Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Ciulama de pui

Ciulama de pui

Ciulamaua de pui este preferata mea, mai ales dacă folosesc carne de pui dezosată sau organe de pui (inimi şi pipote). Din punctul meu de vedere acest preparat culinar are un singur defect: poate fi mâncat doar după ce a fost gătit, refrigerarea şi reîncălzirea nu sunt o combinaţie prea fericită pentru ciulama deoarece sosul nu va mai fi la fel de cremos.

  • INGREDIENTE:
  • 500g organe de pui (inimi şi pipote),
  • 100g unt,
  • 4 linguri făină,
  • 1 litru supă de pui,
  • 1 morcov,
  • 1 ceapă,
  • frunze pătrunjel (opţional),
  • sare după gust

MOD DE PREPARARE:

Pentru ciulamaua de pui, se pun la fiert organele de pui în 2 litri de apă cu puţină sare, 1 morcov întreg şi o ceapă întreagă, eu am pus 4 litri de apă pentru că am vrut să mai păstrez la congelator 2 litri de supă pentru alte mâncăruri. Atunci când carnea de pui este fiartă (45-60 minute în funcţie de cât de tari sunt pipotele), se călesc într-o tigaie înaltă punând 100 g de unt care se amestecă apoi cu 4 linguri de făină ce se prăjeşte în unt până devine uşor gălbuie şi fără cocoloaşe. Aceasta este sosul numit în termeni culinari “sos roux”. Se dă focul la minim şi peste sosul roux se adaugă uşor 1 litru de supă de pui, amestecând energic sosul cu un tel pentru a se omogeniza bine şi a obţine un sos gros, de consistenţa unei creme. Când sosul pentru ciulama este gata, adăugaţi pipotele şi inimile împreună cu morcovul fiert şi tăiat rondele. Ține ciulamaua pe foc 2-3 minute amestecând constant pentru a nu se lipi şi mâncarea noastră este gata!

  • Elevii nu vor mai merge la cursuri vineri. Anunț important pentru toate școlile
  • Descoperire neașteptată a cercetătorilor americani: posibila legătură dintre vaccinul anti-COVID și apariția cancerului
  • Adio permis de conducere! Noua lege adoptată schimbă radical regulile pentru șoferii din România – află dacă te numeri printre cei afectați
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Ciulamaua de pui se serveşte caldă imediat după ce a fost preparată, altfel sosul se va întări atunci când se răceşte. Garnitura tradiţională pentru ciulama este mămăliguța, însă o poți mânca și cu pâine.
Poftă bună!

 

  • ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial
  • Alertă Sanitară în Constanța: Doi Soți, Urgență la Spital După ce au Consumat Apă Plată
  • CCR a respins Legea! Guvernul primeste lovitura finala?
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!
SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Ficăței de pui în sos de smântână

Ficăței de pui în sos de smântână

Brânză de casă așa cum nu ai mai mâncat vreodată

Brânză de casă așa cum nu ai mai mâncat vreodată

ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial
Actualitate

ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial

Citeste mai multDetails
Actualitate

Noi drepturi pentru angajații care lucrează în ture și pe timp de noapte – proiect de lege în dezbatere la Senat

Citeste mai multDetails
Premierul Ilie Bolojan: Proiectul privind pensiile magistraților este finalizat. Tranziție de 15 ani și plafonare la 70% din ultimul salariu
Actualitate

Premierul Ilie Bolojan: Proiectul privind pensiile magistraților este finalizat. Tranziție de 15 ani și plafonare la 70% din ultimul salariu

Citeste mai multDetails
Doi miniștri ai Guvernului, demiși de Parlament
Actualitate

Doi miniștri ai Guvernului, demiși de Parlament

Citeste mai multDetails
Alertă Sanitară în Constanța: Doi Soți, Urgență la Spital După ce au Consumat Apă Plată
Actualitate

Alertă Sanitară în Constanța: Doi Soți, Urgență la Spital După ce au Consumat Apă Plată

Citeste mai multDetails
Apeluri care se închid imediat după ce răspunzi – semnul unei înșelătorii periculoase. Ce trebuie să faci
Actualitate

Apeluri care se închid imediat după ce răspunzi – semnul unei înșelătorii periculoase. Ce trebuie să faci

Citeste mai multDetails
Justiție pentru Sara: Părinții, Audiați Timp de 7 Ore. Acuzații Dure la Adresa Clinicii Fără Autorizație
Actualitate

Justiție pentru Sara: Părinții, Audiați Timp de 7 Ore. Acuzații Dure la Adresa Clinicii Fără Autorizație

Citeste mai multDetails
Atenție, Zilele Următoare! Zonele Afectate
Actualitate

Atenție, Zilele Următoare! Zonele Afectate

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact