Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Ciorbă de potroace, rețeta originală

Ciorbă de potroace, rețeta originală

Aceasta reteta este gustoasa, fie ca o pregatiti intr-o zi obisnuita din weekend sau de sarbatori.

Ingrediente: 2 litri apa, un litru zeama de varza, 500 grame maruntaie de pui, gasca sau curcan (pipote, inimi, ficatei), legume: un morcov, o ceapa, o felie de telina, un ardei gras, o rosie, trei linguri orez, verdeata.

Mod de preparare:

  • Decizie uriașă privind pensiile: Bolojan a confirmat oficial noua măsură
  • Atenție! Românii au 10 zile să returneze acești bani, altfel riscă până la 3 luni de închisoare
  • Lovitură pentru elevi: Bursele școlare se modifică drastic
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Se pun la fiert maruntaiele de pasare spalate si portionate in bucati potrivite.Se adauga legumele radacinoase, ardeiul si rosiile in ordinea amintita.Se pun cele trei linguri de orez la fiert impreuna cu legumele si carnea.Se acreste ciorba cu zeama de varza in loc de bors care se adauga in oala cand zarzavatul fierbe.Se potriveste de sare. Se adauga patrunjel si marar verde taiate fin.

Daca ti-a placut, arata-le si prietenilor!

Despre ciorba de potroace…
Cum si din ce se face cea mai buna ciorba de potroace traditionala, dupa o reteta originala ca la mama acasa. Bucataria moldoveneasca se caracterizeaza prin mancaruri rafinate si gustoase. Reteta de ciorba de potroace este una specifica pentru zona Moldovei. Principalul ingredient al acestei ciorbe este moarea de varza.

Aceasta ciorba se prepara special pentru ospatul de dupa nunta, fiind o traditie ca in cea de a doua zi de dupa nunta sa se mearga unde se face ciorbita, fie la restaurant, fie acasa la cine da sau face ciorba de potroace dupa nunta: socru mic sau mare.

De asemenea, poate fi pregatita si cu alte ocazii, mai cu seama dupa sarbatorile Craciunului, la cumpana dintre ani, fiind recunoscuta ca fiind o ciorba antimahmureala, acra cu zeama de varza.

Daca te intrebi ce carne sa folosesti la prepararea acestei ciorbe cu semnificatie aparte, ei bine poti sa folosesti orice fel de carne: de pui (pasare), curcan, porc, miel sau chiar vita, ciorba va fi la fel de delicioasa.

  • Cristian Diaconescu revine la Palatul Cotroceni: numit consilier prezidențial pentru apărare și siguranță națională
  • Ilie Bolojan cere epurarea aparatului guvernamental: demisii în bloc, restructurări și un nou stil de conducere
  • Tragedie: un copil de 18 luni a murit după ce a fost lăsat ore întregi în mașină, în caniculă extremă
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Vezi si reteta pentru ciorba ardeleneasca cu cartofi:

Cartofii sunt doar un pretext în această compoziţie de toamnă-iarnă din care răzbat aromele profunde de afumătură copleşite de smântână. O ciorbă ardelenească aşadar, prin compoziţie şi caracter, născută în locurile în care kilul de smântână e mai ieftin decât cel de pastă de tomate, de unde şi convingerea că termenul colesterol e o invenţie a medicilor pentru domnii de la oraş.

Ingrediente:1 kilogram spinări de porc afumate (garf), 200 grame costiţă afumată, 2 linguri de ulei, 1.5 kilograme cartofi, 2 morcovi, 1 legătură pătrunjel, 1 sfert de legătură de ţelină, 1 linguriţă rasă de chimen măcinat (opţional), 1 ceapă mare, 2 linguri pastă de tomate, 1 cutie cuburi de roşii în bulion
400 ml smântână grasă, 1 lingură tarhon în oţet, sare.

Mod de preparare:

Puneţi la fiert în 6 litri de apă rece spinările de porc. Fierbeţi la foc mic şi spumiţi din când în când.
Curăţaţi cartofii, morcovii, pătrunjelul şi țelina. Curăţaţi şi tocaţi ceapa.
Tăiaţi cartofii cuburi mari. Tăiaţi zarzavaturile în cubuleţe mici. Tăiaţi costiţa de porc afumată (baconul) în cubuleţe. Când carnea începe să se desprindă de oase adăugaţi cartofii, zarzavaturile şi o lingură rasă de sare.
După ce cartofii, zarzavaturile şi carnea au fiert, opriţi focul. Scoateţi oasele de porc din oală, lăsaţi-le să se răcească şi desprindeţi carnea de pe ele. Adăugaţi carnea în oală. Opriţi focul sub oală pentru a nu fierbe prea mult cartofii. Încingeţi uleiul într-o tigaie adâncă sau cratiţă. Rumeniţi bine costiţa de porc afumată. Adăugaţi şi sotaţi ceapa până devine sticloasă.
Pentru un plus de gust puteţi tăia zarzvaturile foarte mărunt şi să le sotaţi odată cu ceapa. Adăugaţi roşiile şi pasta de tomate şi rumeniţi-le 2-3 minute. Adăugaţi smântâna, diluaţi cu supă şi lăsaţi să dea totul câteva clocote. Adăugaţi amestecul de smântână cu roşii în oală. Adăugaţi tarhonul tocat şi, opţional, chimenul. Lăsaţi ciorba să dea câteva clocote.
Asezonaţi cu sare şi piper (da, în Ardeal se poate pune piper în ciorbă ).
Dacă vă place ciorba mai acrişoară, puteţi adăuga câteva linguri de oţet. Ciorba de cartofi cu smântână şi afumătură se serveşte fierbinte cu ardei iute sau ceapă roşie.

 

Sursa:

aflacum.ro

bucatarulpriceput.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Ciorbă de bureți de post

Ciorbă de bureți de post

Monoglutamatul de sodiu, cel mai periculos ingredient care transformă orice mâncare nesănătoasă într-o mâncare extraordinar de bună.

Monoglutamatul de sodiu, cel mai periculos ingredient care transformă orice mâncare nesănătoasă într-o mâncare extraordinar de bună.

Iranul acuză SUA de „agresiune criminală” după atacul asupra siturilor nucleare: „Vom riposta cu toate mijloacele”
Actualitate

Iranul acuză SUA de „agresiune criminală” după atacul asupra siturilor nucleare: „Vom riposta cu toate mijloacele”

Citeste mai multDetails
Cristian Diaconescu revine la Palatul Cotroceni: numit consilier prezidențial pentru apărare și siguranță națională
Actualitate

Cristian Diaconescu revine la Palatul Cotroceni: numit consilier prezidențial pentru apărare și siguranță națională

Citeste mai multDetails
Rogobete, propus ministru al Sănătății: „Veniturile nu vor scădea după taxarea concediilor medicale”
Actualitate

Rogobete, propus ministru al Sănătății: „Veniturile nu vor scădea după taxarea concediilor medicale”

Citeste mai multDetails
Ilie Bolojan cere epurarea aparatului guvernamental: demisii în bloc, restructurări și un nou stil de conducere
Actualitate

Ilie Bolojan cere epurarea aparatului guvernamental: demisii în bloc, restructurări și un nou stil de conducere

Citeste mai multDetails
Guvernul Bolojan propune concedieri masive
Actualitate

Guvernul Bolojan propune concedieri masive

Citeste mai multDetails
Programul de guvernare 2025–2028: reduceri de cheltuieli, restructurări masive și noi taxe
Actualitate

Programul de guvernare 2025–2028: reduceri de cheltuieli, restructurări masive și noi taxe

Citeste mai multDetails
Qatarul amenință cu represalii după atacul iranian asupra bazei americane Al-Udeid
Actualitate

Qatarul amenință cu represalii după atacul iranian asupra bazei americane Al-Udeid

Citeste mai multDetails
Test psihologic: Ce vezi prima oară în imagine spune totul despre modul în care relaționezi cu oamenii din jurul tău
Actualitate

Test psihologic: Ce vezi prima oară în imagine spune totul despre modul în care relaționezi cu oamenii din jurul tău

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Femina.ro
Consimțământul pentru folosirea datelor dvs. cu caracter personal pentru:

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a accesa informații despre dispozitivul tău. Consimțământul față de aceste tehnologii ne va permite nouă și partenerilor noștri să procesăm date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site și să afișăm reclame (ne)personalizate. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Fă clic mai jos pentru a consimți la cele de mai sus sau pentru a face alegeri mai detaliate. Opțiunile tale vor fi aplicate doar pe acest site. Poți modifica oricând setările, inclusiv prin retragerea consimțământului, utilizând comutatoarele din Politica privind Cookie-urile sau făcând clic pe butonul de gestionare a consimțământului din partea de jos a ecranului.

Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Statistici

Marketing

Caracteristici
Mereu activ

Mereu activ
Gestionează opțiunile Gestionează serviciile Gestionează {vendor_count} furnizori Citește mai multe despre aceste scopuri
Manager Optiuni
{title} {title} {title}
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact