Ciorba rădăuțeană este una dintre cele mai gustoase și consistente ciorbe ale românilor, îmbinând perfect savoarea cărnii de pui cu cea a legumelor și a smântânii. Deși ingredientele sunt bine stabilite, acestea mai pot varia și în funcție de gusturile tale. Cu toate acestea, este foarte important să urmărești pașii de preparare, ca să ai parte de o ciorba rădăuțeană ca la carte.
Ingrediente:
- 1 caserolă de piept pui CocoRico
- 2 morcovi
- 1 țelină
- 1 păstrânac
- 2 cepe
- 200 ml smântână
- 3 gălbenușuri
- făină 100 gr
- zeamă de lămâie de la 2 lămâi
- usturoi (4 căței)
- pătrunjel
Mod de preparare:
Pune pieptul de pui la fiert și lasă-l până când își schimbă culoarea spre fierbere. Adaugă legumele întregi în aceeași oală până în momentul în care sunt fierte bine. Scoate legumele din oală pe o farfurie. La fel fă și cu carnea de pui.
Taie pieptul de pui în bucățele mici. Amestecă smântâna cu gălenușurile până se omogenizează și toarnă puțină zeamă din ciorbă amestecând-o cu smântâna și gălbenușurile. Toarnă amestecul în oala cu ciorbă, adaugă puiul tăiat bucățele, usturoiul pasat și legumele tăiate foarte mărunt.
Acum ciorba este gata de servit, asta după ce presari frunze de pătrunjel tăiate mărunt sau mărar (după preferințe).
Poftă bună!