Ciulamaua de ciuperci cu usturoi este foarte gustoasă și conține doar ingrediente vegetale, deci poate fi consumată cu încredere atât în perioada postului cât și în oricare altă zi.
Pentru a prepara două porţii ai nevoie de:
- 500 grame ciuperci champignon
- o ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri de făină
- 50 ml ulei
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Cel mai frumos oraș din România a fost desemnat oficial. Nu este nici Cluj, nici București
- Românii peste 45 de ani care nu lucrează vor primi un ajutor de la stat pentru a ieși la pensie
- Se renunță la garanția de 50 de bani în magazine! Modificare importantă în sistemul de returnare a ambalajelor – ce vor primi clienții
Se taie ceapa mărunt şi se pune la călit. Când a devenit aurie, se adaugă ciupercile curăţate şi tăiate feliuţe. Se lasă pe foc să fiarbă în suc propriu, acoperind vasul cu un capac. Se adaugă făina, puţină apă cât să le acopere şi usturoiul tocat mărunt. Se lasă pe foc să mai dea în clocot de câteva ori, apoi se opreşte focul. Se condimentează cu sare şi piper. Se serveşte fierbinte, ornată cu pătrunjel, alături de mămăligă.
Poftă bună!