelor, fie al lefumelor sau al condimentelor sau al ingredientului pentru acrit ciorba. Cert este ca astazi, te vom invata o reteta de ciorba de perisoare de la mine din Ardeal care in scurt timp va deveni ciorba ta preferata! Iata de ce ai nevoie!
Ingrediente: 500 de grame de carne tocata (vita si porc), 2,3 morcovi (depinde de marime), 1/2 telina, 3 cartofi, leuștean, 2 ardei kapia, orez, sare, piper, 2 cepe, patrunjel, 100 grame mazare

Mod de preparare:
In primul rand, se pune la fiert o bucata de costita, iar cand aceasta este gata, se adauga zarzavaturile taiate si se lasa la fiert, Cand apa incepe sa dea in fiert se adauga cu o lingura perisoarele, una cate una. Perisoarele trebuie lasate sa fiarba foarte bine. Primul semn ca sunt bine fierte este acela ca se ridica la suprafata cratitei.

Perișoare: Se amesteca carnea tocata cu 4 linguri de orez , patrunjel, sare, ceapa tocata marunt, piper, un ou crud, putina faina (optional) pentru legare compozitiei. Perisoarele se modeleaza cu mana, ca niste mingiute, care se vor pune pe o farfurie.
Cand ciorba este aproape gata, adaugati zeama de varza si bulionul (daca aveti de casa este perfect, dar puteti folosi si din comert). Atentie!Zeama de varza trebuie clocotita separat, apoi strecurata). Lasati sa fiarba, iar la sfarsit adaugati sare si piper.Stingeti focul si adaugati imediat leusteanul tocat marunt si lasati acoperit timp de 10 minute pentru a se patrunde bine aromele.
Serviti ciorba de perisoare calda, si dupa preferinta o puteti servi cu ardei iute si smantana!
Te asiguram ca ii vei da gata pe toti ai casei, iar pe tine te vei surpinde in cel mai frumos mod!
Pofta buna!

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Salată de quinoa cu legume, o sursă de sănătate de zi cu zi

Salată de quinoa cu legume, o sursă de sănătate de zi cu zi

Cel mai eficient mod de a curăța tocătoarele din lemn și de a elimina mirosurile neplăcute din ele

Mare Doliu la PRO TV. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic
Actualitate

Mare Doliu la PRO TV. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic

Citeste mai multDetails
Actualitate

Horoscop Financiar: Două Zodii care Vor Avea o Ascensiune Financiară Spectaculoasă Până în 2030

Citeste mai multDetails
Orice mașină de spălat poate usca hainele. Mulți oameni încă nu sunt conștienți de această caracteristică
Actualitate

Orice mașină de spălat poate usca hainele. Mulți oameni încă nu sunt conștienți de această caracteristică

Citeste mai multDetails
Premierul Ilie Bolojan: Proiectul privind pensiile magistraților este finalizat. Tranziție de 15 ani și plafonare la 70% din ultimul salariu
Actualitate

Premierul Ilie Bolojan: Proiectul privind pensiile magistraților este finalizat. Tranziție de 15 ani și plafonare la 70% din ultimul salariu

Citeste mai multDetails
Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni
Actualitate

Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni

Citeste mai multDetails
Lovitură pentru CCR: Senatul a Votat Eliminarea Bonusului de Pensionare
Actualitate

Lovitură pentru CCR: Senatul a Votat Eliminarea Bonusului de Pensionare

Citeste mai multDetails
Nu Ignora Semnele: Ghid Complet pentru Cancerul Oral (Cavitatea Bucală) – Simptome de Alarmă și Prevenție
Actualitate

Nu Ignora Semnele: Ghid Complet pentru Cancerul Oral (Cavitatea Bucală) – Simptome de Alarmă și Prevenție

Citeste mai multDetails
Ce legătură poate exista între nevoia de a urina noaptea și sănătatea pancreasului
Actualitate

Ce legătură poate exista între nevoia de a urina noaptea și sănătatea pancreasului

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact